Още две жертви на коронавируса, случаите вече са 1024

262 души се лекуват от COVID-19 в болница
Обновена: 22 апр 2020 18:16 | 22 апр 2020 17:23, Красимир Ангелов
182
Още две жертви на коронавируса, случаите вече са 1024
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1024 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб.

През днешния ден са доказани още 9 нови случая, като 3 са в област София, 2 в област Пловдив, 2 в област Кюстендил, 1 в област Пазарджик и 1 в област Перник. Лабораториите продължават да работят.

262 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 37 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата
При 83 лица-медицински персонал е установен COVID-19.

По отношение на общата картина – към 22 април: 522 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 502 на жени.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 22; Бургас – 41; Варна – 25; Велико Търново – 11; Видин – 27; Враца – 2; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 28; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 18; Перник – 9; Плевен – 54; Пловдив – 40; Русе – 7; Силистра – 2; Сливен – 25; Смолян – 33; София – 575; Стара Загора – 32; Хасково – 15; Шумен – 4, Ямбол – 4.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 49. Два са новите смъртни случаи по данни на Националния оперативен щаб.

Днес във ВМА е починала 87-годишна жена, страдала е от остра бъбречна недостатъчност, остра дихателна недостатъчност и артериална хипертония. Пациентката е била поставена на апаратна вентилация.

В областната болница в Смолян е починал мъж на 53 г., който е имал заболяване на дихателната система.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
2
 
! Отговори
до 139 преди 4 години
Не виждам система, а просто действия в недефинирана ситуация. За система може да става дума при сравнително ясна ситуация в перспектива поне година напред. При толкоз неизвестни е много рано за изводи.Нещата ни се случват, и към момента дългосрочни изводи няма как да се правят. Но ориентация към базови полезности в новата среда, е добра идея. Света се променя, и няма значение кой ни го казва. Факторите са над национални, а нюансите в различни държави не са съществено различни.
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо по области ги дават?
135
1
 
5
 
! Отговори
До 138 преди 4 години
Има един недостатък тази система. Не отчита външни фактори които могат да се появят през този дълъг период. А възможности много - Ковид19-20,Ковид21, есенен грип, срив на международната търговия, отпадане на мерки в Европейски страни и какво ли не. И най-много да ни ползват за тест на ваксини.
134
1
 
6
 
! Отговори
до 134 преди 4 години
Апокалипсиса е някаква твоя представа. Предстои живот в ситуация на контролирана епидемия. Мерките ще се движат съобразно възможностите на здравната система, с идеята за контролиран ръст. Възможности за не контролиран ръст, ще се пресича с нови мерки. При плато, мерките ще се охлабват. Масови вероятни огнища, дълго време няма да се допускат. И няма значение за какви цифри заразени си мислиш, че ще са някакъв таргет.
133
2
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
И аз гледам. Много неравномерно разпределени.
132
1
 
9
 
! Отговори
Дано да бъркам преди 4 години
Я погледнете по-внимателно стъкмистиката по градове/области. Съмнително малко в Пловдив, при положение че там има голям, емблематичен интеграционен квартал !?!Да не вземат да го изследват по Гергьовден, а? Дълбока резерва, тъй да се каже.И тогава си обра лайката....Иначе да са живи и здрави пловдивчани - симпатяги са!
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До само питамНе питай, я действай - отиди доброволец в отделение с вируса и всичко ще ти се изясни. Ти си безсмъртен "умен" мъж, няма от какво да те е страх. Дерзай!
130
4
 
5
 
! Отговори
До 129 преди 4 години
Да но то с огнищата и контактните ще е до време. Преди бяха скиори после гестарбсйтери, после медици, после работници... Контактните минаха ли 100000. Ако това им е ориентир. Пак не се връзва с апокалипсиса.
129
1
 
3
 
! Отговори
Чувалът преди 4 години
Май чака тебе. Като съдя по истеричното изказване.
128
2
 
7
 
! Отговори
програмист преди 4 години
Закръглиха на 1024... :D
127
6
 
8
 
! Отговори
само питам преди 4 години
за протокола: Кога щеше да е пика на епидемията в България ?Само питам - да не би да съм го пропуснал.Приключването на кризата как го виждат ?Питам щото няма да става по-добре.Какъв е шанса диабетици, сърдечно болни, хора с хронични заболявания, с наднормено тегло да не се заразят ?Питам, защото попадам в горната категория.Когато бройката заразени на ден се вдигне на 1000, тогава ли ще бъде отменена карантината ?Питам щото искам да сметна колко ми остава да живея.
126
3
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
Ей тва е страшно че млади си отиват от ковида. Има няма 90 години и айде. Но важното е да имаме маски и кпп.
125
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скептик, щаба много добре знае какво прави. Има пълната информация и знае кога и къде, кой са изследвали. Обобщената информация е за публиката, но дори и умни от тях се сещат, че когато има малко открити болни, а преди това е имало случай в някоя болница, то следващите ден два се изследват медицински персонал.А когато се открие ново огнище, настава нарастване на новооткритите заразени.
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 126Добрв е да се зпознаш със законите. Ти определено, не си по умен от тях :)
123
5
 
15
 
! Отговори
681 преди 4 години
Язък тоя баба на 87г си е отишла млада и зелена в последната четвърт от живота си бе? Ей ,паля.чо.вци що се излагате и разсмивате вече прогледналия народ?вас ви употребиха и накрая ще ви изхвърлят като мръ,сен соп.ол!
122
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе плеше спри са вече с лъжите и простотиите! Писна ни от вас ! Какви сте вие от тоя щяб след като има закон за изв положение и здр мин-во?
121
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да лаете, нямате конкретни решения на проблема. 1 месец чета коментари само празни лаещи кучета. Нито акъл имате, нито планове за действие. Само бля бля бля.Излизайте... чувалите ви чакат. Изборът си е ваш.
120
2
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Не може да смятате като смесвате резултатите от рискови групи и от нерискови групи както прави щаба. Трябва случайна извадка.Единия ден хванали 10 медици. Другия ден хванали 20 шивачки. Третия ден хванали 20 фикуса.Но информацията за общата картина какъв % са минали вируса не е съществена за щаба. За тях е важно в момента колко са открити, колко са със симптоми и евентуално за интензивно.Но онази информация за % е безценна за ръководството на Държавата, ако то има мозък де, а не чака Тръмп.
119
1
 
7
 
! Отговори
Прод. на 120 комент. преди 4 години
При случайно заразяване в автобус или в голям маркет, вирусното натоварване е мин. Приемника има време, за имунен отговор. Но не е така, когато си всред най близките, на които, в активнта фаза, може да предадеш многократно по големи обеми от вируса. В случая, го изкарваш леко (зависи и от други фактори разбира се), а останалите вече не е толкоз ясно.Случая на ски учителя от Банско е добър пример.
118
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекетата си купонясват на Златните- няма карантина, няма КПП, самолетите на Вulgaria air продължават да пристигат от Германия и Англия, карантинираните не щат да се кротнат за 14 дена. Цеховете с мазнинката започнаха да се заразяват...