Педиатър съветва: Опасно е да не ваксинирате децата си!

Ако родителите и детето са здрави, да отидат на имунизация, каза доц. Петрова
22 апр 2020 10:23, Анисия Иванова
40

От вчера под строг график възстановиха имунизациите и реимунизациите. Много родители обаче се притесняват да заведат децата си. Според някои семейства, ако детето е заразено с коронавирус, но няма симптоми и бъде заведено на имунизация, това може да усложни състоянието му.

"Стига да са си били вкъщи, да са спазвали указанията на Националния щаб, това дете да не е било контактно на други деца, не виждам как може да бъде заразено. По-скоро се притеснявам от това, че се пропускат ваксинации. Другите инфекциозни заболявания не са се скрили някъде, хората не боледуват само от коронавирус", коментира пред Bulgaria ON AIR доц. Гергана Петрова, педиатър в УМБАЛ "Александровска".

Тя подчерта, че ваксинацията напряга имунитета, не го срива и ако в семейството няма рискови хора, родителите няма от какво да се притесняват.

"Ако са си работили онлайн от вкъщи или са били съкратени, не виждам как детето може да се зарази. Много по-опасно е да се пропускат ваксини", настоя тя в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ ситуацията с морбилито не са чак толкова хубави, както са били преди 2 години. Морбили не е безопасна инфекция, то е сериозно заболяване и не трябва да се забавя ваксината, предупреди доц. Петрова.

"Ако родителите и детето се чувстват здрави - нямат хрема, главоболие, температура или болки в гърдите, да заведат детето на имунизация. Ако след ваксината чувстват неразположение, по възможност да изолират детето, да се приготвят за локална реакция на повишена температура", поясни педиатърът.

Доц. Петрова отправи апел към колегите ѝ да се въоръжат с много търпение, да се пазят и да опитват максимално да успокоят родителите, а също и да им кажат какви са рисковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
13
 
! Отговори
Гъска преди 4 години
Гъска педиатърка, настоявала за ваксинации. Ама коя си ти, та да настояваш в извънредно положение. Победната, която гони норматив? Да си цъкне бройките. Пък после родителите да му мислят нали?Значи 2 месеца без детски консултации в най-важните етапи в развитието на децата, сега се сетиха за тях, но да се отчетат с ваксини, а не да ги тестват за корона примерно.
16
4
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Мечтата на всеки сатанист е личния лекар, учителя, пожарникаря и всеки *** да носят отговорност, но не и родителите. Ще почакате още няколко хиляди години ...
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя говори така, щото сигурно няма деца, които сега да се ваксинират. Нали всеки е излизал до магазина, какви ги говори тази жена. Ако няма тестове за децата - никакво ваксиниране!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скимтят, вият и пак никой не се ваксинира. Само един луд тук в коментарите злобее и му е много гадно, че е спукан от ваксини ха-ха
13
0
 
21
 
! Отговори
Тъп педиатър преди 4 години
Този педиатър е доста ограничен умствено явно. То детето си е стояло вкъщи, но баща му да речем си е ходил на работа, до магазина, до аптеката.Вообще в извънредно положение да се правят ваксинации си е откачена работа. Кой поема отговорността за децата?Бързи тестове преди имунизации ще им правят ли? Не, нали?
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днешната конвенционална медицина е сатанински картел, ползва се за различни експерименти, депопулация и финансови попълнения. Ваксините са токсичен биологичен ***, а какво е постваксинален експериментален енцефалит ?
11
2
 
14
 
! Отговори
фактчо преди 4 години
та въпросът ми е какво правят елементи, като живак и алуминий (изключително токсични, поразяващи нервната система и мозъка) в интравенозна субстанция.Та след като набиете в 5-6 кг си бебе живак, който е в количества 50-100пъти над нормата за токсичност, то защо се учудвате, че детенцето ви ще плаче цяла нощ?Нека г-н педиатъра да отговори какво правят гореописаните субстанции във ваксината и с каква цел са там.За съжаление в днешно време на лекарите им се казва кое е добре и кое не от бизне
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не, не еЯ ми дай линк към тази статистика.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фактчоТи под живок какво си представяш? Ония в термометрите ли? :))))
8
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-смешното е, че всички антиваксари са ваксинирани :))))
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опасно е да лъжеш, и последствията са доста болезнени.
6
4
 
13
 
! Отговори
фактчо преди 4 години
1. Рядко или почти никога не ви казват, че има живак във ваксината. Който е изключително токсичен, но щом е във ваксината която ще ви бият интравенозно - няма проблем2. Минималното количество живак е 30-50мг. Достигаме нива на токсичност при 0.1мг/кг то за 60кг жена нивото на токсичност се достига при 0.1х60 = 6мг. Интоксицирането с живак ще бъде 5-10 пъти над нормата и то директно в кръвния поток и мозъка.3. Представете си нивото на токсичност за 5кг бебе -> 0.5мг, т.е. 100 пъти над нормата
5
5
 
9
 
! Отговори
мо преди 4 години
До АнонименДа, наистина объркано е. Опасно е да се ваксинират, ако евентуално имат корона вирус. Обаче и иначе е опасно, защото може да лепнат морбили или друго инфекциозно които благодарение на антиваксарите се разпространяват.
4
2
 
1
 
! Отговори
и трябва преди 4 години
Много е опасно и по скайпа .
3
4
 
14
 
! Отговори
Не, не е преди 4 години
Може, но още по-опасно е да ги ваксинирате. Достатъчно е да се види статистиката.
2
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Личният лекар носи отговорност. Не би трябвало родителите да се опитват да проявяват компетентност по въпроса. А и се предполага, че имат доверие на личния лекар.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начи да не ги ваксинираш е опасно и да гиваксинираш пак....хъм да се чуди човек кво да прави сега ?! :)))