37 са новите случаи на коронавирус, трима са починали

Проф. Кантарджиев: Не сме плашили, винаги сме казвали истината
Обновена: 16 май 2020 09:04 | 16 май 2020 08:17, Елка Василева
242
37 са новите случаи на коронавирус, трима са починали

37 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. От тях са 10 в болница. Това съобщи професор Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

Общо 2174 са констатираните и лабораторно потвърдени случаи в България. Увеличението е с 1,7%.

1697 са активните случаи.

23 от новите случаи са в София, общо в столицата са 921. В Пазарджик има три нови случая, в Благоевградска област и Видин - два. Пловдив, Сливен, Ямбол - по един.

1163 човека са изследвани с PCR тестове за последното денонощие. Общо направените тестове досега са 64 380.

Още по темата

От новите случаи 23 в София, като общо в столицата те са 921, в Пазарджик новите случаи са 3, Благоевград – 2, Видин – 2, Плевен – 2,  Кюстендил, Пловдив, Сливен и Ямбол - по 1.

Децата до 18-годишна възраст, заразени с коронавирус, са общо 131. Има нови случаи в София – от 1 до 16-годишна възраст.

Дотук 573 души са напълно излекувани.

Трима души са починали през деня - 76-годишна жена с ХОББ,  както и двама мъже, единият с хипертония, другият с два стента.

Според професора благодарение на навременните мерки ръстът на заболяването е забавен, а това е дало възможност на здравната система да бъде подготвена за пандемията.

Той посочи, че случаите на короновирус в България са по-малко, отколкото в други страни, които по-късно са предприели мерки.

Винаги сме казвали истината според анализа, който сме правели, заяви Кантарджиев. Нито мерките бяха драконовски, нито имаше декларации да си купиш хляб и сирене, но ги направихме навреме. Никого не плашим. Обвинението към щаба, че сме насаждали страх, не е вярно, коментира Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
5
 
15
 
! Отговори
До 123 продължава преди 4 години
Благодарение на техния висок професионашъм и отговорност, както и създадената отлична организация се постигнаха едни от най- добрите резултати. Би трябвало да им бъдем безкрайно благодарни за това к. Направиха . Обидно е, че хора с претенции, като някои журналисти, се държат арогантно и нахално, провокират и подриват тази мащабна и трудна епидемиологична дейност к. се провежда.
133
5
 
6
 
! Отговори
До да бе да преди 4 години
Интересно!Като имаш основание да мразиш комунистите защо пееш в един хор с тях!?Не разбра ли че както някога, така и сега на тях не им пука за хората! Искат просто власта! И както някога са минавали през трупове за тая власт, така и сега са готови да минават през трупове отново!
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен1497 са активните, гледай внимателно в сайта, 2175 - 105 - 573
131
1
 
6
 
! Отговори
Теглото преди 4 години
Националната здравна служба на Обединеното кралство отбеляза, че почти две трети от тежко болните от COVID-19 са с наднормено тегло, а според председателя на асоциацията на специалистите в отделения за интензивно лечение в Холандия Додрик Гомерс, от това страдат около 80 процента о болните от коронавирус, постъпващи в интензивно лечение.
130
2
 
7
 
! Отговори
Теглото преди 4 години
Наднорменото тегло е допълнителен рисков фактор в случай на инфекция с коронавирус.Според лекарите причината за повишената опасност е, че хората с наднормено тегло имат по-малка дълбочина на дишане и капацитет на белите дробове, тоест при такива пациенти пневмонията ще се развива по-активно.
129
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До средата на миналата седмица 13.05.20. форумите имаха смисъл и отразяваха до някъде общественото мнение, но след това управляващите пуснаха огромен брой *** по всички медии и форуми с цел изкривяване на общественото мнение. Медиите които играят в тази игра, изглеждат печеливши, но за сега, в дългосрочен план ще платят цената на злината и ще отпаднат от играта.
128
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски е лекар той ако иска може и да псува, неговата работа е да спасява животи. Мутафчийски е пич.
127
4
 
5
 
! Отговори
да бе да преди 4 години
До 140понеже единият ми дядо е бил 2 години по затворите защото бил кулак а другият му конфискували занаятчийницата та заради това ще празнувам 9-ти септември !!! баси кук.ото си !!
126
7
 
