Заповедта е факт: Носенето на маска е задължително от утре!

Може да се използва и друго средство за покриване на носа и устата
Обновена: 11 апр 2020 15:16 | 11 апр 2020 15:11, Веселина Йорданова
1222
Заповедта е факт: Носенето на маска е задължително от утре!
Снимка: БГНЕС

Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, е задължително от утре, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Такова нареждане дава здравният министър със своя заповед, която е в сила от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г., включително.

Още по темата
Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.).

Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
927
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващата заповед ще е маските да са от определен производител.Или търговец.Свободните съчинения ,разни шити парцали се забраняват.И шапки ,каскети . Който няма ,с таке.
926
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сложете си по една кофа на главите и така ходете , със сигурност няма да се заразите ,между другото ако от щаба кажат всички ще ги нахлупят веднага без да се замислят !
925
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече свърши хубавото време...Мкми ИвановаТова е другото време. Плчвайте да се адаптирате.Каквото беше... беше...
924
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Български съновник: " Ако спиш без маска- ще видиш генерал Мутафчиев по телевизията"
923
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът се оказа по-бърз от световната наука и правилото "Ние не знаем за какво става дума и за това имитираме трескава и истерична деятелност, като терапия за това, че нищо смислено не ни хрумва" вече не работи.
922
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1066Ти си болен бе каcкет... Статията е за вируса и епидемията, а не за комунизма. Какво ни губиш времето с тази политика?
921
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не знае как започва, какви са симптопите и кога ще се отървем. Това, което разбират хората набързо обаче е, че бързо започват да изгубват правата и свободите си срещу един невидим враг. Перфектното оръжие. Тези които не вярват, биват нападани от своите съграждани. Добре тренирани роби, които се обръщат срещу своите. Живота на много вече се съчетава в това да търсят сметка на хората около себе си, а не на тези стоящи на златните тронове.
920
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 седмици карантина, маски и индивидите с лабилна психика ревнаха заправа и свободи.Ха-ха-ха! 23 % за психиатър...
919
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една шиз0френична клика умнокрасиви нен0рмалници, които ни обясняваха с комсомолски плам колко зле било по комунизма, нищо че не са били родени тогава; подиграваха ни се, че не сме могли да излизаме по света по време оно. Същите тези кл0уни сега са поставени в още по-изродена версия на тоталитаризъм, като не могат и до родното си село да излязат без партиецът да одобри и очевидно са съгласни с това положение. Шиз0френия или да?
918
6
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Вечна Слава на Спасителя на Българския Народ- Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов- Новия Христос, Слънце на Нацията, Титан на мисълта N: 1, Футболист N: 1, Епидемиолог N: 1, Художник N: 1, Ръководител, на Когото всички световни лидери завиждат за безмерните Му постижения! От *** от партия ГЕРБ- платен ***!
917
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете чао на демокрацията.Свиквайте, защото отсега нататък ще е така. Ако някой се надява, че ограниченията ще паднат - жестоко се лъже. Може да ви дадат да вземете въздух за малко и веднага ще ви наложат други ограничения за нещо друго.Новия Световен Ред ви иска заключени и под контрол - от вкъщи на работа и обратно, който не слуша - в затвора. Очаквам да подновят и смъртното наказание, защото затворите скоро ще се препълнят.И разбира се - всичко за ваше добро !
916
3
 
17
 
! Отговори
Джорката Orwell преди 4 години
(1984) ..........започвам да си мисля незнайно защо,че хубавите години на хората по света, малко по малко си заминават.
915
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Някой може ли да даде съвет като ми потече соп_ола, как да се изсекна без да свалям маската.,,Мрънкало,стига вечеЕдна маска ще носиш, а ако не- ще лежиш в болницата на кислородДа те питам ли как ще си бършеш носа тогава, а г.за?
914
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А по селата как ще ги накарате хората да носят маски?
913
5
 
21
 
! Отговори
проктолог преди 4 години
Пожарникарят отново пуска в ход кризисните си фантазии за да нагнетява напрежение в населението. Неговия сценарий за насаждане на страх, води само към паника и показва тоталния срив на политическите институции в България. Вирусът се оказа по-бърз от световната наука и правилото "Ние не знаем за какво става дума и за това имитираме трескава и истерична деятелност, като терапия за това, че нищо смислено не ни хрумва" вече не работи.
912
14
 
5
 
! Отговори
Браво преди 4 години
На който не му харесва-да пътува за Италия,Испания,Ню Йорк или поне Истамбул.
911
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ез сега смятайте какви далавери ще се въртят като вниманието е насочено другаде! Заминаха милиардите!
910
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не ви пречи да си идете до някое село с колата. Там кой ще ви гледа с маска ли сте?? Идете побягайте или прекапайте лозето Нещастни Гражданя лауньовци. Две люти чушки на ден ще изгонят всички вируси.
909
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз ви казах че тепърва се започва, това нищо не е още, очаквайте още по-големи безумици следващите месеци, скоро даже няма да осъзнавате защо правите нещата които ви заповядват, ще ги правите просто защото ви заповядват и ще си мислите че го правят за ваше добро. Коронавируса ще е дълечен спомен от един по-добър свят който изгубихме....рип човечество, здравей сатаннско зло
908
5
 
20
 
! Отговори
Мишоците преди 4 години
Един ден като се покажете навън без маските и след като имунната ви система е отслабена от стоене затворени а и джобът ви е празен отгоре на това, по добре ли ще се чувствате? А мислите ли че този "вирус" внезапно ще изчезне на 13 Май или на 13 Юни или на 13 Юли? Колкото по дълго се криете толкова по слаби ставате от където и да го пргледнете единствените които имат печалба от това са тези които ви играят кукла на конци.