Без пътуване по Великден, ще спират тръгналите на път на КПП-тата

Всеки ден режимът на пътуване се обсъжда в МВР
Обновена: 15 апр 2020 09:18 | 15 апр 2020 09:18,
101
Без пътуване по Великден, ще спират тръгналите на път на КПП-тата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Затягат се ограниченията за пътуване по Великден. През КПП-тата ще бъдат допускани само граждани, които имат основателна причина за пътуването си, а всички останали ще бъдат връщани. Това стана ясно от думите на началника на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Всеки ден режимът на пътуванията се обсъждат с вътрешния министър и главния секретар на МВР, отбеляза той.

"За съжаление, не може да се спази тази традиция в България, където всеки пътуваше до своите близки. Заповедта на министъра на здравеопазването много ясно указва начина на влизане в областните центрове - само по причина работа, здравословни проблеми или доставка на храни и медикаменти. Ще бъдат връщани абсолютно всички, които нямат основателна причина за пътуване", обясни ген. Мутафчийски.

Още по темата

Той отново апелира за спазване на препоръките за избягване на публични събирания, пътувания и струпване при пазаруване, за да спрем разпространението на коронавируса.

"Спазването на правилото ще се отрази много добре на епидемиологичната обстановката. Събирането на хора би ни изиграло много лоша шега", заяви ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
27
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баш! Затова едни приятели вече за 10 път ходят до родното си място на почивчица, на барбекю, да се видят с родата, понеже не са си сменили личните карти, а после се връщат в София с декларация, че са на работа.... Заради такъв тарикатлък страдат всички! Всеки си гледна собственото четирибуквие, ама после друг му е виновен, когато същото изгори!