Състезател: Най-опасни са челните удари и тези отзад

Трябва да има по-сурови наказания, убеден е Илия Царски
20 апр 2020 21:57, Анисия Иванова
80

Навръх Великден дрогиран шофьор причини катастрофа до столичен мол и уби журналиста Милен Цветков. Според очевидци 22-годишният Кристиан Николов е карал с над 100 км/ч при ограничение в този участък от 30 км/ч.

"Милен беше един много добър, уважаван български журналист с чувство за хумор. Жалко, че на този светъл празник той ни напусна по един много нелеп начин. Много пъти съм казвал, че в редица държави има практика, че младите шофьори, които взимат книжка в началото, имат право да управляват автомобили с обем на двигателя не по-голям от 1,4. Без турбо компресор, защото той повишава мощността на двигателя. Този период от 2 години, като през това време се следи дали този шофьор има нарушения и чак след тези години има право да се качи на по-мощен автомобил",  каза автомобилният състезател Илия Царски в предаването "Денят ON AIR".

Той е посочи, че голямата скорост в градски условия намалява времето за реакция, а най-опасните са челните удари или тези отзад, когато автомобилът е с 0 км/ч.

"Препоръчвам на всички млади, а не и само на тях, да посещават школи, да контактуват с автомобилните пилоти, които могат да им помогнат в надграждането на шофьорските умения. Един шофьорски курс е крайно недостатъчен да се рутинираш, да направиш тази практика, за да опознаеш автомобила. Българинът няма култура и възпитание да спазва правилата по пътищата", коментира още Царски пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че в автомобилния спорт се използват специални анатомични седалки, които няма в нормалните автомобили, защото те не са удобни за шофиране.

Именно тази седалка след този удар, който ние го наричаме "камшичен удар", най-вероятно след такъв удар при Милен се е получило пречупване във вратните прешлени. Тези седалки пазят от този удар. Автомобилът е оръжие и когато не боравиш правилно с него - може да бъде опасно, категоричен е той.

Автомобилният състезател припомни, че е недопустимо е под въздействието на каквито и да било опиати да седнеш зад волана.

"Реакциите на водача са забавени. Трябва да има по-сурови наказания и промяна в закона", допълни Царски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина казва:мене не закачайте,като иска и света да загине...лъжа ли е?
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тт
67
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 4 години
И още нещо-гнусни журналистчета от днес бг вземете да пишете под статията кой я е писал както е по закон, защото сте смешни и сте мишки дето ги е страх да излязат с името и лицето си...
66
1
 
2
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Вратни прешлени?Колега Царски,колега подобие на журналист,пуснал тази статия-аз съм спортист/не съм голям капацитет/,но за ВРАТНИ прешлени не бях чувал/за вратни пържоли-да,но за прешлени не!/ Оставете Царски той е спортист,но журналистчето...неграмотен...това ни е нивото в цялата държава
65
0
 
3
 
! Отговори
Иван Нейков преди 4 години
СМЪРТ ЗА УБИЕЦА! Тогава ще се научат всички останали!
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Много пъти съм казвал, че в редица държави има практика, че младите шофьори, които взимат книжка в началото, имат право да управляват автомобили с обем на двигателя не по-голям от 1,4."За да има някакъв смисъл от подобен закон, трябва да има НАКАЗУЕМОСТ в тая клоака, изтъкана от комунистическа корупция.Като е имало закон да не се превишава скоростта от 30 км/ч, това спасило ли е Цветков? НЕ! Но онова което може да помогне да се спасят животи в бъдеще, е тоя дри..сльо да лежи ПОНЕ 15 години!!!
63
4
 
4
 
! Отговори
Днес изслушах преди 4 години
очевидец на катастрофата, излиза, че Цветков е починал от лекарска немарливост. Щом сам е излязъл от колата и е седнал на тротоара, значи е бил в съзнание. После са се правили свободни съчинения, подавали му вода, опитвали изкуствено дишане,докторите дошли след половин час, а наблизо има две големи болници, даже и пеша са могли да прибягат лекари и да го спасят. Да се види черното генералче, което щяло да ни спасява от вируси, ето това е нашето здравеапазване, пред болницата няма кой да ни опази
62
0
 
