Сидеров с 2 обвинения и в ареста, глоба очаква Каракачанов

Свободата на словото не е нарушена, категоричен е Младен Маринов
15 апр 2020 18:22, Красимир Ангелов
146
Сидеров с 2 обвинения и в ареста, глоба очаква Каракачанов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с 2 обвинения, но все още от СДВР се обработват материалите, които ще се докладват в прокуратурата, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV.

"Г-н Сидеров се яви със своя адвокат в СДВР и там бяха проведени процесуално-следствените действия, разпоредени от прокуратурата. В момента е задържан за срок до 24 часа с оглед осигуряването му за доклад в прокуратурата. През цялото време колегите от СДВР са работили под ръководството на Районна прокуратура-София", поясни вътрешният министър.

Още по темата
"Има приет закон за подвеждаща или лъжлива информация във връзка с борбата с пандемията. Колегите са сезирали и са поели действия по компетентност", уточни Младен Маринов.

Според вътрешния министър свободата на словото по никакъв начин не е нарушена във времето на извънредно положение. "Дори бих казал, че сме на едно от първите места по свобода на словото, както и вече е ясно, че сме на първите места по адекватност на мерките и брой на заразените. Ще дам за пример Дания. Там забраниха всякаква информация по отношение на борбата с коронавируса, а тя да идва единствено и само от правителствените източници", посочи Маринов.

Вътрешният министър обяви още, че вероятно утре ще бъде съставен акт на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов
след репортаж, в който се вижда как той седи на пейка пред Народния театър.

Както е по закон, санкцията ще е в размер между 300 и 1 000 лева.

"Извършва се проверка по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. След репортажа, той ми се обади и каза да извършим проверка, защото не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка или парк. Установено е, че е парк", допълни Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В диктатурите е така :) очаквайте скоро и вас да ви привикат за превъзпитание.
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-смешно ми стана от клипа вчера в МВР където ртазследващото полицайче някъде 30 годишно вика на Сидеров че е привикан като обвиняем и хората на Сидеров в един глас...МОЛЯЯЯ???? А той е бил привикан като свидетел, а полицайчето не знае това. Муахаха....и вика на Сидеров: добре, сега ще ви дадем призовка че сте обвиняем, трябва да изчакате!Такава некомпетентност от разследващ полицай забележете, и Сидеров се усмихва и му вика: Да ей сега ще чакам да ми подготвяте призовката..И си тръгна..
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас явно считат лудите за свестни!
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще търпите този герберски терор? Утре може да ви арестуват и глобят, защото сте кихнали на улицата, не се ли замисляте?
21
2
 
2
 
! Отговори
Скептик до българин преди 4 години
23С ти къде си бил тогава гомноедецо.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да помним 89..но тогава верваха на СДС .тоест президента успокояваше хората ,интересно се случва
19
3
 
13
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Кой ще ми обясни ,защо до сега няма и един арестуван герберист на високо ниво , защото има стотици за затвора !
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата жертва на ГРОБ - патриотите!Защо,бе?Сега видях,че и думите на Сидеров са погрешно написани в днешните статии и са ги изопачили.Престанете да мачкате патриотите,хулигани!
17
3
 
3
 
! Отговори
Цирк Добрич преди 4 години
И двамата като ги видя и ме напушва на смях! Лаурел и Харди!
16
5
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
За такива като нас.Които помним събитията много преди 1989 г. И Волен Сидеров като журналист към тогавашните "социалистически медии"! Защото тогава всеки намираше начин да каже нещата по заобиколен начин Както Радой Ралин примерно.То днес "медиите" ни За това са на 111 место в международната харта за "Свобода на словото"! Волен Сидеров беше кротък като агънце тогава! След "демокрацията" в България.Този човек сякаш откачи! -:) Та Не ни е интересен Волен отдавна на помнещите го през соца!
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободата на словото е нарушена. Волен казва, че системата ще се справи и вируса не e страшен. Вие казватE да не ходим вируса е зъл да си носим и станиолени шапки на главите и здравната ви система била смотана и нямала да издържи с което всявате паника сред нас данъкоплатците. Глобеге се цялото правилество по 20 бона и ни се махайте от очите.
14
9
 
14
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Ще изкара Велик Ден в ареста !! Шайката мачка всеки който не е с нея !
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече има заведени дела срещу тиквата за всяване на паника и говорене на неистини.
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера пред МВР Сидеров пита журналистите дето му навряха микрофоните в устата: "Я кажете кой ви каза, че съм привикан за свидетел в МВР? Това е конфиденциална информация. Кажете, бе?" Мълчат като дупетааа!Поръчкова история отвсякъде!
11
19
 
20
 
! Отговори
митрев преди 4 години
Пълна подкрепа за г-н Сидеров!
10
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този човек е за психиатър
9
7
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
на 113 сме. Горе долу с Лаос и Либерия на една позиция. Същата делим и по здравеопзаване. Въпроса да върви оная слвд Буда с телефона като кодук и да го снима!
8
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
волен сидеров в пандиза,каракачанов със сериозна глоба,а пред всяка ромска къща полицай да пази основните гласоподаватели от коронавируса!ха-ха-ха какво падение на българскта политическа класа.сега остава бойко да им стане личен бодигард на тия във факултето а фандъчката слугиня!
7
10
 
6
 
! Отговори
Ставри преди 4 години
И са кой ша полива фикусът? Да си му оставите лубриканта, че мноо ше боли довечера,
6
11
 
14
 
! Отговори
Абе този преди 4 години
златен пръст няма ли да го вкарат да полежи най-накрая.