Борисов се ядоса на Радев: Лекарите говорят, не ние!

Премиерът смята, че индустрията у нас ще се справи
457
Борисов се ядоса на Радев: Лекарите говорят, не ние!
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов заяви, че с дисциплина и без да се поддаваме на паника, с цялата мощ на индустрията, трябва да се справим с инфекцията от коронавирус.

Още по темата
Децата не са уязвими, затова народът не се поддава на паника, изтъкна Борисов.

Той посети предприятие в Габрово, което произвежда защитно облекло. Заедно с него са вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев и началникът на щаба срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. На входа всички си сложиха маски, такива носеха и работещите във фирмата.

40 хил. метра плат имаме произведени в рамките на 3 дни. По 2 хил. облекла в момента кроят. Ще разпределим на три места максимално бързо да работят, съобщи Борисов.

Той беше информиран, че в тази фирма най-малкото, което може да направят, е 15 хил. гащеризона. Не е необходимо  да се перат всеки път, а може да се дезинфекцират на сухо. Спрени са всички други поръчки и износ, за да се работи максимално бързо.

20 евро се плащат за еднократни облекла от чужбина, по-добре парите да останат при българските работници, коментира Борисов. По думите му готвим се за по-дълго време в такава ситуация.

"Имаме няколко хиляди респираторни уреди, но и там поръчките навсякъде спряха. 5 млн. сме осигурили, където има, всичко да се изкупи. Добре че новите линейки имат респиратори в тях, така че се действа максимално бързо", заяви премиерът.

Борисов информира, че миграционният натиск у нас продължава да е нула, за разлика от съседните държави, за което са положени големи усилия.

70 хил. маски са деблокирани вчера, вече се разнасят. Голям поклон на габровските лекари, сестри, санитари, които първи усетиха, какво е това. Търсим необходимите инструменти за стимулиране на всички, които са на първа линия, заяви премиерът.

Борисов отказа да коментира думите на президента Румен Радев, че политиците не трябва да говорят в тази ситуация, а само лекарите.

"Беше изчезнал, отнякъде се появи. Те говорят само лекарите, не говорим ние", ядоса се премиерът и попита може ли лекарите да наредят например реорганизация на предприятия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
18
 
21
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Как ли се забавляват с Бойко Гньос в Европа?/! Във всички европейски държави са въвели задължително изучаване на осъвременния герой на Алеко Константинов.
294
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маската му беше на брадата и ходеше като пехливанин, а свитата край него ще не ще го слуша и търпи. Ако и ръцете си мие както носи маската, можем да се надяваме на добри новини.
293
7
 
14
 
! Отговори
омг преди 4 години
""Децата не са уязвими," но мгат да заразяват не-децата.
292
6
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Бибата,има ,има,твоята тиква любима.
291
16
 
27
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.борисов,Г-н РАДЕВ,казва истината,добре че не те цитира,преди няколко дена,на заседание на министерски съвет,ти каца цитирам те "Поне един случай на корона ми намерете"и на другия ден новината за корона дойде от Габрово,това което ти каза един неук ром,нямаше да го каже.
290
17
 
37
 
! Отговори
Бостан преди 4 години
Гледах Барба Ганьос по новините. Мученето му по адрес на президента започна с "Тоа па къв е?"Останах възхитен от "аристократичното" му "възпитание".Пък като е толкова загрижен Еднокнижния, защо не се сети да произведе тези маски и костюми преди два месеца, а чакА яйцето да опре отзад?Аааа, сетих се - преди два месеца нямаше още барселонска афера!
289
18
 
28
 
! Отговори
Кефя се преди 4 години
Попитат ли Бочко нещо за президента и започва да пелтечи. Ще го вкара Радев в пътя.
288
7
 
21
 
! Отговори
оправдание преди 4 години
Слагам си маска на очите,щот не мога да ви гледам.
287
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Ганьос, ако не беше толкова *** друго щеше да бъде. Поне нямаше да сме последни в Европейския съюз.
286
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те БСП да се надяват вируса да ни се размине леко ,че за една година могат и да не минат процентите за влизане в парламента Смъртността на пенсионерите е доста над 20%
285
37
 
20
 
! Отговори
Бибата преди 4 години
Няма такъв злобар като президенти!!!!То бива ,бива ,но малко срам,бе!!!Бойко се счупи да търпи,а тоя само се чуди какво да измисли да плюе....Егати смешката!!!!
284
14
 
30
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Безмозачния едноклетъчен премиер няма мозък да сложи предпазна маска,как това дебелокожо ще взима решения във най критичния момент за страната ? Господи,този е много ппппрост ,и този ще взима решения и мерки .Бог да пази България,освен ,че потопи страната във зараза,аз предвиждам и гражданска война до месец
283
22
 
19
 
! Отговори
упс преди 4 години
Поквичете си още малко, бесепарчета.На Борисов никой не може да му стъпи на малкия пръст.А Корнелия ще ви фалира партията, вече висите бая пари на банките. Радев да се мушка обратно в дупката от която си подаде нaaкания зaдниk. Поне да не се излага.
282
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедствието застига България и милиционерите от ДС нямат план за действие.Летищата са раграден двор,там никой не проверява за чумата,България ще е по зле от Италия до 20 дни.А ттиквоча ще избяга или във САЩ или във Русия.
281
6
 
9
 
! Отговори
Когато преди 4 години
всичко е разградено и всеки ходи където си иска и когато се върнат носят стотици вируси това е при демокрацията.Останалите хващат вируси и боледуват от какво ли не.През 1914 г.дойде от гърция вирус и повали бая хора удари ги в сърцето, но за тия работи се премълчава намериха му цаката да умират или слагат стентове за разширения на вените на сърцето. И много кардиолози станаха богаташи.
280
8
 
14
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
До Не извратен тип - ...Борисов е натурално пппрост човекДотолкова, че такива натурално сложни и не извратени от твоя сорт, ги води където си иска,като ги държи за шлиферите! Ха, ха, ха!
279
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наказани сме. Най-бедни, но с най опростачено управление.
278
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По интересно че аптеките извадиха скритите маски,и от 2---3 дни ги продават по 3.60 а къв касов бон от 3 цени събрани по 1.20 ,Ко става НАП поразмърдайте малко,как от стара цена 40 Ст. Станаха 3.60
277
7
 
19
 
! Отговори
ДРУГАРКИ И ДРУГАРЕ. преди 4 години
И КВО, ОТ ИТАЛИЯ В БРУСАРЦИ ЛОМСКО? А НЕ МОЖА ЛИ ПЪРВО НА ПОЗИТАНО?
276
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкото е живо доказателствоза думите на Ленин, че държаватаможе да се управлява от готвачка.