Ген. Мутафчийски: Няма нови случаи на заразени с коронавирус у нас

От заразените вчера най-младият пациент е на 24 г., а най-възрастният е на 80 г.
Обновена: 14 мар 2020 10:35 | 14 мар 2020 08:28, Елка Василева
84
Ген. Мутафчийски: Няма нови случаи на заразени с коронавирус у нас
Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

Няма установени нови случаи на заразени с коронавирус у нас през нощта, каза председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Така заразените в България остават 31. Десет от тях нямат никакви симптоми. Само един е в тежко състояние. Мъжът на починалата в "Пирогов" пациентка остава на командно дишане.

Новорегистрираните осем случая вчера са на пациенти между 24 и 80 години. Сред тях е мъж, приет в Плевен. Това е трети случай в града, но тези пациенти нямат нищо общо помежду си.

Още по темата

Най-възрастната пациентка от изминалото денонощие е настанена в "Пирогов", преместена от болница "Св. Наум" в "Пирогов". Там са проведени всички тежки дезинфекционни мероприятия, с карантиниране на другите болни и персонала, посочи Мутафчийски.

По думите му на входа на болницата е разположена полиция и продължават уточняванията на контактните лица, защото този пациент е имал признаци на болест, различни от диагнозата, за която е приет.

145 000 са заразени в света. 5436 са починали, възстановили са се 72 000 пациенти. Китай отбелязва най-нисък ръст - само 11 нови заразени. Италия регистрира 2547 нови случая. Починали са 1266 от началото на епидемията, 250 в последното денонощие. В Иран вече има 11 360 болни.

МВнР издаде предупреждения за пътувания в 13 държави. Най-високото ниво е за Иран. Призив има и към българите в чужбина - да преосмислят свое връщане в страната, дори за Великден.


 

 

 

„От заразените вчера най-младият пациент е на 24 г., а най-възрастният е на 80 г. и е настанен

"От тези пациенти, които са установени вчера, трима са хоспитализирани в болница, а останалите са с много леки симптоми или без симптоми и се намират под домашна карантина", каза още ген. Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маските не помагат. Влиза през очите, тогава ти трябва водолазна маска или плувни очила.
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И моля , която и да е медия имаща трибуна ..., настоявайте да кажат ще пуснат маски по Аптеките
45
0
 
6
 
! Отговори
Корона преди 4 години
До Анонимен 42Къде да ходя за да си напазарувам?Нямам село, дори и да имах, надали щеше да задоволи нормалните потребности.Имам предвид на село ако отдавна си гледаш животни и зеленчуци...окей е това, но повечето които познавам имат само една градинка и това е.
44
2
 
7
 
! Отговори
За Русия преди 4 години
Още в началото на Февруари гледах в ютуба един савецки генерал-лейтенант от АВС войските, който беше дал интервю за коронавируса. Та този дядка каза, че противниците им правили опити още през 80 те години с този щам, но се отказали защото вирусите не давали добър резултат при населението на републиките заради алкохола в кръвта. Мога да намеря линка.
43
0
 
5
 
! Отговори
Корона преди 4 години
До 838383Това беше смешно...ха ха хах.Има и такива типове хора човек, недей ги съди толкова...ха хах ей разсмя ме наистина.
42
1
 
11
 
! Отговори
Др. ОН преди 4 години
...повечето починали са от 60 и нагоре...Има логика, старците гълтат АСЕ инхибитори за кръвното особено в зап. държави.Проверете как влиза SARS вирусът в клетките - рецептор АСЕ2.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой сега ще носи отговорност , за липсата на маски , закъснелите мерки , липсата на тестове ...и др.ЕС нали има структури , които са точно за това ? СЗО ни предопреди , че не се взимат адекватни мерки срещу вируса ! Тръмп излезна с ясно послание , че сме допринесли за разпространението на вируса ....Чакаме дейсвия от ЕС ...., а не само празни приказки
40
1
 
4
 
! Отговори
АК преди 4 години
За бай ти *** само противоепидемичните мерки на Северна Корея ще помогнат.
39
0
 
16
 
! Отговори
838383 преди 4 години
Снощи влязох за прясно мляко , нещо за закуска и олио да си изпържа риба за вечеря Е на нито мляко нито една бутилчица олио останалаВзех последните 4 кроасана и си тръгнах ...
38
0
 
7
 
! Отговори
oIIo преди 4 години
днеска новините за корона са слаба работа!
37
0
 
10
 
! Отговори
желание преди 4 години
дано и да няма повече!
36
1
 
6
 
! Отговори
Аптекар преди 4 години
Обслужвам заявки по домовете: хапчета на килограм с отстъпка.Срещу заплащане разбира се.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете с глупавите теории- Русия строи огрмна болница,подобно на Китай! Познате защо? Тръмп обяви извънредно положение! Започвам да си мисля, че този път никой на никого не е направил мръсно, просто един прилеп разказа играта на всички.
34
2
 
1
 
! Отговори
Aтрапид Инсулатардов преди 4 години
До до 31 от хищниктребва да си пиеш хапчетата, и да се праиш по малко на герой.
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.Как може да ходите до Била, Кауфланд и др. без маска? Вие наред ли сте? Вчера бях в кауфланд с маска. Имам три маски. Имаше и други хора с маски. Масово хората бяха без маски. А, има и шашави,които ползват градски транспорт.Ако нямате маски слагайте шалове. НЕ СТЕ НАРЕД. ОПРЕДЕЛЕНО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ЩЕ УМРАТ И ФАЛИРАТ МНОГО ФИРМИ И ХОРА
32
0
 
3
 
! Отговори
ДиректорЪ на ЦРУ преди 4 години
Альо агентчето, отбелязахме те. Не плащаме за повече от два поста на статия.От централана на ЦРУ.
31
2
 
8
 
! Отговори
Корона преди 4 години
До Къде сме ниеКитай е туристическа дестинация, иранците си идват редовно на групи в България, предполагам и в други страни.Общо взето най пострадали са страни които са туристически дестинации, разбира се и икономически такива.България въпреки богатата си история и природа е слабо посещавана от чужденците, просто не знаем как да печелим и да се рекламираме.Пример хотел до хотел, няма зеленина и т.нСъщо така заразените са много повече у нас, просто не са известни на широката общественост.
30
0
 
7
 
! Отговори
До номер 36 (7) преди 4 години
А какво ще кажеш за Индия(83), Пакистан(28), Бангладеш(3), Бирма(0), Нигерия(2), Венецуела(2)?С Русия(45) си се захванал?!
29
2
 
7
 
! Отговори
Къде сме ние преди 4 години
Заразени на 1 милион населениеКитай 56,2 човекаИталия 292,1Швейцария 131,6Норвегия 183,7България 4,5
28
20
 
7
 
! Отговори
7 преди 4 години
Има нещо съмнително в коронавируса. Как така Расия има само 40 заразени? Рашките имат дълъг опит в създаването на химическо и бактериологично оръжие. Разработили са вируса някъде там в Сибир, направили са и противоотрова. След това малко поизпуспускат положението защото не са знаели какво създават. Но е факт че огромна страна като Расия има толкова малко заразени. Не е водка в кръвта причината, друга е.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe