Късно туристическо лято, но европейците ще похарчат милиарди

Евродепутат: От нас зависи дали ще се включим в сезона
52
Късно туристическо лято, но европейците ще похарчат милиарди
Снимка: Dnes.bg

Европейците ще направят около 400 млн. пътувания и ще похарчат около 200 млрд. евро през късното лято и от нас зависи дали ще можем да се включим в част от този туристически сезон.

Това коментира евродепутатът Петър Витанов пред БНР.

Още по темата
"С това, което предлага Ананиев, само по един административен и забранителен път да вкара българските туристи по нашето Черноморие, каузата е обречена на неуспех", смята той.

По думите му препоръките на Европейската комисия нямат правно обвързващ характер, но с тях се въвеждат принципи за безопасно възстановяване на туристическата услуга.

Според него в България всичко се прави половинчато.

"Очаквам в общ европейски план по-координирано и по-бързо взимане на решение и по-бързо отпадане на част от рестриктивните мерки, свързани със свободата на придвижване", посочи евродепутатът.

"Ако се забавим с предложенията за многогодишна финансова рамка, част от европейските програми ще останат без финансиране... В процес на получаване сме на около 3 млрд. евро. Една част от тях са от неусвоени средства, но може да бъдат използвани за възстановяване на здравните и социалните системи на страните членки, което беше глътка въздух, особено в началото на Covid-кризата", изтъкна Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
стар рибар преди 4 години
елате на камчия-гора море,река спокойствие и тишина ,разходки с лодка по реката и бунгалата са супер евтини,елате няма да съжалявате ще си изкарате страхотно
43
1
 
3
 
! Отговори
фа преди 4 години
не се връзвайте на тази статия fake news , няма да има туризъм в близко бъдеще
42
6
 
3
 
! Отговори
Русофоб преди 4 години
Аз пак ще съм в Гърция,далеч от бедните и нахални руснаци по нашето черноморие!
41
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Масово хората нямат пари или отпуска за да си направят ваканция, като се изключат някакъв процент от хората, които имат и пари и отпуска, но пък може би имат и разум да не се впускат в рисковани пътувания, след като целият свят е в епидемия и не знаеш на какво ще попаднеш и къде ще бъдещ блокиран.
40
3
 
6
 
! Отговори
fact преди 4 години
кой ше ти ходи некъде, където вместо забава и разгул го чакат тестове и ограничения?ИЛЮЗИОНИСТИ СЕЗОННИЦИ. ФАЛИТ БЕ!
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38"Работят Лято за Лято.Какво ще стане с Варна, с Бургас, Добрич, Ямбол? Как ще преживеят там хората зимата на 2021? Мислиш ли? "Ще ти го кажа направо НЕ МИ ПУКА нито за теб нито за останалите провинциалисти. ЗАПОМНИ го добре!!!Както на вас не ви пукаше 2009та и докарахте на власт тоя Павиан от Банкя който разсипа и окраде държавата така сега на мен не ми пука за вас.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиарди ам с нашата външна политика и цент няма да видим от тях. Умните държави ще си ги изкарат.
37
2
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
до до АНТИТочно всяко Лято работя по Черноморието, колега !В момента са най-изнервени най-големите лaпачи в туризма,щото разбраха, че няма да има папкане както досега.
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами всъщност схващам:)) Седя в отпуски, които свършват защото имам малко дете за което няма ДГ, почти нямам заплата, скоро и работа няма да имам! Ясно ми е че всички са ощетени от тази ситуация, но ми се ще поне веднъж да се лиша от шума и *** по нашите курорти! И не ми се иска от други страни да ни повишат заболеваемостта. Не изпитвам голям страх от този вирус....но ако скочи заболеваемостта, ще се озовем в изходно положение.....после какво....пак рестрикции...???
35
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИЛесно ти е да си АНТИ, когато работата ти е от компютър в къщи. Много хора нямат този лукс. Особено по ченоморието. Работят Лято за Лято.Какво ще стане с Варна, с Бургас, Добрич, Ямбол? Как ще преживеят там хората зимата на 2021? Мислиш ли? Или ти си АНТИ и теб не те вълнуват животът на другите?
34
2
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Високи сини планини, със ваучер на море ***,че за бай *** няма криза,печалбалрство победи в туризма !
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Какъв е проблема един сезон да не се пътува в чужбина?"Проблемът не е че не може да се патува в Чужбина, а че От чужбина не могат да дойдат да почиват у нас. Схващаш ли? - Работа, Заплати, Наеми на помещения Осигуровки?
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е проблема един сезон да не се пътува в чужбина? Имаме сравнително ниска заболеваемост в сравнение с другите страни. Нека има място и за българския турист в родната му страна. Нека туризма положи усилия и за българските граждани, не само да робуваме на чуждото. Един сезон ще има по малко какафония и за нас да се насладим на почивката си.
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31Вирусът Е ГИП - Смъртността му е колкото на ГИРП дори по ниска в сравнение с някой видове ГРИП.Това че очите ти са пълни със страх си е твой и Лично твой проблем.Страх от ГРИП нямам! Нито ме е страх от Автомобили! Нито от Летене!Короната ГИПА го изкарах на крак!
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туризъм и епидемия са НЕСЪВМЕСТИМИ понятия...Абсурдно е дори да се коментира между хора в управлението на страната, ако имат съвест и морал тези хора.Никой не налива масло в огъня, ако иска да го угаси...
29
3
 
15
 
! Отговори
чети внимателно преди 4 години
Измамници от Великобритания ще атакуват българските курорти. Те ще съдят хотели за заразяване с коронавирус. Затова предупреди Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.
28
11
 
15
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Всеки да живее живота си както иска, но тия дето мислите Коронавируса за глупав и преекспониран ГРИП, подпишете декларация за отказ от болнична помощ и си живеете както искате!!! Заради безотговорни *** като вас, накрая страдат всички! Като си толкова сигурен,че е безобиден грип, слагаш си подписчето и не заемаш мястото в болница на човек който е бил отговорен и въпреки това е заразен от такъв като теб! Просто е и е част от естествения подбор!!!
27
2
 
19
 
! Отговори
турист преди 4 години
Тази година ще намеря алтернативен начин за почивка. За сега клоня към селски туризъм или на палатка край някой язовир. Идеята на почивката е да смениш обстановката и да се освободиш от условностите. Да отида в курорт , да ходя под строй с маска и ръкавици, да "бера трепетлики"...Не, благодаря !
26
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Излиза, че другарят Витанов е разпитал всички европейци.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти всички не виждат най важното в статията!....неусвоени средства.... (3 милиарда!)Ясно или трябва обяснение?