Д-р Ангел Кунчев: Още двама са излекувани от COVID-19

По-строгите мерки – защото хората не възприеват ситуацията сериозно
21 мар 2020 07:40, Нели Христова
50
Д-р Ангел Кунчев: Още двама са излекувани от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Затварят се областните градове, парковете, осигурява се час за пазаруване на възрастните хора. По-строгите мерки се въвеждат, защото им е дошло времето, каза главният държавен санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев пред БНТ.

Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, с която се въвеждат новите противоепидемични мерки в сила от днес,а мерките са в сила до изричната им отмяна.

"Мерките са взети, защото все още има хора, които не възприемат ситуацията сериозно. Най-трудно ще бъде на органите на МВР за ограничаване на движението без да пречат на хората от бизнеса или на нуждаещите се от медицински грижи", допълни д-р Кунчев.

Той призна, че ситуацията е неприятна, но всеки трябва да се запознае с правилата и да се опита да се съобрази с тях.

"Това, което искаме, е да намалим вредите", коментира главният санитарен инспектор.

Той обясни, че ако успеем в рамките на месец да ограничим контактите си, вероятно ще си спестим много неприятности.

"Смисълът на мерките е да не се минава до стъпки като вечерен час, тотална забрана на движението вътре в градовете без специална причина", каза още д-р Ангел Кунчев. Той обяви, че още двама души са излекувани.

"Днес ген. Мутафчийски съобщи за първия излекуван, аз мога да допълня, че и от Плевен вече има двама с две отрицателни проби, преминали 14 дни. Трябва да има оптимизъм в цялата работа. Аз съм убеден, че голямата част - 60-70% точно така ще завършат - с пълно оздравяване. Надали ще надминем този процент, който в другите страни - Азия, Европа - посочват - 2-3%. Въпросът е да запазим нашите родители, баби и дядовци. Там е насочено цялото ни усилие", допълни д-р Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
10
 
! Отговори
До 2 читател преди 4 години
Всъщност има още 30 нови случая. Така че краят не му се вижда скоро. Казват че лятото вирусът заради високите температури ще изчезне, освен ако не мутира. Това е реалността. Така че предпочитам да си седя вкъщи. Не ми се мре.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Добре ли сте?
19
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен всичко е постановка.Генномодифицира се някакъв сравнително безвреден "братчед" на грипът Нали така-80 -90% от заболяването е безсимптомно.И минава сравнително леко.Това също е факт.Пускат се медии,доктори конспиратори- *Новата чума,изпуснато био оръжие,божият гняв,прогнози за поне 400-500милиона умрели в първите седмици* Също факт. След това тези думи и факти се повтарят на фонът на картинки на горящи крематориуми и военни транспортиращи трупове.Кой би си купил ваксина? Всички,нали?
18
6
 
11
 
! Отговори
Стрезов преди 4 години
Гербаджииската шайка ни излекува от вируса, подготвят си нова победа за изборите и за нов президент, плебейте му се радват и доволни
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно е да се казва "оздравели" ! ИМЕННО "ОЗДРАВЕЛИ" Е ДУМАТА, СМЪРТНОСТ ИМА ПРИ ХОРА С ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ...И ТО НЕ ВИНАГИ
16
14
 
6
 
! Отговори
Бироса преди 4 години
Не искам да сея паника, но го правя. Отрицателния тест е просто знак, че в преносителя бироса е мутирал и теста не може да го засече. Успех на всички "медицински" лица по света и у нас!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти в пещера ли живееш ми кажи? Не виждаш ли, че по цял свят е таква. Как си оцелял толкова време с такива плитки размисли?ОЦЕЛЯЛ ЩОТО ЗНАМ КАК Е ПО ЦЯЛ СВЯТ, ПЪК ТИ СИ ГОВОРИ НЕ МИ ПРЕЧИШ
14
3
 
5
 
! Отговори
съвсем сериозно преди 4 години
Трябва да се изследват всички препарати за миялни машини как разпространяват вируса. Какви реакции стават при обичайната температура, с която се мият чаши и прибори в заведения. Това е.Заразата тръгна в католическите райони след карнавала.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Ти в пещера ли живееш ми кажи? Не виждаш ли, че по цял свят е таква. Как си оцелял толкова време с такива плитки размисли?
12
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако няма много нови случай - за какво бяха всички тези мерки и истерииТИКВАТА ТРЯБВА ДА НАЛИВА ИСТЕРИЯ, ПАНИКА, РЕПРЕСИЯЩОТО НИКОЙ ГО НЯМА ЗА НИЩО; ТИКВАТА ТАКА РЕВЕШЕ ЧЕ ОРЕШАРСКИ ИСКА ДА ИЗТЕГЛИ 1 000 000 000 ПОСЛЕ БЕЗ РЕВАНЕ ИЗТЕГЛИ 16 000 000 000ТИКВАТА ЗА НИЩО НЕ СТАВА
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПижоДобре ли сте?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЯ ВИРУС ГО МИНАХ НА КРАК
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако няма много нови случай - за какво бяха всички тези мерки и истерии? Ако има много нови случай - правителството много закъсня, нищо не направи. Да попитам, има ли сценарии, в който вие ще сте щастливи?
8
2
 
12
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Кой бездарник пише изявленията на всички? "Дошло му е времето" се повтаря от всеки, който излезе пред медиите. Трябва да е същият кре*ен, който писа "Когато му дойде времето"! Вчера приеха закона за евтаназия на възрастните, пардон да пазаруват храна, когато магазините са затворени, и днес вече имаме оздравели. Явно парите от ЕС вече са усвоени, няма да има нови и е време да "оздравяваме" с тромпети!Не ми казвайте колко са оздравяли. Каже ми колко умряха от "инфаркт с 40 градуса температура!
7
2
 
1
 
! Отговори
99682 преди 4 години
Дай, Боже, всички заболели да оздравеят и да продължат да се радват на безценните блаао - ЗДРАВЕ, ЖИВОТ, СВОБОДА... Но ако озздравяват ок 60-70%, остават не 2-3%, а цели 30-40% с нерадостен край. Нека изчисляваме внимателно - с цифрите също трябва да сме внимателни.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега последно да носим ли ръкавици и маски или да не носим?*** глупаците.Оня ден носих ръкавици и маска - всички ме гледаха като извънземно.Хубаво викам си сигурно прекалявам.На следващият ден не нося маска и ръкавици.Всички са с маски и ръкавици..В нета пише за колони камиони изнасящи десетки хиляди трупове в Италия а в България властта ще гори или складира милион тонове италиански ***.Най-вече от ония заразените райони.Добре заразени с всичко каквото се сетите.Са последно с маски или без
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне още 2 седмици ще сме затворени. Не бързайте.
4
0
 
19
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
С какво лекарство са ги излекували? Да кажем и на другата част на света и България да се прочуе.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двама се излекуваха от короната, сто се разболяха, а сигурно 2 млн. ще избягат на България за да не умрат от глад на есен...
2
3
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Вижда му се краят...!