Върнатите пари от газа няма да стигнат до крайните потребители

Руската компания трябва да върне на "Булгаргаз" 150 млн. лева.
14 апр 2020 22:40, Нели Христова
25

Днес депутатите гласуваха да бъдат върнати парите, навзети след като цената на газта падна с 40 на 100. Тези суми ще бъдат изчислени във фактурите до 3 месеца. Така за периода до 31 март руската компания трябва да върне на "Булгаргаз" 150 млн. лева.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов обясни, че 75 млн. лева от тях ще бъдат върнати на топлофикациите и ще бъдат приспадани в период от време на ползвателите на отоплителните услуги.

"Голяма част от тях ще бъдат върнати на бизнеса. Това са средства, които благодарение на "Булгаргаз" ще бъдат възстановени на българските граждани. Можем да кажем, че и в бъдеще сметките ще бъдат по-ниски, защото договорената цена е по-ниска от тази, която е била преди", допълни още той.

Възстановяването ще бъде от "Булгаргаз" към ползвателите на тази газ, а не към крайните потребители.

"Тези, които са прекратили услугата - тоест, ако сте били на парно, но вече сте се отказали - това ще са гражданите, които ще имат да взимат пари на каса", посочи Иванов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ГЕРБ коментира и спорната мярка "60/40".

"Със сигурност ще има различни мнения. След въвеждането на извънредно положение България, като държава с бързи и решителни мерки, закъсня много с икономическите такива. А такива, които са недоволни и искат повече, със сигурност ще има", коментира още депутатът от ГЕРБ.

По думите му правителството не е спряло да мисли за мерките, които предлага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
37
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Мухахаха ,искам да чуя поне един фен на ГРОБ :)