22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков

Колата е регистрирана на фирма, спечелила пари от европроекти
Обновена: 20 апр 2020 13:05 | 20 апр 2020 11:07,
373
22-годишният Кристиан Николов е карал джипа убиец на Милен Цветков
Снимка: БГНЕС

Водачът на джипа, който уби Милен Цветков на столичен светофар, е на 22 години.

"Има книжка от 2016 година. В досието му има само едно малко нарушение. С направения му тест е реагирал на канабис и амфетамин. Той е задържан за 24 часа в 4-о РПУ. Той попада под член на 343б от НК, който предвижда от 3 до 15 години затвор", заяви тази сутрин главен комисар Николай Хаджийски.

Колата е собственост на фирмата "Десислава Пешева Комерс". Тя е усвоила половин милион лева по Програмата за развитие на селските райони, съобщава „24 часа“.

Още по темата

Зад волана е бил 22-годишният Кристиан Николов, който е син на Десислава Пешева. Младежът е бил дрогиран и е арестуван. Майка му е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и съдружник с Миню Стайков в други фирми.

Джипът Ауди Q7 се води собственост на фирмата на майката на шофьора.
Същата фирма е бенефициент по Програмата за развитие на селските райони и се занимава с лозаро-винарство. Спечелила е няколко проекта, финансирани от Европа чрез Държавен фонд "Земеделие", допълва изданието.

Джипът, ударил колата на Милен Цветков, летял с 80 км/ч

Един от проектите е за купуване на оборудване и съоръжения за обработка на лозя. Финансиран е с 250 хил. лв. Друг спечелен проект е за построяване на навес за съхранение и обработка на лук, моркови и насаждения за орехова градина.

През 2019 г. прокуратурата влезе в Държавен фонд Земеделие заради второто разследване срещу Миню Стайков. То вече е в съда. Бизнесменът е изправен пред Темида като лидер на престъпна група за източване на субсидии от Европа.

Фирмата "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., но субсидиите от Европа са усвоени след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
7
 
! Отговори
аноним преди 4 години
До всички, които пишат - шофьора на джипа Ауди карал с 80,100,120 км/ч.Ауди Q7 с трима пътници вкл. шофьора - Х кг. Субару форестер с един пътник - У кг. Субару спрял / 0 км/ч./ на червен светофар излита на 20 м.. от удара на Аудито. Има експерти да сметнат с колко км/ч се е движил джипа.
225
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма кой да разследва шуробаджанащината във всички обществени поръчки и как се "усвояват" пари от еврофондове....
224
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимИ аз подозирам,че може да стане така,защото Милен е служил на най-мощните хора в България - Зоросоидите,те смазаха дори ГЕРБ,ДПС, ако нещо го спаси това момче от смърт,то е,че Зоросоидите и БСП са заедно сега,а родителите му са работили за БСП и може да му простят!Според мен е по-добре да го тикнат в затвора и да откаже наркотиците,така ще има някаква надежда за неговото бъдеще.
223
1
 
14
 
! Отговори
аноним преди 4 години
Това дрогирано момче и семейството му са пътници. Вече са никои. Все едно е колко ще се охарчат да го оттърват. И да го оттърват, няма да им стигнат за другото. Те добре си знаят какво е другото.Какво стана с шофьора на москвича изметен от пътя от скъп депутатски автомобил до София преди време? Какво стана с депутата? Кой беше тоя депутат?Какво стана с хората дето бяха на Местан на пътя? Май те са виновни, че са му били на пътя! Сигурно още си оплакват детето!?
222
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ще стане същото, каквото стана с катастрофата на Местан!
221
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джипа-убиец. Ами да съдят тогава джипа. И сигурно това ще направят.
220
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е това явно"наше" момче каква ли дисциплина и съвест проявява която тиквата изисква от нас простосмъртните?Ето заради такива явни и брутални ВСЕКИДНЕВНИ убийства вие г-н Борисов нямате ПРАВО да ни поучавате и търсите директна отговорност щом за пореден път ще замълчите щото следват неудобните и компрометиращи ви въпроси.ЗАЩО ТАКИВА СА НА СВОБОДА? НАЛИ СТЕ ВЛАСТТА? НАЛИ ИСКАТЕ ДА НИ ОПАЗИТЕ ЖИВИ?????
219
3
 
