Танева не очаквала реакция от веригите в стил "предизборна кампания"

Не се предвижда забрана за внос на продукти, увери тя
15 апр 2020 08:53,
36
Танева не очаквала реакция от веригите в стил "предизборна кампания"
Снимка: БГНЕС

Реакцията на търговските вериги е в стил "предизборна кампания", заяви земеделският министър Десислава Танева и допълни, че не е очаквала това. Тя посочи, че търговските вериги запазват постигнатото. Земеделският министър коментираострата реакция на Сдружението за модерна търговия във връзка с приетото постановление, което задължава веригите да продават местна земеделска продукция.

"Холандия унищожава милиони лалета. В Европа почнаха да изхвърлят млякото. Ако ние до началото на сезона на прибиране на реколтата не бяхме направили нищо, щяхме да гледаме същите репортажи като в тези страни", каза Танева.

Още по темата

Производителите на храни също трябва да направят редица усилия и допълнителни разходи, за да стигне продукцията им до потребителите. Ние обмисляхме как да се контролира постановлението, имаше идеи като в Гърция да направим - всяка седмица веригите докладват на правителството точно колко продукция са изкупили. Но важното е да не похабим продукция на земеделския труд и те да оцелеят кризата.

За млечния сектор Танева каза, че задължението за 100% българско сурово мляко е в подкрепа на нашите производители на сурово мляко.

"Да, аз лобирам за 26 хиляди производители на сурово мляко. Нашите малки производитеи са дребни и неустойчиви и неорганизирани, но трябва да покажем солидарност с тях", каза Танева.

Цените няма да се вдигнат, дори ще има по-голям избор, посочи земеделският министър.

Забрана за внос в никакъв случай не предвиждаме. Нямаме основание, та ние сме на първите места в ЕС по износ на зърно,  – ако ни наложат реципрочна мярка, от това ще претърпим огромни загуби, каза още Танева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Довчера слугуваха на западняците сега ще им нареждатИ по-добре, че ако слугуваха само на нашите олигарси, не ми се мисли какво щеше да ядеш.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ заприличват все повече на БКП. И на тях все им бяха виновни външни фактори, световният империализъм и т.н.Тези обвиняват всеки в опити да се предизвикат избори и "политическо говорене". Абе, нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да призная, веригите направо я размазаха тая некадърна калинка. Не само й показаха колко е смотана, ами дори й намекнаха, че знаят и чии интереси обслужва.И за капак лъсна нещо, което отдавна знаем - уж имаме 26 000 производители на сурово мляко, но БГ внася огромни количества сухо мляко :)
10
1
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
герб бсп дпс мафия мутри
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на Тъ.панева и на цялата престъпна, нагла шайка от партия Гроб. После и другото бк(с)п да се разпуснат и нещата в България ще отлепят тоташното дъно.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специален поздрав с българската народна песен "Рипни калинке"!;)
7
5
 
21
 
! Отговори
Танева, преди 4 години
Ти не можеш да лобираш за никого, защото си министър. Ако беше секретар по земеделието в Щатите, досега да те бяха тикнали в затвора.
6
2
 
21
 
! Отговори
Хахаха-не кради ник преди 4 години
В понеделник цената на краставиците в Пловдив бяха 2 лева. Сега на Събота пазара са от3,5 до 4.Никаква помощ за тези лешояди.В Кауфранд цената е 1,7 лева.Кой е лош и кой е добър сега, а
5
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По телевизията чух ,че Г-жа Танева,лобирала за интересите на българските производители на млечни продукти,плодове и зеленчуци и други пред веригите.До колкото ми е известно Г-жа Танева е български министър отговарящ за ресора, и тези обвинения са нелепи, това са нейни служебни задължения,която тя се опитва да изпълнява, а веригите подскачат като ощипана булка.
4
3
 
19
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Довчера слугуваха на западняците сега ще им нареждат , нестава Танева , толкова ви е потенциала
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във веригите стоките са 70% български, но не са от фирмите протежирани от тази герберска калинка!
2
2
 
34
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Стига с тази мантра "да подкрепим българското" Особено от тази шайка - управляващите. Вие съсипахте всичко родно последните 10г, сега - да го спасим
1
0
 
17
 
! Отговори
Тъанева, ..... преди 4 години
Не знам какво си очаквала, но за ралика от таб аз знам какво нас ни очаква !