Мъж излезе с табела "Търся работа" на улицата, помогнаха му

Снимката му беше споделена от хиляди в социалната мрежа
Обновена: 1 май 2020 22:32 | 1 май 2020 22:07, Веселина Йорданова
76

Мъж си намери работа и подслон след публикувана снимка с табела "Търся работа" в социалните мрежи. Тя беше споделена 20 хиляди пъти. От утре мъжът започва работа.

Докато кара колело Пламен вижда човек с табела "търся си работа" до метростанция Г. М Димитров. Спира се и след разговор с мъжа решава да му помогне с пост във фейсбук и да му потърси работа и жилище, защото човекът е и без дом.

"Каза, че спи на строеж до метростанцията от две седмици. Работил е много неща, умее много неща. Дърводелец, бояджия, овчар. Обикалял София. Каза, че няма сили да обикаля вече. Извадил табелката накрая и стои на светофара, където минават много коли", разказа Пламен Петков.

Отзвукът е неочакван - само за ден снимката е споделена от 20 хиляди души, предаде Bulgaria ON AIR. Стотици хора пишат коментари с предложения за помощ. Един от тях е Васил.

"Намерих човека в един строеж. Грижеше се за неговия таралеж и куче и просто позвънихме от моя телефон на хората, които си бяха оставили координатите във фейсбук. За щастие, нещата се решиха за не повече от 15-20 минути. Днес имаше интервю за работа в 11 часа с подсигурено спане", сподели той.

Още на следващата сутрин Божидар има среща с Габриела. Тя и семейството ѝ решават да му гласуват доверие и го наемат като портиер и градинар на частен имот.

"Някак си си помогнахме взаимно с Божидар, защото и аз търсих човек с такъв профил и такива умения за работа, така че нещата се напаснаха. Безвъзмездно му се предоставя жилището, може да го ползва, режийните му са поети", посочи новият работодател на мъжа.

Божидар не е приел финансовата помощ. Казал, че ще изработи всяка стотинка. А според Пламен и Габриела доброто се крие навсякъде, стига да успеем да го видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
28
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Брей Пламен и Габриела с къща за градинар. Честни хора.
40
6
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Преди години имаше същият сюжет,с щастлив край.Струва ми се,че се повтатя- претоплена лучена яхния!
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените се оправят ... като си намерят мъже.
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го видим и него...
37
0
 
12
 
! Отговори
pp преди 4 години
До Do 29Добре похвали се колко си невероятна страхотна не мрънкаща (хаха) и сама се оправяш мирясай сега.
36
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умее ВСИЧКО.Знам ги тези майстори.Ако го попиташ дали може да ти направи ракета ще каже че може.Иначе не е смешно.
35
32
 
12
 
! Отговори
Do 29 преди 4 години
Абе не ви ли е срам?! Прави, здрави само до се оплаквате.?!? Работа има колкото искаш - и много високо платена и за непрофесионалисти и посредата. Ако има нещо , което мразя в тая страна, това са вечните мрънкячи и тая психика на лузъри. А това са и обикновено мъжете. Тук Не ни искам да ставам груба , но това е единственото нещо което ме накара да се оправям абсолютното сама в света / много успешно междувпрчем/ и два пъти да тръгвам от нулата. Света и особено България е пълен с възможности.
34
3
 
2
 
! Отговори
Мяу преди 4 години
Бих казал хау.
33
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работа за роби има колкото щеш!Тия добри хора дали ще му дадат достойна заплата и осигуровки или сега потриват ръце, че са "ударили кьоравото"?
32
1
 
42
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Добра новина. Трябва да си помагаме в тези времена.
31
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като им изчезнат вещи и градинарят с тях ще си говорим отново...
30
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търса спешно мильонерка за жена.Възрастта, килогррамите и полът нямат никакво значение.
29
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на хората,дано всички имат късмет и здраве.Хубаво е хората да си помагат.
28
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 28.Не знам на колко си години. Но се усмихвам на "разсъжденията "ти.Относно "пазарната икономика"в България!Помниш ли"битаците"след 1989 г във всеки град? КОгато затвориха масово заводи и предприятия.Същите тези от СДС?Хората искаха твърди цени за всяка стока.Но продаваха Кой колкото даде!-:)През останалите до днес 30 г.ПАЗАРНА ИКОНОМИКА В БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО НЕ Е ИМАЛО!Всичко се продаваше до сега.На цена която Ти диктуват търговците! Включително и за МАСКИТЕ ПРЕСЕН ПРИМЕР!!Хайде събудете се бре!
27
3
 
17
 
! Отговори
безработен преди 4 години
На 47 години съм .Със средно образование ,специалност химия ,разведен с две големи деца ,трудолюбив и съвестен,живея при родителите си . Търся работа !!! Помогнете и на мен добри хора !!!!!
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааа, внимавайте какви ги вършите, като се развеждате. Човекът е имал и дом и имущество, но при развода е оставил всичко на жена си. За себе си не е оставил нищо. Мислел е че ще се справи, но го съкратили, вдигнали му и наема и се оказал на улицата........
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29Когато в държавата има липса на нещо следва търсене толкова ли е сложно? Има начение кк започва всичко за да се направи приблизителна преценка как ще свърши, относително е.
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом в София не може да си намериш работа да не говорим за провинцията става все по зле
23
3
 
7
 
! Отговори
помогнете моля ви преди 4 години
Аз съм Недко Илиев,автобусен шофьор в гръцкия транспорт,и си търся работа
22
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Търсенето определя предлагането иобратното на обратното.