70% от родителите настояват за отваряне на детските градини

Инициативен комитет е изпратил писмо до Министерския съвет
7 май 2020 17:30, Анисия Иванова
129
70% от родителите настояват за отваряне на детските градини
Снимка: БГНЕС

Все повече родители настояват за отваряне на детските градини, защото трябва да се върнат на работа след изтичане на извънредното положение. Резултатите от анкета в социалната мрежа показва, че 70% от родителите биха пуснали децата си на градина веднага. В допитването са участвали над 21 000 родители от цялата страна.

Родителите настояват за ясни правила при отварянето на забавачките, обясни Антония Кенова от Комитета за качествена и иновативна образователна система. Тя поясни, че писмото е изпратено до Министерския съвет.

„Искаме да видим план как биха отворили детските ни градини... След всичко изговорено ще се окаже, че нямаме условия да отворим и за две деца“, каза тя пред БНР.

От Комитета настояват за три становища на епидемиолози какви биха били рисковете за персонала и децата в градините.

Столична община е готова да реагира, ако министърът на здравеопазването или министърът на образованието решат, че това е възможно.

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, по препоръка на Националния оперативен щаб, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой нормален родител ще рискува живота на детето си? Аз съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ!-------Против какво си?Имаш дете и някой те кара насила да го водиш на градина ли?
18
8
 
21
 
! Отговори
не става преди 4 години
стига дъвкахте таз тема, нелепо е на този етап. Тези, които настояват, ако има такива, очевидно не мислят с главите си. Риска е ОГРОМЕН, няма да обяснявам защо.
17
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начело на Правителството стои умопобъркан застаряващ тарикат, подкрепен от експерти-медузи и Главен прокурор - инфантилен милиционер.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз нямам нищо против да ги пуснат но може би от следващия месец, не веднага, нека малко да спадне заболеваемостта. Ако цяло лято обаче, стоим все вкъщи зимните месеци какво ще правим когато се завърнат и останалите респираторни вируси? От март до септември са 6 месеца? Половин година ще се крием от един вирус???? В най- хубавото време когато се подсилва имунитета?
15
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към пишещите по-долуПичове, хубаво да не се отварят градините,обаче кой да ни гледа децата докато сме на работа? Не всички имаме баби. К'во правим тогава?! Частника не търпи работници, които имат деца за гледане, а сметките си вървят. Предпочитам малък риск на градината, от колкото да си гледам децата в къщи и да няма кво да им сложа на масата.
14
10
 
17
 
! Отговори
ахахахахах преди 4 години
Заболелите растат, ама родителите видиш ли - искали :))) Ай стига, бе.
13
4
 
16
 
! Отговори
министъра преди 4 години
онзи ден министъра каза, че официалната анкета сочи желаещи към 30%. Тва тук са глупости. 70% - друг път.
12
0
 
23
 
! Отговори
Pодителите преди 4 години
са прави, защото няма как да се върнат на работа ако децата им не са на детска градина или ясла. Тук все пак говорим за деца под 7 години. От друга страна в детските градини и ясли персонала е около или след пенсионна възраст поради ниското заплащане, т.е. те са в рисковата категория. Сега да видим как ще се реши този казус.
11
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе нормални ли сте - НЕ отвориха училища, искат градините да почнат? Кой нормален родител ще рискува живота на детето си? Аз съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ!
10
3
 
18
 
! Отговори
несериозно е преди 4 години
анкета в социалната мрежа -извинявайте, ама е несериозно.
9
6
 
33
 
! Отговори
Аз тя майката преди 4 години
Детските са си по принцип едно огнище на болести. Дъщеря ми до 6 години все болна си ходеше, всяка година грип и ангина. Всичко от там хващаше. Синът ми е на 3 години, не ясла и детска още не ходи. Втора зима не се е разболявал повече от един *** за няколко дни. Аз не бих си пуснала детето, детските градини са опасни за нас и общото здраве.
8
5
 
16
 
! Отговори
През комунизма преди 4 години
Бракосъчетаваха се за да неплащат ергенски данък...оставяха децата в домове държавата да им ги гледа......днес даже не се и женят....ама пак друг да им гледа децата
7
3
 
21
 
! Отговори
реалнафантазия преди 4 години
А така, дойдохме ли си на думата? Значи малките да ходят на градина, след като те разнасят най-много заразата, ако се заразят, а големите да не ходят, за да ги спасим не от заразяване, ами от матурите.Ззаслужаваме си държавата... :)
6
9
 
17
 
! Отговори
дете преди 4 години
Мамо, ами ако се разболея в детската градина.....
5
11
 
24
 
! Отговори
Аман от преди 4 години
Пишман родители. Някой друг да ни гледа децата, друг да ни пази, друг да отговаря вместо нас....аман бе...как е възможно да имате нещо по-важно от децата....
4
13
 
26
 
! Отговори
л.б. преди 4 години
Вие сериозно ли говорите, че анкетата е в социалните мрежи? Това не е сериозно. Аз не му вярвам. Не са повече от 30% които искат да се отворят градините. Днешните *** са мързеливи и не искат да гледат децата си. Направете анкета колко родители искат децата им да нощуват някъде. ще са повече от 70%.
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да ги отворят като те си работят, само деца не приемат, наближава лятната ваканция...
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нация, която отваря кръчмите преди детските градини и училищата неможе да бъде унищожен!!!
1
14
 
43
 
! Отговори
KALki4 преди 4 години
С риск да бъда оплют искам да споделя, че ще е грешка ако отворят веднага яслите и детските градини. Според мен трябва поетапно да ги отварят от 1-ви Юни според данните за конкретното населено място.