Бум на домашното насилие, 8 жени са убити от половинките си

Случаите на домашно насилие са се увеличили след обявяване на извънредното положение
27 май 2020 10:15, Ния Христова
40
 Бум на домашното насилие, 8 жени са убити от половинките си
Снимка: Pixabay
8 жени са убити от партньорите си след 13 март, котаго беше обявено извънредното положение заради коронавируса, съобщава Bulgaria ON AIR. Притеснителните данни са изнесени от Българския фонд за жените. 
 
Организациите, които обслужват горещите линии за пострадали от насилие, съобщават, че се наблюдава сериозен ръст на подобни сигнали. Специалистите смятат, че случаите, за които в момента се тръси помощ, са много по-тежки от преди това. 
 
Данните сочат още, че само за един месец обажданията за домашно насилие на "горещата" телефонна линия за деца са скочили с 370. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
журналята тук не пускат мнения , различни от джендърксите, ч жените са винаги жертви, а мъжете винаги са насилници !!!Това е и болшевишки похват, а Истината винаги има поне ДВЕ СТРАНИ !!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Хах, да, някой от коментарите как го изкарват като най-нормалното нещо, един вид "Ами то правителството като ви затваря на едно място, много ясно че ще я убиеш."
30
2
 
6
 
! Отговори
Panzermensch преди 3 години
Честно казано не разбирам защо лабилните мъже изобщо се хващат с жени и си правят деца даже като след 1-2 години я опукват от бой и й изневеряват, гледат п.рно и се държат с нея като с най-големия п..цал.Изглежда, че Естественият подбор невинаги работи.
29
0
 
3
 
! Отговори
Panzermensch преди 3 години
До Анонимен 33Точно!!!! А и да не говорим, че освен да ходят на работа, жените гледат деца, домакинство, едвам намират време за себе си. Трябва да е сготвено за вечеря, изчистено, детето гледано. Жената трябва да изглежда като модел на всяка цена, иначе я чака изневяра и унижение. Нямам думи.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изумително е колко от коментиращите се оправдават защо били изнервени и бла бла, а жените не ходят ли на работа? Не търпят ли шефове и прочие дразнители? Не ви ли търпят и вас с безкрайния ви мързел? Убийството е престъпление, вие наред ли сте? Нямате ли дъщери или сестри? Те съвършени ли са? Искате ли тях някой да ги убие, щото мрънкат, че си е сложил мръсните обувки на масата (например)? Проявете малко емпатия бе хора, всички имате близки жени роднини, сериозно ли ще ви е ок да ги погребете?
27
0
 
2
 
! Отговори
Виж тииии преди 3 години
Добре де, тия дето са утрепали жените не са ли зле психически? А по телевизията иначе огромен репортаж когато освидетелстван от психолози, психиатри и всякакви подобни "философи" мъж нападнал пенсионерка. А за тия 8 жени само казаха 8 жертви и бум на домашното насилие и толкоз. А иначе когато има освидетелстван насилник правят огромни репортажи по 10-20 минути та чак пушек се вдига!
26
1
 
2
 
! Отговори
Panzermensch преди 3 години
Ако това е българското семейство, по-добре да го няма. Язък, че сме европейска бяла държава, която е била толкова силна и с толкова славна история!Злоба, завист, мръсотия!!!!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
Panzermensch преди 3 години
Българката трябва да е образована, да работи, но и деца да гледа, къща да върти, но и да е като модел, излязъл от корицата на Playboy, да е като вашите любими п.рноактриси, но и да не прекалява. Жената не трябва да се оплаква, трябва да търпи, да е послушна, да не изразява мнение, че току виж ще ви ядоса! А колкото и да се опитва да е перфектна за вас, накрая пак търпи изневери, обиди, подигравки и изяжда по някой друг тупаник.Замислете се! После ревете, че жените не ви искали! Ами ето защо!
24
1
 
4
 
! Отговори
Panzermensch преди 3 години
Вас майка не ви ли е раждала, мало...умници такива? Благодарение на ЖЕНА, вие живеете и изливате помия тук! Да ви беше глътнала, сега нямаше да съществувате. Постоянно чета такива гнусни словоизливания под теми с изчезнали момичета и жени, изнасилени момичета и жени, домашно насилие и т.н.Вие нормални ли сте?
23
5
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Цял свят знае, че жената е крва по природа, какво се правиш на света вода ненапита?
22
0
 