7
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Ежедневната спекулация - тези ''нови случаи'' може да си носят вируса от години и даже от десетилетия, но чрез термина ''нови случаи'' ни внушават, че те са се заразили една ли не вчера! Хубавото е че все по-малко хора им се връзват и вярват на патологичните манипулатори!
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кой пуска партенки за наднорменото тегло? То по тая логика в Италия не трябваше да има и 10 болни, камо ли за мъртви! Ходили ли сте в Италия бе хора. Това е държавата с най-много анорексици на глава на население! Я си проверете инфото! Най-много слаби хора и анорексици в Европа и развитите страни има в Италия! Това преди няколко години го обявиха за бич на обществото им!
124
5
 
8
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
До АнонименЗащо да ги е срам да се показват. Ами те бяха подложени на огромен стрес пред новата непозната вирусна инфекция, но се справиха отлично. Докато ти лежеше на дивана / и милиони като теб / се чудеше какво да правиш, те изпълняваха своя професионален и граждански дълг. Трудно и отговорно е да преструктурираш цялата система за справяне с тази нова инфекция. Честно и откровено, с уважение ежедневно информираха обществото за текущия статус на епидемията, к. е допълнителен ангажимент.
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
брифинга беше доста информативен при това без *** въпроси
122
6
 
5
 
! Отговори
Жена преди 4 години
И пуша и пия и съм с хронично заболяване, което ще увреди с времето всичките ми органи. И кво дай сега според много от вас да си стоя 24/7 у дома щото да не се заразя така ли. Тая ужасената като иска всичко да е затворено и само до магазина да се ходи искам да я питам тя ли ще ми плаща разходите,лекарствата,изследванията?
121
8
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Разбирам, че не вярвате на Мутафчийски,защото всички МНОГО сме лъгани.Но ако се сбъднат лошите му прогнози ?!Пази Боже !!
120
6
 
8
 
! Отговори
има разлика преди 4 години
До българин Не е казал "ДА ***", а "ЩЕ ***". Лекарите са свикнали да говорят 1:1, не са политици.И както хората сега избягват болниците, за да не се заразят там, наистина ще започнат да *** яко...
119
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зради едно ходене до МОЛ-а много хора имащи съпътстващи заболявания ще измрат. Едва ли някой знае каква е истинската картина и колко хора имат хронични белодробни заболявания.
118
7
 
5
 
! Отговори
До е то преди 4 години
Ааа, живял си при бай Тошо...Ясно! Липсва ти информационното затъмнение, яденето на отровни чернобилски зеленчуци и маршировка под чернобилския дъжд! Споко, на есен никой няма да ви спре да празнувате 9 септември! Даже и като се натръшкате няма да се вземат мерки, че да поизпокапете и да молите за карантина. Нищо не е свършило! Сега ще има летно затишие и на есен пак, но вече подхода ще е друг. Ще се чака тотално заразяване, препълване на болниците и чак тогава ще се започнат мерките!
117
6
 
7
 
! Отговори
нЕма лАбаво преди 4 години
Мангъровци се радват,че мерки се охлабват,но с Черна жътва идва,Онази със косата !
116
3
 
7
 
! Отговори
понеже преди 4 години
До 136основно чета новините на италиански и немски..по рядко на английски не се сещам за наднорменото тегло като основен рисков фактор. но те уверявам , че тук карат медицинският персонал да обявява хората , че са болни от корона а те не са !! комшийката е мед сестра в инфекциозно отделение
115
3
 
10
 
! Отговори
Женска преди 4 години
Абе какво да ви кажа... спря да ми пука какво ще правите сега, че и после... Доказано беше, че тая коронка коронясва предимно мъже, защото АСЕ2 инхибитора в белия дроб и сърцето го има и в тестисите. Ако се окаже че се загнездва и там, както в белия дроб и ви скапва не искам и да си помислям...Но понеже икономиката се крепи на якото бачкане, дори и да знаят, че ви скапват като мъже никой няма да ви каже! Просто се пазете момчета! Все пак бг мъжете правят най-хубавите деца на земята! Факт!