Проф. Кантарджиев: Пикът на болестта ще е по Великден

Диагностицираните с коронавирус остават четири седмици вкъщи
29 мар 2020 10:05,
267
Проф. Кантарджиев: Пикът на болестта ще е по Великден
Снимка: БГНЕС

„Оперативният щаб имаме едно мнение, че третата третина на април ще бъде пикът на коронавируса – по и след Великден. Зависи от мерките и това как народът ги спазва“. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, съобщава NOVA.

Още по темата

По думите му хората в момента хората трябва да излизат само за храна и лекарства.

Той е категоричен, че диагностицираните с коронавирус трябва да си останат четири седмици вкъщи. „Три са основните неща, които трябва да направим относно диагностиката. Първото е да не допуснем болен лекар да заразява пациентите. Медицинските кадри трябва да са здрави. Трябва да се ползват маските и облеклата. Всеки пациент, влизайки в приемното или спешното отделение, както и в линейката, трябва да си мисли, че потенциално е заразен с коронавирус“, заяви Кантарджиев.

Директорът на Националния център по заразни болести е категоричен, че всички хора с тежки двойни бронхопневмонии трябва да бъдат изследвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
4
 
! Отговори
До 139 преди 4 години
Да,да,гласувайте за БСП ! Няма да гладувате като през 96/97 г.Ей,комунист,кои фалира държавата бе ?
117
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз също говоря с познати в чужбина,с шофьрите на камионите във фирмата.Изобщо не се и коментират мерките на изолация там.Ама изобщо ! Дори единият шофьор ми вика леко на майтап,че като влезеш в България и не можеш да разбереш,че има изолация.На запад било къде,къде по строго или вероятно по-спазващо се.Въпрос на манталитет и интелект ! Гань() обвинява държавата,че не помага,обвинява лекарите,че няма ваксина,обвинява службите,че не са усетили навреме вируса.Само себе си не обвинява,че не спазва !
116
1
 
3
 
! Отговори
СДС преди 4 години
За Бога братя -не купувайте! яжте пасти!!
115
4
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 4 години
Гласувайте за БСП, при БСП няма да гладувате, не е като ГЕРБ бесепето!
114
1
 
4
 
! Отговори
Антоанета преди 4 години
Като няма хляб, яжте торти.
113
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите обичат мизерията
112
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са абсолютни простаци, не знаят да пишат думата карантина, а критикуват мерките и изолацията, а на запад в цивилизованите западни страни стриктно спазват изолацията и карантината.
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 128Спокойно, ще гладуваш пак. Гарантирано от ГЕРп
110
4
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Никой няма нищо против за Карантината- проблемът е че после Гладът (след 2-4 месеца) ще ни срещне "лице в лице" с Вирусът- явно така ще се получи в БГ -карантината ще се разпадне и масово ще се атакуват магазините за храна (както се получи в Италия Сицилия)
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По стар стил или по нов стил?
108
12
 
8
 
! Отговори
Западняк преди 4 години
Живея на запад в цивилизацията от 14 години и съм си уредил живота като западняк. Искам най-отговорно да ви заявя, че тук на запат където аз живея хората чинно си спазват изолацията и не мрънкат и не недоволстват и не циврят. Само простите българи в дива България недоволстват срещу изолацията и не вярват на компетентните лекари и учени.
107
3
 
4
 
! Отговори
До 128 преди 4 години
Кои гладува за 2 седмици бе,*** !Гладувах през 96 година !
106
1
 
0
 
! Отговори
До 124 преди 4 години
Кои те направи на маймун@ ?
105
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато човек гладува и не може да си купи хляб, той няма избор освен да отиде до кофите и да потърси някоя коричка. И никакъв вирус не може да го спре. Глада побърква хората. От глад се убива, от глад се извършват кражби и престъпления. Ще настъпи анархия благодарение на празноглавите тикви, които ще сринат икономиката. Така избухват революциите. Вие гербаджиите не знаете какво е глад, добре охранени сте, карате скъпи мерцедеси и плюскaтe деликатеси. Но рано или късно ще дойде видов ден.
104
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе тук служби ( ДАНС) в този момент на инзвънредно положение няма ли, да следят интернет за подстрекателство и насаждане на психоза и неподчинение. Поне трима има тук в тоз форум за профилактиране. Страха дезинформацуята на големи маси хора и насаждане на страхова психоза са подсъдни. По време на война разстрел.
103
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майко мила,голямо циврене,голямо оплакване,голямо виене,голямо искане,голямо критикуване!Вие всезнаещи и всеможещи ли сте бе?Цял свят е блокиран и затворен,те тръгнали да обвиняват нашия щаб и правителството,че ги били затворили!Ама кои сте вие бе,анонимници ?Кои сте вие,че да давате акъл?Ако го имахте,нямаше да го давате в dnes.bg !Това трябвало,онова не трябвало- професорите, философите.Абе вие не можете да напишете думата КАРАНТИНИРАН,тръгнали да оправят света ! Тръгнали да ликуват
102
5
 
4
 
! Отговори
Учен (западен) преди 4 години
Смъртността от сезонен обикновено е около 0,1%. Въпреки че смъртността от COVID-19 е неясна, повечето изследвания дават основания, да се допусне предположението, че тя може да е различна от сезонния грип. Ако е различна, то с определена вероятност може да се предполага, че е може би е по-висока, а вероятно е тя да е много по-висока, може и да е 1200 пъти по-висока. Такаааа. Ето че научно установихме, че COVID-19 е 1200 пъти по смъртоносен от обикновения грип.
101
5
 
4
 
! Отговори
истина преди 4 години
Докторе, бесепету казаха в парламента, че ни се отменя правото на свободно предвижване, и трябва да се разхождаме из парковете и улиците. Това че ще се заразим, не е важно.
100
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, хора, вие сте прости българи бе, какво недоволствате, интелигентните хора на Запад си спазват изолацията без да мрънкат, само простаците българи на Изток недоволстват.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в Германия, Франция и Италия където спазват изолация има 10, 20, 30, 80 пъти повече заразени на глава от населението. България заразени 4 на 100 хил, Люксембург - 261 на 100 хил?