Експерти очакват: До месец епидемията отшумява по света!

Пази ли ни имунизационният календар?
Обновена: 1 май 2020 21:39 | 1 май 2020 21:35, Веселина Йорданова
201

До месец епидемията от Ковид-19 ще отшуми в световен мащаб, но хората трябва да се научат да живеят с вируса. Това прогнозират експерти.

А според някои изследвания относително ниската смъртност в България за разлика от другите европейски държави се дължи на ген, който пази хората в Източна Европа.

Най-сигурният показател за размера на разпространение на Ковид-19 е смъртността. Според академик Ангел Гълъбов е възможно роля в това да играят и генетичните особености на източноевропейците., предаде Bulgaria ON AIR.

"Българският геном има съставки, които му дават предпоставки да бъде по-устойчив", каза академик Гълъбов.

Карантината за момента е основното средство за ограничение на заразата. "Ваксините ще дойдат късно и едва ли веднага ще можем да ги купим", допълни той.

Според проф. Иво Петров, национален консултант по инвазивна кардиология, тенденцията е на спад, а глобалната смъртност не е висока.

"Аз виждам да се задава вълна от отпускане на мерките. Ясно е, че епидемията затихва, в това няма никакво съмнение", каза проф. Петров.

По думите му генетичното ни разнообразие води до по-голяма резистентност към заболявания.

"Блазни ме мисълта да смятам, че има огромно значение това, че нашият имунизационен календар в последните 70 години се спазва стриктно и това ни пази от множество заболявания", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия вече са над 120 000 заразени :)))
97
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаква се лятото да се пусне нов вирус от китайския Ухан.Той ще води разстройство и из си ране на червата.Това е актуалния летен вирус.
96
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава да каже и какви са тези съставки в националния ни геном. В противен случай разсъжденията му остават на ниво една жена каза.
95
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 87Разбрах го по това, че чета и слушам нонстоп експерти по различни въпроси свързани с въпросния вирус, и по това какво говорят си правя изводите колко критично гледат на въпроса. Днес например имаше дискусия между двама водещи вирусолози на тема какво може да е предизвикало повишения коефициент на разпространение и т.н. И да, брои се супер точно и консистентно се събират данни, а не като рашките, които си замразяват за по една седмица броя на критичните, за да не се разбере какво става там
94
0
 
0
 
! Отговори
86 преди 4 години
спокойно, на теб специално никой нищо не ти натрапва, така че не се ласкай :)))
93
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Години наред нямаше ваксина срещу соц-вируса и заразените с него, но ето че вече има - Ковид 19 :))
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе вие двамата що не си наемете една хотелска стая?
91
3
 
6
 
! Отговори
87 преди 4 години
точно в информираното ти общество се манипулират "информирани" като теб :)и как го разбра супер точното броене.. прочете някъде "броим супер точно" ли :)))))дай малко мисловна дейност, а не овче доверие :))))
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 84Винаги трябва да сравняваш сравними неща. В твоето сравнение това не е така.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той няма да отшуми, но вече ще спре да се говори за него защото бизнеса губи милиарди ето примерно Илън Мъск почна да мрънка а и много други като него.
88
4
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
До 83. Ами аз обясних ясно какво, тъ.панар. По-малко засегнати. Няма нужда да се открива топлата вода. Така ли пък целият свят е глу.пав и само шведите са умни. Как мислиш?
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 80Аз вече не те вземам насериозно, но като се има предвид че и ти самия не се вземаш насериозно, всичко е точно. :)
86
4
 
7
 
! Отговори
84 преди 4 години
само дето имаме 10 пъти по-малко починали от немците, а техните продължават да си се увеличават (в което няма лошо), щото победиха "вируса" :))))
85
4
 
8
 
! Отговори
Кой? преди 4 години
Беше очаквано. Хотелите трябва да отворят, иначе-много лошо.
84
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фактАко запада искаше да крие щеше да крие, а нямаше да правят суперточно броене, като разследват даже спорните случаи. Това е, защото Запада иска да разбере какво се е случило и да си направят правилните изводи и да дадат на гражданите си най-добри представи какво става. Така се движиш напред - с информирано общество. Както виждаме, руснаците, севернокорейците и пр авторитарни режими нямат такъв интерес, даже точно обратното - колкото по-малко знаят хората, толкова по-леко се манипулира.
83
3
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
До факт. Твоите коментари ги знаем отдавна какви са. Няма нужда да ни ги натрапваш всеки ден.
82
10
 
9
 
! Отговори
До 78 преди 4 години
Приятелю? Не знам за теб, аз си излизам и работя и с нищо не ми се е променил живота от преди. А тези глупости за Бил Гейтс. Сорос, масони и тем подобни са за хлапета до 14 години, след тази възраст ако вярваш в такива неща си пълен лузар. И си бия ваксини, защото пътувам в цял свят и навсякъде имат различни епидемии.
81
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България има доста по-висока смъртност от Германия Австрия , Корея дори и от Китай с цената на икономически загуби. С отварянето на туризма ще се внесе зараза от чужбина и населението ще се зарази масово в 2021 г.
80
11
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 4 години
И като се забави какво? Крайният резултат ще е един и същ, с разликата че шведската икономика си върви. Ще видим накрая кой колко умрели ще има на глава от населението.
79
2
 
1
 
! Отговори
80 преди 4 години
дреме ми кое вземаш насериозно и кое не :))))ако не си разбрал казаното.. да си разбрал :)