20
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Пиян, дрогиран - автоматично виновен, утежняващи вината обстоятелства! Хванат зад волана с такава кръвна проба, дори непричинил вреда, отнемане на книжката завинаги! И затвор!
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 59 Адвокатчето ПавловДа бе, не бил под влияние на наркотици- затова се набучва с над 100 км/ч и то без да е ударил никакви спирачки( липсва спирачен път) в колата на Милен??? Изтрещял си тотално!
60
3
 
15
 
! Отговори
Gгит преди 4 години
Най-опасни са КАТ, АПИ и съдебната система, защото са корумпирани мърлячи, повечето.
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Царски, за всичко си прав. Само че говорим за дрогиран, а не за неопитен шофьор. На 20 курса да го запишеш и на 20 полигона да отиде, като се надруса пак ще направи мизерия. Лека му пръст на Милен.
58
3
 
3
 
! Отговори
Трябва задължително преди 4 години
да се поставят задглавници, които при удар на колата отзад, да предпазят возещите се от саблен удар. Цветков точно от това е починал, рязко главата се тласва назад и врата се чупи. Багажника е обрал удара, но главата му е била незащитена. Производителите мислят само за челен удар.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камшичен удар има ако седалката няма отгоре онова нещо за главата, или ако няма сложен коланКак точно е починал Милен?Бог да го прости
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съвест няма никой никъде, важно е да се прилага безмилостно закона. тва лай***но вече е правило стотици нарушения и полицията си е затваряла очите. вината е на полицията 100%
55
5
 
12
 
! Отговори
Убиха журналист! преди 4 години
Сега да излезат н-кът на СДМВР, гл.секретар и министърът на МВР, чиято служба КАТ веднага прогласи, че взелият кой знае каква доза наркотици младеж е карал с 80 км/час и на червен светофар е натресъл и убил виден журналист, който хич не обичаше премиера и управляващите го подритваха и всячески унижаваха. Той беше убеден АНТИКОМУНИСТ, но критикуваше властта и тя му отмъщаваше с повод и без повод. Сега премиерът, неговите вицета и министри мълчат. Мълчи и Цвета К., Дариткова, тези от ОП. Срам!
54
2
 
8
 
! Отговори
до Разумен преди 4 години
Та господин Разумен покажете ми текста в Наказателния кодекс, който показва, че след като е засечен наркотик в кръвта на някого това е криминално деяние. Криминално деяние съгласно Наказателния кодекс на Република България е разпространението на наркотици и държането на такива. Само леко да ви ограмотя
53
1
 
4
 
! Отговори
до Разумен преди 4 години
Ти колко си разумен не знам, но май си от друга планета. Мене ми плащат и да защитавам такива, които са пострадали като в случая с наследниците на милен цветков, но това не означава, че няма да роптая когато един закон е неправилен
52
3
 
4
 
! Отговори
Разбирача преди 4 години
Ало анонимния, на теб анонимно ли са ти дали книжка , ти изобщо карал ли си автомобил, аз си мисля че само си чел детски книжки.Такива "професори " теоретици като теб излитат на първия по сериозен завой.Отиди на село , загради едно парче земя и направи бостан.
51
2
 
15
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
До АДВОКАТ А. ПАВЛОВГ-н Наркоман, мога да ви уверя, че наркотиците са забранени вещества и ако бъдат засечени в кръвта Ви, това е доказателство за криминално деяние само по себе си.Кога въпросното наркоманче е взимало амфети и треви, това е под достойнството ни да го нищим. Нищете си го с наркозависимите измeкяри в пленарна зала и с преялите олигарси и дилъри, които Ви плащат.Нека БОКЛУKA си понесе тежката съдба и бъде съден от Бог, за това че уби един ГОЛЯМ БЪЛГАРИН!
50
1
 
12
 
! Отговори
Тъжа Жестоко преди 4 години
Сърцето ми е разбито, след като разбрах за гибелта на г-н Милен Цветков.Рядко плача, но в случая си позволих. Гледах негови предавания и пак плаках. Това не може да се случва повече. Добри думи и от г-н Царски. Вслушайте се в мъдростта на тези хора и преклонете глави пред тази национална трагедия. Поклон, господин Цветков! Загубихме част от себе си!