Социопатията у младите се активизира от липса на родителско внимание

Скъпите коли и дрогата са подаръци за нещастни хора, смята психолог
Обновена: 23 апр 2020 10:25 | 23 апр 2020 09:54,
61

Потънали в собствените си грижи, част от хората загубиха децата си - в развод и раздяла, заминавайки в чужбина, забравяйки, че децата имат нужда от любов и грижа, и интелигентността не е част от това“. Това каза за "България сутрин" психологът Иван Игов.
Още по темата

По думите му много често, когато децата са израснали в емоционално студена среда, те започват да провокират общността около себе си и хората не разбират за какво става дума. В годините те са правили неща, не защото са лоши, а защото не са знаели как да го правят по друг начин. Често родителите изкупуват липсите със скъпи вещи, децата активно бягат от света с това, което е поднесено на тепсия.

"Лоши деца няма. Нещо се е случило в средата и обкръжението, за да се стигне до онова, което наричаме социопатия", подчерта Игов за Bulgaria ON AIR.

Децата, които биват компенсирани с пари и скъпи вещи, са безпомощни да се справят в обществото, смята той.

"Тези мамини синчета, въпреки че получават всичко - пари, коли, вътрешно в себе си са ужасно нещастни хора. Прибягването към секти и дрога е опит да избягаш от себе си. След седмица-две ще забравим за този случай и ще продължим да живеем както обикновено, затова в такива ситуации е нужно да се намесят хората, от които зависи по-строгото наблюдение към младите хора, шофьорите. А също и колега психолог да се намеси, че това лице да може да се върне в обществото", допълни още Игов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
12
 
! Отговори
Причината е друга преди 4 години
Точно прекаленото внимание ги прави социопати. Когато човек е свикнал да го обгрижват отвсякъде, сблъсъкът с реалността води до неадекватни реакции и различни форми на социопатия. Родителите са виновни, но не защото не полагат грижи за децата, а защото са хипорпротективни.
11
6
 
6
 
! Отговори
още преди 4 години
Още нищо не сте видяли. Искахте ли демокрация - на ви соц. мрежи.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индивидът е част от обществото. Каквото е обществото, такъв е и индивидът. Нашето общество е болно, такъв е и индивидът в масовия случай, без значение дали става дума за богат или беден човек. Богатите също живеят в обществото и няма как да избягат от него! Обществото е болно, защото няма справедливост и трудът не се възнаграждава, това води до морален разпад на индивида! Трагедия!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОЦИОПАТИЯТА У МЛАДИТЕ СЕ ИЗГРАЖДА ЗАРАДИ ТОТАЛИТАРИЗМА И БЕЗЗАКОНИЕТО НА ЧЕНГЕТА И МУТРИ
8
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
E па нали за това стадото скачаа 90та на орлов мост?
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе получавло се от липса на внимание, абе алнкоолу ми всичките сираци трябва да са психопати. Напротив, психопати стават от примера на бо.клуците си родители, бандити и без капка морал и достойнство. Ако беше израстнал сирак, сигурно нямаше да стане чак такова ***.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОЦИОПАТИЯТА У СТАРИТЕ СЕ АКТИВИЗИРА ОТ БКП И ДС ВЛИЯНИЕ
5
10
 
7
 
! Отговори
stamen преди 4 години
"Лоши деца няма". Не само, че лоши деца има, но нещо повече- Добри хора няма. Само Господ Исус Христос, Чието възкресение празнувахме наскоро е изначално добър. Всеки човек се нуждае от второ, т.е. духовно раждане. Точно, защото се раждаме зли, затова имаме нужда да се родим отново /Св. евангел. Йоан 3:3/. И никой човек не прави изключение. "Прибягването към секти и дрога е опит да избягаш от себе си."Какво значи "прибягване" и какво значи "секти"?Не става ясно. Манипулацията, обаче става ясна
4
1
 
20
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Този младеж е изтърван от много отдавна ,и съм сигурен ,че ще му помогне само лечението за 15 год. в затвора ,а не клиника за наркомани !!Просто той е биологичен *** !!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът го е казал Липсват ли ти 7-те първи години, нищо те стана от тиб.
2
2
 
18
 
! Отговори
:-) преди 4 години
И все едни и същи НПО и партийни активисти обикалят медиите. Явно са абонирани за властта и държ. и евросубсидии.
1
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купи си огледало и се погледни, после се бъркай в живота на хората бе швест дърт.