Заведенията отварят утре с маси навън на разстояние 1.5 метра

Ананиев разреши да заработят и музеите на открито
Обновена: 5 май 2020 15:27 | 5 май 2020 15:25, Веселина Йорданова
273
Заведенията отварят утре с маси навън на разстояние 1.5 метра
Снимка: БГНЕС, архив

Минимум 1,5 метра трябва да бъде разстоянието между масите в откритите площи на ресторанти, кафе сладкарници и питейни заведения.

Още по темата
Това е записано в актуализираната заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

От утре ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.) при спазване на определени противоепидемични мерки.

Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.

С новата заповед е актуализирано и разстоянието между чадърите в самостоятелни плувни комплекси и басейни. Разстоянието между два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите на открито около басейните, трябва да бъде най-малко 5 метра.

С издадената днес заповед се допускат и посещенията на музеи на открито, при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
14
 
! Отговори
морски преди 4 години
Искам да видя дизефектанти за клиентите, коректно поставени на видно място.Един тарикат беше назначил трима викачи, пиле не можеше да прехвръкне по улицата !Мутрите и мутреещите се пишлeмeта, ще се боричкат за пари, щото много станаха на клона.Може да има и стрелби.
176
3
 
25
 
! Отговори
мак преди 4 години
Кръчмарите надделяха. Ананиев измисли едни разстояния, изчака да "скочат" срещу тях и хоп, промени ги. Баце вече ще се хвали не с производства, а с работещи кръчми. Това ще му е просперитет.
175
1
 
18
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 4 години
КАФЕТО С КОРОНА ЛИ ГО СЕРВИРАТЕ ...??!А , АКО ИЗПИЯ ДВЕ КАФЕТА , КОЛКО ЩЕ МИ ПЛАТИТЕ?
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123абе научи се да пише на български бе българин
173
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразих се при 30 градуса на брега на морето в заведение на открито!!!!!Най-близката заета маса беше на 3 метра.Дъртаците гледаха към морето както и нашата маса.Вятъра беше към морето също.Отварянето на заведенията в София ще отприщи Ада........
172
0
 
24
 
! Отговори
иво45699 преди 4 години
колко жалко че решенията не се вземат от министерствата,а от кръчмарите!
171
0
 
27
 
! Отговори
Като глрдам преди 4 години
Предаването на Манчев оъ6 кръчмите... Отпред лъскаво а в кухнята мръсотия и не мита посуда с полепнала мазнина по тях още от времето Бай ви Тошо...
170
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една хубава чистка не е излишна. Напоследак народа полудя. Отиваш в заведение, няма персонал като хората, храната гадна, скъпо, ама на тях не им пука защото клиени има, а сега да ги видим дали ще си оправят обслужването цените и качеството
169
0
 
8
 
! Отговори
Сервитьор преди 4 години
Да не си ТреБЕ ти плащат вредниХем си нинжа хем няма работа хем и малкото клиенти те зяпат изпитателно.Бакшиш забрави.
168
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 126 И аз така мисля в заведение да влеза догодина . Кой знае дали готвача е с маска, бармана, мияча на чинии / не всички имат машини за миене/, дали се дезинфекцира и как.Освен това е криза и всеки ще се самоограничи и от харченето на пари.
167
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май ще си правя пшкншцш в планината. по-добре вна виличка и сред природата. разстояние 1,5 м. Теди са луди. това означана стол до стол. На запад умуват как да оситуряват 2 метра между хората. Предупредиха ги, че кръчми, теятри, плажове ще отворят чак през септември. Само нашата селяния е най-умна. И като знам каква хигиена е тук ми се реве. Не искам някой да ми плюва във врата. Чак и басейните отворили. Ненормална работа. няма да стъпя на моле или кръчма поне 3-4 месеца тука.
166
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те хубаво ще отворят ,ама хората като са се наплашили ,а други нямат доходи вече за заведенияКой ще им е клиентелата?Заведенията ще са повече на брой от клиентите.
165
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трява луд да си да седнеш в заведение. Сервитьорката може и в скафандър да е, но кухните винаги са били мизерия. Сега и не вуждате какво става вътре
164
0
 
12
 
! Отговори
Бе ще дадат бе преди 4 години
Лятно време майки с деца И другиАма сокчета ,кафенцаГолемите кръчмарски сметки 500лв не знам.
163
0
 
9
 
! Отговори
www преди 4 години
До Умрях отВсички, които искат да има диференцирано ДДС имат цел малко след въвеждането на по-ниска ставка да започнат да качват цените.
162
0
 
10
 
! Отговори
Швед преди 4 години
В Швеция също около една трета от заразените са от гетата, защото нямат култура, нямат дисциплина, нямат самосъзнание.
161
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кои са тези дето имат пари за заведения. Аз поне не знам такива. Тези да не би да си мислят че като нагъчкат масите на метър и педесет ще им се напълнат конюшните. По двама човека на ден ако съберат требе да викат ура. Кой е луд да си рискува здравето и да си даде парите за корона вирус. Аз за тези пари дето ще ги хвърля за заведение ще храня семейството си две седмици.
160
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До голата истина. Голата истина е, че у нас над половината от заразените са в ромейските квартали. А те се крият, траят си, че са болни, пристигат от чужбина заразени и така ръсят навсякъде. Затова не успяваме още да се измъкнем от ситуацията в сравнение с други страни около нас.
159
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отхлабваме. Първо да спасим кръчмите.Мутрите. Тея дето лъжат най много. От преди 1989 даже
158
0
 
33
 
! Отговори
Умрях от преди 4 години
Смях когато вчера една кръчмарка искаше с цел подобряване обслужването да им намалят ДДС-то... А що толкова плачат за това ДДС... Та нали аз си го плащам като краен клиент...? Пък те с 100 фалшиви касови апарати не го отчитат....