Хората си носели маските като папийонки или лигавник, не се пазят!

Поне до две години няма да има ваксина срещу коронавируса
Обновена: 27 апр 2020 11:56 | 27 апр 2020 11:05, Камелия Цветанова
54
Хората си носели маските като папийонки или лигавник, не се пазят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Всеки ден на път за работа виждам, че половината от хората навън не носят маски. Останалата част пък ги слагат като папийонка или лигавник. Смешно е“, коментира имунологът и алерголог академик д-р Богдан Петрунов - бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести пред Нова тв.

Още по темата

По думите му не може да се каже категорично, че сме защитени, ако сме изградили антитела.

"В момента се провеждат много проучвания и ако се докаже, че антителата не са ефективни, то тогава трябва се търсят други методи за борба с вируса", поясни Петрунов.

Той коментира и случая с повторно приетата в болница във Велико Търново пациентка с COVID-19.

"Вероятно не е била излекувана или тестът и е показал грешен резултат", смята академикът.

"Трябва да се научим да живеем в условия на вирус. За голяма част от вирусните заболявания пандемиите трая дълго", категоричен бе Петрунов.

По думите му БЦЖ ваксината е модел на стимулация на клетъчен имунитет, който е бил активен в продължение на години.

"По-рано от две години няма как да има истинска ваксина за коронавирус, която да се прилага върху хора", смята академикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 3 години
Дали няма да се окаже най голямата конспирация на нашето време тая лудост дето ни я натрапиха. Станахме истински маймуни избягали от психодиспансера. Отнеха ни правото да сме свободни и нормални хора.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Петрунов, вие за тази "ваксина", разработвана от институт от БАН ли говорите? Прогнозата на института е, че тя ще стане готова евентуално след 3 г. Снощи шеф на фирма, занимаваща се с разработка на аналогична ваксина, обясни, че фирмата е доста напреднала, но от МС не й дават пари. Интересно защо двамата професори и доц.Кунчев от НОЩ не се заинтересуват от тази разработка и да преценят струва ли си тя да се финансира или не. Иначе мнение трябва да дадат Горанов и Ананиев, които не са медици.
42
0
 
11
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 3 години
Много ми е странно, как се води битката с вируса. През седмица вадят някой нафталин, да обясни, колко е важно носенето на маска или някоя друга простотия. Обявяват заразени, в т.ч. лекари, а бройката им е такава, че по-скоро изглеждат като заразители, а не като "първа линия". Поне за мен, е по-вероятно да се разболея в Пирогов, отколкото в Южния. Полицаи без маски, глобавят за неносене на маска....
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носенето на маски на открито доказва безропотното ни поведение спрямо всяка безсмислица спусната отгоре. Виждам как улицата е пуста и минава човек с маска. Толкова е тъпо, че няма накъде.
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни наиции изпълняват мерките и не разсъждават. Други - 50/50. Мрънкат, като дърти свекърви. Трети ядат бой с пръчки по улиците. Всеки си избира от кои да е
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тожчно щото се пазят, не си слагат тия парцали на носа, за не хванат вместо корона вирус, някоя бактериална пневмония. Ама за щаба няма значение, каквото и да е, ще влезе в статистиката като корона...
38
2
 
8
 
! Отговори
Гларус преди 3 години
Жените с маски са по -секси,даже мойта с маска по-ме влече ,не че говори по- малко ,а все едно съм с друга ;)
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то хубаво, но това за маските трябва да му го обяснят на премиера.Нали го гледаме именно той как си носи маската като лигaвник!И после, защо хората така носели маски - еми, взимат пример от премиера я!Нали премиерът трябва да служи за пример?Него някой ще го глоби ли?А всъщност, най-точни указания как да се носи предпазна маска се дават от СЗО.Само че те също така поясняват, че маската не предпазва носещия, а намалява опасността кихащия и кашлящия да зарази някого.
36
3
 
8
 
! Отговори
Онтедон преди 3 години
Най-голямото оръжие срещу вируса е здравата имунна система.Яжте био продукти и домашни продукти от България и няма как този смешен вирус да пробие антителата в кръвта.Вируса е силен в страни със замърсена природа.Човек е това каквото яде!!!!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно, понякога я ползват като набрадник
34
2
 
12
 
! Отговори
ХАХА преди 3 години
ЛИЦЕМЕРНИ МЕРКИ С ЛИЦЕМЕРЕН РЕЗУЛТАТМАСКИТЕ ОТ ТОЗИ ТИП НЕ ПРЕДПАЗВАТ ИЗОБЩО И ДОРИ НЯКОИ КАЗВАТ ЧЕ СА ВРЕДНИ ЗАЩОТО РАЗВЪЖДАТ ПОВЕЧЕ БАКТЕРИИ
33
2
 
13
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 3 години
Тия маски за за китайците дето живеят по 20 човека на 10 квадрата.България по площ е колкото Швейцария,Белгия и Холандия взети заедно там живеят 50 милиона тук сме 5 милиона.Също според последни данни вируса е най-разпространен сред хора които имат тежки метали в кръвта вследствие на замърсената природа.Тежките метали като кадмий и олово блокират имунната система и така вируса надделява в кръвта.Китайската земеделска продукция е пълна с тежки метали ,ориз фъстъци са със 30 пъти над нормата
32
1
 
26
 
! Отговори
:) преди 3 години
Аз гледам как я носи господин премиера и я слагам по същия начин.
31
2
 
21
 
! Отговори
Социолог преди 3 години
Ако трябва да сменяме маските на всеки 2 часа както е по предпоисание на ден 20 лв.само за маски....Маските трупат всички бактерии и финни частици от въздуха и след това се вдишват полепнали по финните микро нишки на туканта на маската, които се отскубват от маската исе вдишват и набиват в авеолите на дробовете и предизвикват бронхити и инфекции ....
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как веднъж не видях някой в Китай или Япония да носи маска под носа. Никой не си мъчи акъла трява или не. Има мерки - изпълняват се
29
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така или иначе няма значение как ще нося смешната кърпа с ластици, която някои наричат "маска" след като тя не спира микрочастиците пренасящи вируса, а и можеш да се заразиш ако попаднат върху очите.
28
2
 
17
 
! Отговори
Euronymous преди 3 години
А някои от НОЩ ползват маските за да си почистват очилата, говоря за Майтапчикиджииски... Те дават примера за това как хората да носят маските, да не говорим и за вожда който я носи на очите си!!!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В статията е объркано, вместо "имунологът и алерголог" да се чете "илюминат и астролог", каквито са всичките ни учени - гадатели и астролози.
26
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото, което може да свърши работа са цели лицеви маски тип "противогаз" със защита за очите и филтри. С тези кърпички и шалове освен да ви правят на май му ни, друго не постигат.
25
6
 
29
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Не знам колко *** трябва да е някой, за се възмущава, че маските не се носели както трябва при положение, че въпросното парче плат или ШАЛ, не те предпазва от НИЩО!