Случаите на COVID-19 у нас вече 669, новите случаи – 21

Починалите са 28 души
Обновена: 12 апр 2020 09:46 | 12 апр 2020 08:05, Красимир Ангелов
397

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, обяви на традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Процентът на нови заболели е 3,2%.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

В София новите случаи са 12, Кюстендил – двама, Дупница – 1, Пловдив 2, Хасково – 2, Стара Загора – 2.

"36 са инфектираните хора от медицинския персонал", посочи той. 68 души вече са излекувани.

Още по темата
Починалите са 28 души, като от вчера има 2 такива случаи - жена на 73 година в ИСУЛ и мъж на 73 години в "Пълмед". Общо починалите са 15 мъже и 13 жени.

230 души са в настанени в болници, 147 са в София, а 35 са в интензивни отделения.

По време на брифинга лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват“, обяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас българите", посочи той и призова хората да не оставят епидемията да се разрасне. 

"Пазарите ще бъдат затворени в днешния ден. В понеделник, вторник и сряда ще бъдат отворени при засилени мерки. От сряда нататък ще бъдат затворени за неопределено време. Оказа се, че не може да се разчита на половинчати мерки. Нашите сънародници явно не са узрели за такива", заяви по повод затварянето на пазарите генерал Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
19
 
8
 
! Отговори
Mitko преди 4 години
Вижте трябва да сме честни и разумни когато пишем коментар!Моето мнение за КОВИД 19 - кризата:1. Премиерът и оперативният щаб се справят добре до този момент с малки изключения2. Но малките изключения са много важни, а именно липсва на достатъчно количество от едното лекарство и липсата на другите лекарства, които показаха много добри на много други места в света, другият пропуск е допускането на заразени българи да се връщат у нас от чужбина3. Въведените мерки от правителството са необходим
284
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Годжи като го видя вече и ми се Драй..а!
283
2
 
26
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Защо продължавате да налагате все по-рестриктивни мерки, въпреки че няма увеличение на заразените за денонощие при досегашните мерки? Постоянно има около 230 болни в болниците, с които се справят без особен проблем. Защо се стремите да забавите достигането на пика, за да може да контролирате хората колкото се може по-дълго и да се правите на спасители ли? Спрете да всявате паника и страх! Спрете да заплашвате хората! Най-малкото нарушавате закона по този начин!
282
2
 
16
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
В Германия пише,че има 120000 заразени и 60000 оздравели. Тук все цифрите на заразените се увеличава с 20 на ден,а за един месец 70 излекувани. Е как така в Германия лекуват много по-бързо.болните отколкото тук. Съмнява ме,че тук се дава болничен за месец и дори да си оздравял пак се водиш болен докато не ти свърши болничния. Значи статистиката не е вярна
281
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е очевидно ,въпреки свирепата пропаганда ,цензура , репресивните закони ,забраняващи друго мислене, освен това на НОЩ ,че нещо има гнило в т.н. пандемия . Малкото, жертви,,измамата в няколко случая на починали от инфаркти ,рак и преписвани на КОВИД ,внушаването чрез думи ,,ковчег, умрели ,млади ,хладилни камиони с трупове ,е очебиино за манипулираща пропаганда .ОЩЕ ПО ВИДНО Е, ЧЕ В АПТЕКИТЕ ЛИПСВАТ ,ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА ПО СТАНДАРТ И НИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ХОЗИМ С ШАЛОВЕ И ПАРЦАЛИ НА ЛИЦЕТО .
280
0
 
19
 
! Отговори
Веселяка преди 4 години
Не е ли време да сложат някоя говорителка, та генерала да свърши някаква работа, все пак е лекар.
279
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стига омраза! Страхливецо ,много лесно ги въртиш на пръста си , милионите ,урбулешката ! Голям си бъзльо ! А че ,Бибтко ни направи най умиращата държава,нация в света?
278
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стига омраза! Кажи го на тия дето говорят за ковчези ,умрели ,хладилни камиони и тем подобни внушения и лъжи . Едни маски ,каквито трябва да са ,не осигуриха на хората .
277
3
 
6
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
До Гротеска Найстина БКП-ГЕРБ са Гротеска ! *** ,сега свирепи демократи А този Менгеле е два пъти Гротеска !
276
3
 
33
 
! Отговори
Въпросче преди 4 години
Цялата пара в свирката. В Банско щяха да тестват, ама се оказа - няма тестове. Как демонизираният от Герб Пеевски за 1 ден намери и дари 2000 теста. За да не се излагат и герберите намериха. Сега пък капацитет нямат да тестват - само по 60 на ден, та ще тестват цели 3 месеца. Само за трупове говорят - НЕКАДЪРНИЦИ! А като сринем икономиката - умрелите от глад ще са десетки хиляди. Сега след 2 седмици българите съвсем ще озвереят и тогава - жална им майка на герберите.
275
5
 
23
 
! Отговори
дедо Динчо преди 4 години
Много отблъскваща личност е този генерал.
274
17
 
8
 
! Отговори
Гротеска преди 4 години
Смешно е комунистите как пищят от това,че не могат да пътуват,рестрикции по магазините,ограничена им била свободата,не можело да гледат английски и испански футбол...Еми да си припомнят поне малко положението при Тошово време.Според мен трябва да им пускат и телевизия само по 3-4 часа и то пленуми от парламента!А ток през 2 часа!
273
3
 
24
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
а ве мундир гожи, втори най любим рицар на сърцата на всички дръти госпожи. да беш ги закръглил на 666 да е още по зловещо. и една маска като на дарт вейдър. щеше да избиеш рибата.
272
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като не знаете общия брой заразени и преболедували от българското население значи изобщо не знаете коефициента на смъртност и всяко изявление в тази връзка се явява заблуждение и всяване на страх!
271
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ние носим маски ЗАДЪЛЖИТЕЛНО а поповете в църквите "пречестяват" вЕрващите крЪтени с една лъжичка под строй?!?!?!Няма такъв *** народ, такива прости управници като БорисУФ и такива алчни попове които за няколко милиона лева дето ще гушнат днес ще заразят половината държава.НО, както сам си го каза СултанЯ от Банкя "Аз съм *** и вие сте прости".Ашкулсун, просто балканско племе.
270
4
 
4
 
! Отговори
до 266 преди 4 години
Правителството не се избира от лотариите на Божков, а от тези които купуват билетчетата. Не знам за какъв се мислиш за да определяш 90% от българите "прости". Това е само твоята гледна точка и не налагай собственото си мнение за миродавно. Така, че доста е спорно кой е "ЛОШИЯТ КЪСМЕТ"
269
0
 
15
 
! Отговори
Мангъров преди 4 години
Не каза да няма ограничения, а да се правят изследвания. Като се направят изследвания ще се разбере какво да се прави.Лошото е че е свързано с имунитета. А той пада от Паник атаките, от стоене на закрито без движение, от фалшивите ГМО храни. За ГМОтата е Етата нещо млъкнаха. Сякаш не съществуват. Сега е моментът да се въведат ограничвния за ГМО, фалшиви млечни и месни продукти със сурови наказания.
268
7
 
28
 
! Отговори
корона кючек преди 4 години
само плашат хората с тиа глупости корона морона някакво смешно грибче затвори бг
267
3
 
10
 
! Отговори
Е и преди 4 години
Голям праз
266
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не им вярвам на тиа само лъжат, прав е само мангъров другите за *** и трябва да отменят всички ограничения още днес