ВМРО отново: Да защитим българското земеделие!

Няма конфликт в коалицията заради пазарите, убеден е Александър Сиди
13 апр 2020 10:22, Анисия Иванова
51
ВМРО отново: Да защитим българското земеделие!
Снимка: Bulgaria ON AIR

ВМРО предлага да бъде забранен вносът на плодове и зеленчуци от трети страни с цел българското производство да се пласира в търговските вериги с приоритет. Предстоят разговори между вицепремиера Красимир Каракачанов и министъра на земеделието Десислава Танева.

"Говорим за земеделската продукция, която много бързо се разваля и поради извънредното положение трудно би могла да бъде реализирана на пазарите", обясни депутатът от ВМРО Александър Сиди в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR председателят на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев по-рано днес заяви, че в момента в търговските вериги има около 70% български стоки.

Още по темата

"Ако 70% от стоките са български и Министерството на земеделието и храните задължи веригите още 50% да са местни - до 200 км от областта, това означава, че всички вносни стоки трябва да бъдат изхвърлени", каза Матеев.

"Нека да погледнат своите договори, които са сключили в различни държави и тогава да седнем да говорим. Да не обясняват как това не може да стане, защото е нахално. Тези вериги са дошли да работят в България по собствено желание. Печелят огромни печалби, които изнасят навън", контрира Сиди.

По думите му един от малкото сектори, които нямат притеснения за работата си по време на извънредно положение, са именно търговските вериги.

Депутатът от ВМРО заяви, че няма конфликт в управляващата коалиция заради различните мнения относно затварянето на пазарите в страната.

"Много се надявам да седнем на диалог и да се опитаме да променим начина, по който се взимат тези мерки", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
5
 
! Отговори
Bobi преди 4 години
зареждам големите вериги със хранителни стоки , знам им политиката и как извиват ръцете за входни такси и отстъпки производителите а продават двойно. Трябва да се национализират !!!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На никой не му пука за тия сега повтарят туй което Волен казваше всички знаят, че тия са лицемери и циркаджии и фурнаджийски лопати.
16
2
 
6
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Прилича ми това на евтин популизъм! Тази материя няка как да се уреди от днес за утре! Бойко управлява вече едно десетилиетие, но и тези преди него във връзка с присъединяването на България, не защитиха по никакъв начин българското земеделие и животновъдство! Струва ми се, че единствените печеливши са големите зърнопроизводители заради субсидиите, всичко останало умря отдавна!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБе ***, като затворите пазарите къде ще иде тази земеделска продукция. Така ги подпомогнахте, че занулихте хиляди хора.
14
2
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Не ставай смешен.Големите вериги са чужди.Предатели са тези,които им позволиха да си направят стотици такива магазини,вместо те да бъдат български,пък вътре да си слагат каквато искат стока.А сега хем няма достатъчно българска,хем цялата печалба си изнасят навън.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13,Американците базите си ги плащат, ама за ВМРО няма далавера в тая работа.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10ти идеално, спрете и чуждата политика тъкмо няма място за бежанците мисля че двора ти е прекрасно място да се настанят
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари,дайте да дадем!!!Ура!Ами защитете го,де.Нали затова сте във властта.Във веригите е пълно с некачествена стока,вносна и българска.Първо защитете гражданите да не ги тровят с *** и после се погрижете за производителите,където е пълна анархия и никой не контролира качеството на продукцията.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали щяхте да връщате казармата бе ***, какво стана дадохте на хамеристан 2 млрд можехте що войска да наемете и да вдигнете заплатите на военните ето как защитавате БГ интересите, не сте патриоти, а пaрцaли. Снимахте ли се пред паметника на американските войски окупатори дето не си плащат базите или ви е срам.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ВМРО са се заели със земеделието, значи има далавера в цялата работа. Досега те не са свършили нищо, от което да не приберат някакви пари.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3ти, в земеделието се наливат милиарди евросубсидии проблема е че *** зърнара си купува джип за 200 хил и бентлита и яхти а е толкова некадърен че стоката му е отврат и даже след всичките пари които са му дадени безвъздмезно от европейския данъкоплатец
7
1
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Да забраним и вноса на чужда политика тогава?
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С пропилените пари земеделието щеше да процъфти, а и не само то.Щеше да процъфти само строителството на къщи в Барселона, човек...
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи сега казвате, че изнасят печалбата, а къде бяхте 30 год и защо не подкрепихте Волен.
4
1
 
11
 
! Отговори
ВМРО преди 4 години
ВМРО са неадекватници. Такива мерки само ще доведат до инфлация. Защото никой не иска да се захваща със земеделие тук освен големи акули като мелинвест. Най-добрата мярка която е да се ограничи рекета към българското производство - за справка суджукгейт.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нека да спрат обаче и евросубсидиите тогава на милионерите зърнари като ще затварят пазара да спрат да присвояват и пари от европейците
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицемери! Тия защитници на българското земеделие похарчиха милиарди за скаапани американски самолети, искат да похарчат още милиарди за кораби и бронетранспортьори, които не са ни нужни, затънаха в далавери с паспорти и питейната вода на големи градове. С пропилените пари земеделието щеше да процъфти, а и не само то.
1
9
 
4
 
! Отговори
Да! преди 4 години
100% подкрепа, а ако някоя от веригите откаже нека ги национализират временно. Сега на народа не са му нужни предателски вериги !