Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души

Бизнесменът коментира отнетия лиценз на "Еврофутбол"
Обновена: 26 мар 2020 10:59 | 26 мар 2020 10:58,
208
Божков проговори: Група чиновници оставиха без работа 2300 души
Снимка: БГНЕС

Пресцентърът на Нове АД Холдинг разпространи до медиите позицията на собственика на Еврофутбол Васил Божков. Прилагаме цялото изявление:

Още по темата

„Приетото вчера решение на група чиновници да остави над 2 300 души без работа в момент на глобална пандемия и икономически колапс показва липса на държавност и безпрецедентно лицемерие, не само към тези хора, но и към цялото българско общество.

Временното отнемане на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика.

Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет.
Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?

Във времена на криза, доверието във властта е определящо  за последиците върху държавността и обществото.

Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?

Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също.

Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран.

В бизнеса има правила, които не  зависят от желанието за лични облаги на властимащите.

Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България,  хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи.

За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси.

Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни.

Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на  милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората.

Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт.“, завършва позицията си Васил Божков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прав е човекаосатвили сме се на едни бивши комунисти да ни учат на капитализъма те го разбират само като крадене на народна параи плащат на ***.илни клакьорчета да се борят срещу комунизмаежечасно и ежеминутно
138
8
 
22
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 4 години
То пък голям бизнес са имали и голяма работа тези хора!! Да крадат от навиници, които си мислят че ще спечелят от мачове. Същата работа като с билетчетата
137
16
 
20
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Изобщо не го познавам, но е прав Васил Божков. Днес да министри, депутати и политици, а утре няма да са. Ние с парите си ще си останем богати. Опитват се да правят помен на България с чужда пита. Това просто няма как да стане. Забраняват ни да работим, да се разхождаме, да имаме частен бизнес, а пък после плачат, че нямало приходи в бюджета.
136
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2300 обирджии на хора останали без работа няма като да оберат:))) надуп.те се короната идва.......
135
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя червен, крадлив олигарх и убиец още ли е жив???? Пожелавам му скорошна среща, с фатален край, с короната .... до 9 коляно, и по сватова линия.
134
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от вас печелил ли е от еврото?
133
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами те ромите след като си вземат социалните помощи,първата им работа е да си купят билетче да търкат и след това ако останат парички може и до казиното да отскочат.
132
3
 
15
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
прав е особено хората за мокри поръчки
131
17
 
21
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Не търкам билетчета и Божков не ми липсва,но тово което му се случва е гавра.На дневен ред е всеки ,който не се връзва с пейзажа и е малко или много силен и независим от властимащите.
130
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2300 "работещи". От техният "труд" продукт няма! Събират пари от баламите, за да може той да си богатее. Т.е. извършват застрашаваща обществото дейност.Така без тях ще е по-добре!
129
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно прав е тигъра!
128
6
 
26
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
черепило вече спря изплащането на хората спечелили милиони от билетчетата...Защо го направи? Обясняваш че защото са ти взели лиценза, ами, ако си работил така това си е пирамида.След, като се изчерпа даден тираж, то ти, от него изплащаш печалбите, а не от бъдещ такъв. И аз, ако не плащам по 150млн. годишно на държавата и моя бизнес ще е успешен и печеливш. ПС: след като си невинен какво правиш в Дубай?
127
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бошков е мошеник,Борисов да не е мисия с 300лв пенсия е геноцид на хората и т.н.Същото е положение корупция и мизерия с години.
126
7
 
23
 
! Отговори
оф преди 4 години
Този индивид, ако му беше чист косъма, щеше ли да бяга в страна, чийто раис/главатар е обвинен за отвличане на собствените си деца!
125
3
 
35
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Те са му направили услуга, в момента няма спортни събития, така че няма и на какво да се залага, а заплатите на служителите си вървят. Вече спокойно може да си ги уволни и да отидат на борсата, и държавата да им плаща заплатите.
124
3
 
11
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 4 години
До 126 - кажи друже, теб с колко те завлече КТБ? а Еврофутбол? Може и да напишеш, колко твои близки лежат с корона вирус, а колко са умрялите. Казвайте ги тия работи, да знаем.
123
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук има фанатично болни!Вируса бледнее пред червената зараза!
122
7
 
40
 
! Отговори
читател преди 4 години
И наркобизнеса е работещ, и протитуцията, и тел. измами, и още много, все рабощи бизнеси....Горкият човечец, такъв благодел бил, а ние не знаем...
121
5
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и докато прелиствам тук новините,непрекъснато изкачат реклами на "ЕфБет"....."Картончетата-закрити,Еврофутбол-закрито,но.."ЕфБет" ..ЖИВО БЕ,ДЕЙСТВА ТА СА КЪСА!!!..Знаете ли какъв огромен плакат се мъдри в моя град?..--"ЕФБЕТ-ГОРДОСТТА НА ГРАДА"....айде със здраве!..Господ поне здраве да ви дава,то са видя че акъла не е за вас,поне да сте здрави!
120
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висш цинизъм!!!!!