Още 2 жертви на коронавируса у нас, случаите са 1872

През днешния ден са доказани още 7 нови случая
Обновена: 8 май 2020 18:15 | 8 май 2020 17:44, Красимир Ангелов
117
Още 2 жертви на коронавируса у нас, случаите са 1872
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 1872 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 часа на 8 май.

Още по темата
През днешния ден са доказани още 7 нови случая - в областите 1 в Пловдив, 1 в Кърджали, 1 в Кюстендил, 1 в Разград и 3 в София. Лабораториите продължават да работят.

379 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 49 са в интензивни отделения и клиники.

201 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, или 11 % от всички установени случаи на COVID-19.

По отношение на общата картина: 914 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 958 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 г.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 86.

В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал 84-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и артериална хипертония, прекарал е и инсулт. В областната болница в Ямбол е починала 52-годишна жена, която е била със стенокардия и артериална хипертония.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
До 110 "Пламнахме"??? Със седем (7) случая за денонощие??? Отде я взимаш тая паника, бре?
106
6
 
4
 
! Отговори
Гастарбайтер преди 4 години
Писна ми в Холандия и се прибрах тука. И без туй ме съкратиха, кво да прая! И без да искам съм заразил мама и тате и те са в болница...Колко ли пари ще ми оставят...? Айде, къщата я взимам, ама...друго си е парички...все нещо от тютюна са скътали...
105
4
 
9
 
! Отговори
Годжи Бери преди 4 години
Тая нощ трябва измислим спешно 40 заразени за да излезем утре с още 47 нови случая. Иначе не става. Търсете някой прегазен, ще го пишем жертва на вируса и няма да сме капо утре сутрин.
104
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пламнахме.. До 2 седмици по 100 човека на ден ще ***!!
103
4
 
2
 
! Отговори
до 110 преди 4 години
Тук съм, коментирам и аз, малко час пром да заработя.
102
2
 
2
 
! Отговори
свещена простота! преди 4 години
До Борис Генов 103Вярвам на всеки, който ме нарича tъпак и пише "изценирана".
101
4
 
7
 
! Отговори
Плейн преди 4 години
Това е Божието наказание за действията на масоните. Това е истината!!
100
4
 
1
 
! Отговори
Голяма пропаганда преди 4 години
Руснаците пропагандират защото икономията им е много силна и ще ликвидират САЩ,Китай и ЕС даже си заразиха за по сигурно министър-председателя Мишустин и министъра на строителството.Току що американците за да не останат по назад съобщиха по CNN че двама от сътрудниците на вицепрезидента Пенс са дали положителни проби а като го гледам Пенс как не слага маска дори при обиколката на болници с заразени от Ковид не ми се мисли.Ако нещата в САЩ и Русия тръгнат на милиони заразени какво мислиш ще стане
99
12
 
7
 
! Отговори
Борис Генов преди 4 години
Баси палячовците........ Още ли вярвате в тоя коронавирус. Не виждате ли че е изценирана постановка за вас ***. Всичко е измислено от пропагандиращите руски медии.
98
0
 
1
 
! Отговори
до 75 преди 4 години
Не не си обикновен човек. В последното изречение го обърна на вяра и политика, а става въпрос за противоепидемиологични мерки и мрънкане за живота, в които всеки от нас има своята отговорност, на нивото на което се намира. А идеята да се отърсиш, сипвайки винаги на най високо ниво проблема, без да участваш в съзнателно в ремонта на неща в зоната на твоята компетентност показва нихилизъм, но за сметка на това не спираш да манипулираш. Така че бегай у лево. Не ти вервам, щото има с какво да мисля
97
1
 
1
 
! Отговори
До 99 преди 4 години
Защо лъжеш няма такава линия ома само от 9 до 13 часа
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 98, то и аз се надявам "ядрото" на коронавируса да е респираторно и горещото и сухо време да го ликвидира.Не се знае "производителя" на вируса.Ако "ядрото" е ХИВ, господ да ни е на помощ.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 1Ако имаш психически проблеми обади се на денонощната гореща телефонна линия за психологическа помощ от ВМА!
94
1
 
6
 
! Отговори
Ей много смелчаци преди 4 години
Носителя на Нобелова награда за откритие на Вируса ХИВ на СПИН преди месец каза че така наречения Ковид-19 е изкуствен и в състава си има елементи и структури на Корона вирус и вируса на ХИВ.В днешна публикация на Vesti се говори за откриване вируса Ковид19 в спермата на заразени и преболедували и вероятност вируса да се предава по полов път като СПИН.Остава да се надяваме връх да вземе Ковид съставката на вируса и той да изчезне през лятото иначе при връх на ХИВ вируса смелчаците ще ни водят
93
0
 
5
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ей ме спряхте с глупостите бе!!!Според заглавието,жертвите на пустия му вирус са 1872...
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 70 Така ли? Ти сам поиска да заразим ЦЯЛАТА страна с китайска болест. Ние тебе кво да те направим сега, дето така реши? Бягай от тука е, мекотело. Ти като искаш си стой у вас и си гний там и червеите да те изядат. Пък ако искаш и в затвора да влезеш да ти го улесним малко. Ти мене нищо не можеш да ме задължаваш да правя.
91
4
 
10
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Пред половин час се прибрах у дома, живея в парк - направих една обиколка джогинг около 2,5 километра, след това около 40 минути на спортната площадка разтягания, няколко серии кофички и няколко серии набирания и така почти всеки ден, а на тези, които през живота си не са пробягали и 10 метра, не са направили една лицева опора и едно набиране на лост, препоръчвам да продължават в същия дух плюс да си стоят затворени вкъщи с маски, да не отварят никакви прозорци и да чакат да са здрави и в тонус!
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 73Така е но колко хора спазват дистанция в България? С идеята няма нищо и всичко е измислица на никой не му пука за дистанция или за дезинфектиране
89
0
 
5
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Добре, ще го кажа така! Двама човека са с маски, единия кашля до другия!Другия случай!Двама човека са без маски, единия кашля до другия!В кой от двата случая има шанс да се заразиш?Или в кой от двата е по-голям шанса за заразяване?
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов ако сега си хване шапката и хвърли оставка кой ще дойде, ще настане страшна криза, хаос и вируса ще поваля по 500 на ден!Стойте си на Д то и се молете всичко да свърши!"-.-.-.-.-.-. . .-.-.-.-.-.-.-.На Д-то си стой ти колкото си искаш, може за разнообразие да се търкаляш от време на време от едната кълка на другата. Никой не те спира, никой не ти пречи. Доста хора, обаче, на 14ти-четвъртък-няма да си седят на Д-то. Тъкмо ще разберем дали тази "страшна криза" ще настане, както казваш.