Васил Велев: Където е възможно, работата да се реорганизира

Не се знае докъде ще стигне пандемията и страхът от нея
Обновена: 12 мар 2020 22:35 | 12 мар 2020 22:35, Красимир Ангелов
23

Загуби за милиони и заплаха от фалити в бизнес средите заради коронавируса у нас - ще се стигне ли до такъв сценарий в следващите месеци?

Не се знае докъде ще стигне пандемията и страхът от нея, за първото полугодие ще имаме спад на БВП, изпитват затруднения преработващата индустрия, както и по целия цикъл на доставки, забавени реализациии, предвид затрудненията с транспорта. Това каза за "Денят ON AIR" Васил Велев от АИКБ.

По думите му ще трябва да се научим да живеем в тези условия, за да не се влошава ситуацията.

"При всички случаи на места ще има съкратени хора и намаляване на заплатите. Трябва организационни и законови мерки да се вземат. В Германия например има опция за отпуск по икономически причини", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Велев посочи също, че има голямо затруднение с износа, но и с вноса от Италия. Проблемът се влошавал, тъй като водачите, идващи от Италия, биват поставяни под 14-дневна карантина.

"Не може да се задържат десетки тирове часове наред по границите. Стремежът е да предложим пакет от мерки за доходите на хората и предприятията при рязък срив на доходите. Препоръчваме, където е възможно, работата да се реорганизира, трябва да променим маниера си на общуване. Трябва да пазим възрастните хора", каза още той.

По думите му страната ни няма готов механизъм какъвто имат другите страни при такива кризисни ситуации.

"Това е нова ситуация, която не знаем колко дълго ще продължи. Животът продължава", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще се дава трибуна на този генератор за експлоатационни идеи!? В едно нормално общество щеше да мачка чаршафите облечен в раирано костюмче.
19
0
 
1
 
! Отговори
СПАРТАК преди 4 години
На 57мо място, след всички в ЕС, сме, и още 30 страни, по качество на здравеопазването. Имаме много сестри и лекари, в първите места сме. И ТЕХНИКА. Но как ще накараш за пари да рискуват живота си. ПЪК И ПАРИТЕ ЩЕ СЕ ОБЕЗЦЕНЯТ.<br>Преди години неолибералното лоби и соросиди, даваха за пример Сингапур, как харчат 3% за здравеопазване, а САЩ давали 15%. ПРОЦЕНТИ ОТ БВП. Но първо БВП на Сингапур е надут от банковата и имотната системи. Втооро 40% от болниците са безплатни на държавна издръжка, както и бързата помощ. Държавата контролира цените на медицинските продукти и услуги
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е поколението на ТНТМ или ИБД т.е.имитиралите бурна дейност през комсомолските години, конформисти-хора изтъргувани ценностите си изгодно.Това е цинично поколение, самозалъгващо се за своята същност, възпитали следващо лишено от идеали поколение.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помощ, бизнесмените фалирват! Гладни дъщери, тъщи и жени ще излязат на улицата. Помощ! Държавата да помага на сирачетата бизнесмени. Вирусът ни изпи кръвчицата капиталистическа.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще съкратите недостигащите ви за "Големия скок напред" работници, които търсехте по целия свят, Африка и Азия.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такъв плазмодий! Цял живот е живял като плазмодий и ще умре като такъв! Само за пари говори. Никаква грижа за другия! Неспособен да изпитва каквото и да е, осакатен, и му личи!
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде фалирайте, че да се хващате за мотиките!
13
1
 
18
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Този господин който мрънкаше за почивките на българите в Гърция и фалшивите болнични :))))))
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо чудно да умрем от глад върху най-плодородната земя.Пиленце гиздаво, предците на повечето от нас са били селяни. Хайде да се сетим от коя страна се държи мотиката, а който не се сеща да си стяга багажа за на май-на-та си.Това, което ти казвам, гъсок костюмиран е, че държавата трябва да се погрижи за селското стопанство.
11
0
 
5
 
! Отговори
Къде преди 4 години
Са ви механизмите ве.
10
5
 
5
 
! Отговори
Бог да прости преди 4 години
Салатка, ракийка. Аххх, моля ... ама корона, коронка, че и вирус - корона вирус. Ха наздраве не хора, ракийката е дизефвктант и ще унищожи всички вируси. Ха наздраве!И бог да прости българската здравна система. Този път я затрихтв в буквалния смисул на думата. Няма човек, няма проблем....
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива *** ,дето потни вода не са пили, да определят заплатите на работниците , само публичен линч заслужават!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
eto kak ste stopirame nezakonnia iznos na bg prirodni resursi ot koncesionerite v rbg... :-) vsiako zlo za dobro...niama da chakame edin geshev da ogriava nonstop bulgariata, dokat 1 milion darjavni bg slugi i patriarha marsuvat...a kralskite orli im oblitat praznite nebesa...
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писнало ми е да слушам торби с месо, които са били на училище преди 89-а, чавдарчета и комсомолчета. Не казват нищо, което да не го пише във фейсбук, дори напротив, всяка дума е обида или най-малкото глупост. А ги пишат експерти на вс отгоре. В България торбите с месо над 30 години са за социална изолация.
6
2
 
22
 
! Отговори
Пардон преди 4 години
Толкова ми е гадно лекето на снимката, че го нарекох Василев, а той е Велев Миризливото
5
3
 
20
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Скоро по веригата ще започнат фалити и хората ще останат без работа идват тежки времена,на чорбаджиите не им пука дами мислят работниците.
4
2
 
28
 
! Отговори
Другарю преди 4 години
Василев, не мога да ви търпя противната мутра. Повръща ми се от *** като вас.
3
4
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Значи важни са печалбите и фалитите,а другарю Василев?По-важни обаче са хората,които ви изкарват печалбите,та да отдъхвате на нЕкой остров!Червените чорбаджии край нямат,ей.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ako ne varnat vednaga na bulgarite nadvzetite bg levove za gazovete, ste im se moliat da im stanat pak klienti, ama niama...
1
6
 
12
 
! Отговори
Крис преди 4 години
Начи да затварят Сичко веднага, под постоянно напрежение съм, ваксинирам се с ракия всеки ден, но не знам още колко ще издържа!