Българинът все повече търси имоти извън големите градове

Коронавирусът даде нова тенденция в имотния пазар у нас
14 май 2020 23:40, Красимир Ангелов
40
Българинът все повече търси имоти извън големите градове

Здравната криза с COVID-19 породи интересна тенденция - търсене на имоти извън големите градове за покупка или за дългосрочно наемане. Това каза Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея ако не беше пандемията, нямаше да се наблюдава такава тенденция.

Още по темата
Стойчева смята обаче, че това е по-скоро търсене на втори дом и хората не биха искали да заменят апартамента си в големия град.  Мениджърът на Imoti.net е на мнение, че се търси по-скоро възможност за уикенди, за кратки почивки и за развиване на дребно земеделие. 

Експертът каза още, че продължителността на кризата ще има значение, но според нея имотите са добра инвестиция дори по време на криза.

По думите й голям спад при цените на имотите не е възможен вече. 

"Строителството е секторът който не пострада до този момент. Ново строителство продължава да се появява. Започнатото през миналата година вероятно ще се довърши", смята тя. 

Стойчева добави, че в момента в известна степен е рисковано да се купува на зелено и повече трябва да се проучва строителят. 

Видео с целия разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бг селата няма канализация, но за сметка на това има мухи, комари, оси и кърлежи.
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се поразкарате из Халкидики,или по испанското крайбрежие на Атлантика,мнго скоро ще научите точно къде ,,извън големите градове'' българинът търси имоти.
12
3
 
16
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Преди е имало запитване за 9 къщи сега са 10
11
2
 
34
 
! Отговори
xaxsas преди 4 години
Мен ми е кеф навсякъде да живея. Баща ми в Ню Йорк, майка ми в Казанлък, баба ми на вилата, я съм роден в панела в София и къде и да отида все ми е усмихнато и ми не пречи никой. Кеф ми задръствания, кеф ми мякане, кеф ми ниви, кеф ми игрите и гласчето на съседското дете! Аман от сравнения и претенции. Човек носи себе си навсягде по света и ако му е слънчево у душата не му трябва нищичко освен хляб, домат, сол и водица. И без очи и крака да остана ше си седим и че се радвам на живота.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имам наследствена къща на село.но пътищата са катакомби.вода в селото няма заради помпената станция на Добрич.няма магазини.аптека и здр.служба.а аз съм на 55г.пяма да умирам там само с мотиката
9
4
 
16
 
! Отговори
хъша преди 4 години
маният на наследената народопсихология да си близо в центъра щото там едно време бяха всичките магазини(преди 89-та) и т.н..но днес вече магазините са навсякъде и няма значение ако живееш леко странично като в село до голям град или вилни зонитипично за работническата класа е да се навира в апартаменти в кутийки с терса пред която фучат коли и е скучно
8
2
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
никога не съм разбирал защо всички се тъпчат в апартаменти?аз живея просторно на 15 мин от центъра на прекрасен голям град във вилна зона със простор гледка спокойствие и природа около мен,никой не ми тропа отгоре с никого не се карам за асансиор или стълбище и.винаги има къде да паркирам и т.н..направи ми впечатление когато съм ходил в западни страни че там няма разлика в условията на живот между град и село както е у нас
7
5
 
23
 
! Отговори
Хм преди 4 години
До номер 6Абе ти май не си обикалял много по света, ама приказваш. Едно село в Австрия или Швейцария с Българското село ли ще ги сравняваме. Къде в България има инфраструктура, транспорт, услуги, здравеопазване, и изобщо развита икономика. Факт е, че най-скъпита имоти са апартаменти - било в Манхатън, Лондон, Сингапур, Хонконг, Мумбай...Хората бягат към градовете заради препитание и развити услуги, образоване, осебено младо семейства с деца.
6
4
 
42
 
! Отговори
Уотсън преди 4 години
Провинциалисти, сър, продадоха си земите и къщите за апартаменти в градовете, сега ще продават апартаментите за къщи на село.
5
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е световна тенденция отдавна.Само, че българинът както обикновено върви след събитията.Всеки, който живее в голям и мръсен град предпочита сред природата.У нас ставаше обратното, защото всички се натискаха да живеят в апартаменти. Мислеха го за по-престижно.Всъщност в големите градове по света живее беднотията. Малко са престижните квартали да богати.
4
25
 
15
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Умния, копай доматите от изгрев до здрач, аз ще ти ги купя за 20 ст. килото
3
8
 
18
 
! Отговори
. преди 4 години
"Стойчева смята обаче, че това е по-скоро търсене на втори дом и хората не биха искали да заменят апартамента си в големия град" Дрън-дрън ярина!!! имоти извън града си търсят именно малцината умни хора, знаещи, че при днешните перспективи в гетата са обречени на гладна смърт или безредици! Аз се изнесох още миналата година и е хубаво, че има хора разпознаващи и ценяващи опастността! А останалите... Бог да им е на помощ!
2
13
 
23
 
! Отговори
Марко преди 4 години
Ама разбира се друго ти е местните *** всеки месец да те пребиват за пенсията ако си възрастен. Ако си млад пък работа надали ще си намериш, освен трудоемка и нископлатена на полето и никакви социални контакти. Живот извън София няма и това ясно се вижда от цените на имотите.
1
13
 
30
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Това нещо го предсказах още преди 3 месеца :). Сега цените на имотите по селата ще придобият нормални стойности. Не беше нормално цена на урегулиран имот с ток и вода в село да струва почти колкото декар земеделска земя. Почти всеки затворен в апартамент си мечтае да е имал двор на село. Вече следва раздвижване на селските имоти и раздвижване на строителството, особенно на сглобяеми, преместваеми и подобни ниско бюджетни сгради