Черноморието остава без голяма част от хотелите си това лято

Чадърите ще са безплатни
Обновена: 26 апр 2020 16:08 | 26 апр 2020 16:04,
68

Голяма част от хотелите в курортите ни няма да отворят това лято, прогнозират експертите в туризма. Причината е, че няма ясна стратегия от държавата как ще се действа при констатиране на случай на заболял от коронавирус по морето, пише Bulgaria ON AIR.
Още по темата

В Слънчев бряг виждат изход от кризата, като базата се предостави за възстановяване на преболедували от COVID-19.

Предвижат се и нови правила за плажовете - достъпът до пясъка да става само след дезинфекция, а чадърите да са безплатни.

Според експертите в туризма големите хотелски комплекси в Слънчев бряг няма да отворят това лято.

"Националните ни курорти смятат да не отворят хотелите си, защото ситуацията е такава, че при констатирането на заболял турист - нямаш гаранция от държавата и на практика на плещите на цели я бизнес ще падне настаняването, изхранването и карантирането на целия хотел", каза Живко Табаков, който е член на УС "Бургаски черноморски туристически район".

Все пак по морето се надяват да има сезон през юли и август
, но ще се разчита най-вече на български туристи.
Не се очакват и традиционните английски и немски летовници това лято.

"Колегите трябва да свикнат с мисълта, че лято ще има, сезон няма да има. Или ако има ще бъде много труден. Моите прогнози са максимум 30% от обемите, които сме реализирали. Единственият оператор, който до момента е заявил начална дата, това е "Джет ту Холидейс". Те са заявили, че на 17 юни ще започнат да оперират", каза още той.

От началото на карантината се прокрадна идеята Слънчев бряг да предложи евтини пакети за преболедували от коронавирус, заради уникалното съчетания в курорта на планински въздух и море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
35
 
! Отговори
Те преди 4 години
немските и английскитв едни туристи пълна скръб. Истинските турист от Германия, Англия и прочие посещават Испания Франция и Италия-държави които нямат общо с Бойколандия-там има обслужване, храна, архитектурата и инфраструктура!!!!!!! Ние какво предлагаме???????
16
1
 
31
 
! Отговори
1897 преди 4 години
След презастрояването много хотели са излишни и без коронавируса. Нека изчислят колко хора могат да се поберат на плажната ивица. Тази цифра ще определи и на необходимия брой легла. Така архитектът на курорта ще може да изгради обща и цялостна концепция за големината и броя на хотелите, на тяхната класа и всички останали услуги и атракции. Ще бъде ясно и какъв персонал е необходим, къде ще бъде настанен и пр.
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безплатно ли ще бъде за преболедувалите? В единия случай отиваме в рая, а в другия - на Слънчака.
14
13
 
15
 
! Отговори
V преди 4 години
Този вид туризъм който искат да развиват .Хората да са като на конвейр може да се развива само с китайски ,руски и немски туристи. боко тиквата напрактика изгони и руските и китайските туристи .Ако герб са на власт не може да се развие точно този вид туризъм .За да стане това като се карат САЩ и Русия ,България не трябва да взема ф16 ,аааа ... страна в спора а да си гледа интереса.
13
1
 
62
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Народа ще е оголял като пушка , а на някои им се превижда вече и печалба от хотела !
12
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пари да ми дават туроперарторите, пак няма да отида...
11
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги съборят ли най-сетне!
10
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
достъпът до пясъка да става само след дезинфекция, а чадърите да са безплатни-------Дезинфекция на пясъка, който се нагрява до 60-70 градуса ли или на морето?
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недейте писа тъй . Ща ревна от мака
8
1
 
47
 
! Отговори
Bond преди 4 години
"От началото на карантината се прокрадна идеята Слънчев бряг да предложи евтини пакети за преболедували от коронавирус, заради уникалното съчетания в курорта на планински въздух и море...."Това няма начин да не е съгласувано с Красавицата-Кон, а като нищо може и да е нейна идея....
7
2
 
47
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Какви гаранции бе, другарю Тютюнев? Туризмът е частно дело и всеки хотелиер сам преценява и поема рисковете. За твое огромно съжаление, Живко, социализмът свърши преди 30 години. Явно си бил в паралелен свят през това време.
6
2
 
45
 
! Отговори
112 преди 4 години
Това с евтините пакети е много относително и мъгляво. Да посочат точни цифри и ще разберат веднага дали някой ще прояви интерес.
5
2
 
28
 
! Отговори
Затова пък преди 4 години
Арестуваха петима души, които преди това сигнализирали за безобразия в Агенция Пътна инфраструктура (АПИ), свързани с въвеждането и експлоатирането на Тол-системата в България.
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме, вика, в мноо трудно положение, вика, но няма, вика, да ви дерем кожите, вика.
3
19
 
19
 
! Отговори
V преди 4 години
Гарантирано от герб и ЕС .На ви сега членство :))) Дайте после пак да сме членове на поредния чужд съюз вместо да си оправим страната.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чадърите нали знаеш къде?
1
2
 
66
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Сезон ще има, но хаоса ще е пълен. Никаква стратегия, никакви идеи при различни сценарии. Нищо. Гърция, според мен ще извлече полза. Турция са зле, но и те ще се борят. Нашите не съм ги чул да имат някакви планове и варианти, при различни развития на ситуацията. Вероятно са зациклили и не знаят какво да правят. А времето си върви. Вируса няма да изчезне с магическа пръчка и трябва да се мисли.