4
 
! Отговори
До 17 Поп Грую преди 3 години
Тъкмо обратното. Мъжете не можеха да се срещат с любовниците си. А се знае, че тогава стават много агресивни. Заради любовница могат да избият жена си децата си. Има не малко такива документирани случаи. Тези мъжки пропаганди да просто жалки опити за промивка на мозъци. Мъжете стават агресивни даже ако някоя жена отговори положително на натрапливите им съобщения в социалните мрежи. Тогава жената до тях става досадна пречка.
21
3
 
5
 
! Отговори
Osman преди 3 години
Аз нещо да съм казал/написал за ислямските страни? И те имат същият проблем, като останалите. Вече да си мъж се определя, от това колко пари имаш. Никой не пита как ги изкарваш, да си с мускули, татуси, нишо че не поглеждаш жена си и детето си. Да си жена, означава да можеш да си позволяваш скъпи неща и да го показваш, разбира се. Къде ядеш, къде почиваш, какво си си купила. Скромност, срам, уважение, бащинство. Тези неща за днешните модерни хора са архаични. Затова и сме в това положение.
20
0
 
7
 
! Отговори
Котки преди 3 години
А мерките даже не бяха строги, то на практика почти нямаше мерки и беше само за ДВА МИЖАВИ МЕСЕЦА и хората почнаха да се избиват. Ако бяха стегнали мерките малко какво, до канибализъм ли щяха да почнат да прибягват?
19
7
 
7
 
! Отговори
Osman преди 3 години
Не останаха истински жени, защото няма истински мъже. Женени мъже оставят жените и децата си, докато те са в кафенето с приятели да заглеждат други. После искат респект от тези жени. Всеки иска да е с хубава жена, но никой да се жени. Всеки иска пари, но никой да работи. Харесва деца, но ако не са негови да им сменя памперсите. И жените гледат от мъжете, няма срам, няма уважение. Мъжете станаха леки, затова и жените са такива. Спасението е само в Исляма и суната на Пророка (сав). Поздрави
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията "затвори" по домовете семействата,някои от тях съществуват защото всеки тръгва сутрин на "работа",командировка и напрежението в къщи почти го няма. Свикнали на свободен живот някои представителки на нежния пол,корона вируса им ограничи периметъра,съпрузите не отговарят на качествата на любовниците им,напрежението се покачи,докато започне "разговора" с юмруци.Еманципацията омагьоса българската жена,тя помисли,че всичко й е разрешено,даже и да пренебрегне човекът до себе си.
17
8
 
10
 
! Отговори
Georgi преди 3 години
Традиционното християнско семейство и феминизма са две противопоставящи се неща. Феминизмът е виновен за всичките разбити семейства, вече семейните ценности не съществуват, а в основата на всичко е липсата на ясно изразени роли на мъжа и жената в семейството. Според феминизма мъжът не бива да има водеща роля и да е глава на семейството. От друга страна пък, ако той се примири с това, жената започва да го смята за *** и да разправя как нямало вече истински мъже.Така че, ни едното, нито другото
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трепем се заради феминистките закони, каква ирония само!Ако реша да се развеждам, заради феминистките изцепки, жена ми ще се опита да ми вземе половината апартаменти, къщи и коли, ще ми забрани да си виждам детето повече от два пъти в месеца, ще, ще - феминизъм.И аз какво? Седя и търпя, докато чашата не прелее. После що умирали...Еми ако можеше всеки да си хване пътя без тия феминистки изцепки, нямаше и да ги трепят толкова...
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такова ниво на коментарите е ясно че положението винаги ще си остане същото,даже може да влоши
14
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Ти не си народа!!!
13
6
 
12
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Има хора с лабилна психика, които не издържат и правят непростимото.Нали виждам приятелите, "детето има ЧРД , трябват 300кинта за сладкарница, комшииката й купиха миячна, дай 500кинта , този климатик само в хола охлажда - дай 1000 за един в спалнята, плочки в банята" тамън се позакърпи полужението и пак се почва с ремонтчета и пилене на нерви и никой не го интересува че ти цял ден търпиш шефове и колеги и единственото което искаш е да се прибереш на спокойствие, без значение че дивана не е нов