6
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Кражба както винаги ГЕРБ защо се натискат за власт заради пари и ЕВРО субсидий.Членството е ПРОСИЯ БЪЛГАРСКА ,АКО може да да вземем пари,но с лъжи няма да караш много дълго.Ето криза и нема пари и тези са взели пари от ЕС Карнобат винпром.
218
3
 
21
 
! Отговори
трудност преди 4 години
Отличен журналист, смел, безпристрастен, диалогичен. Как, при цялата му известност, не се наду и не се правеше на важен. Искрено съжалявам, за ненавременната кончина на този човек. Дойде ми като гръм от ясно небе! Особена година, тежка, трудна, до тук нищо хубаво, както и най-неочаквани, загуби, дошли изневиделица!
217
2
 
9
 
! Отговори
ан преди 4 години
дано този път осъдят някого за убийство при ПТП,ако гл прокурор го поеме това делопри подобен случай без никаква вина преди години бе смачкан и убит на място наш близък,а убиеца и един ден не лежа че и лев не плащат на децата сираци ,аим дават от фонда,като при делата половината пари отиват при мастити адвокатичудила съм се как ли спят тези съдии и адвокати,имат ли въобще съвесттях много ли ги обича господ ,че не ги наказва даже ,а все такива порядъчни хора си отиват като милен
216
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** манипулацията, то джипа на тоя 22 годишен сам решил да убие журналиста...джипа е виновен.
215
2
 
20
 
! Отговори
До Истината преди 4 години
Абе разрових се, да знаеш, прав си. Профилът на девойката е верно пълен със сатанински символи. Явно девойчето се е загубило някъде между хашиша, амфетамините и каквото още са взимали.Къде са родителите в тази ситуация и защо на 22 годишен му е даден джип ? Що за майка е тази Д. Пешева ?Сега лекето ще се отърве с условна като Йоан Матев , а Милен Цветков си отиде и мисля че има малки деца или дете които остават полусираци ...А прокуратурата, как се дава половин млн. на фирма без работници ?
214
1
 
15
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
Ето точно за тези точно важи поговорката- "Пази боже сляпо да прогледа!" Най вече за майката се отнася това!
213
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересува ни майката Десислава Пешева, защото синът й е убиец благодарение на нея. Да не си мислиш, че този сам си е изкарвал парите за дрога и си е купил джип, като пестял от закуски? А-ха... Да не би някой друг да го е възпитавал и прикривал досега след като стана ясно, че и друг път е карал безобразно.Любопитно кой е третият човек от компанията? Много бързо му се е прояснило и духнал от местопрестъплението.
212
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фейсбук страницате на убиеца Кристиян, майка му Десислава Пешева и на сестра му са изтрити около 2 часа през нощта. В нета обаче все още има снимки на майката с политици и силни на деня, както и на отрочетата й от балове и екскурзии. Колкото и да не ми се вярва, в сайта на ПИК има най-подробна информация за звездното семейство.
211
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото престъпление е направило лекето с джипа, същото са направили и умниците, изтеглили Милен до колата и убили го в последствие. Базови знания се искат, базови... А уж на БЧК ходят кандидат шофьорите. А за колан да не говорим.
210
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо трябва да ни интересува Десислава Пешева ?!Някакъв жумел е карал кола с нейна регистрация.
209
3
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Научете го този б ългарски език бе *** като сте решили даси вадите хляба с писанети и пишете точно. Джипът не е убиец.У биец е шофьорът защото зжипът не е пътувал сам.
208
7
 
7
 
! Отговори
4444 преди 4 години
Къде пише че джипа е купен с пари от еврофондове! Пичлимето да си носи отговорност е пандиза.
207
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаСимона ли е девойката, която е била на задната седалка на джипапо време на злополуката?