КЕВР: Парното ще поевтинее средно с 14% в сравнение с преди година!

Шефът на комисията заяви, че хората трябва да бъдат спокойни
Обновена: 4 юни 2020 13:47 | 4 юни 2020 13:47, Веселина Йорданова
63
КЕВР: Парното ще поевтинее средно с 14% в сравнение с преди година!
Снимка: БГНЕС

Шефът на КЕВР Иван Иванов заяви, че цената на парното и топлата вода ще намалее средно с 14% от 1 юли в сравнение с 1 юли 2019 г.  За София намалението ще е с 15%.

Още по темата
"Хората трябва да бъдат спокойни", подчерта той и допълни, че паниката била предизвикана от "изкривена информация".

Беше направено внушение у хората, че те ще заплащат за парно с 22% по-висока цена. Когато се прави сравнение, то трябва да бъде направено между две еднородни величини. Когато се сравнява годишна прогнозна цена, тя трябва да бъде сравнена с предшестваща годишна цена, обясни Иванов. По думите му разминаването дошло от сравнението с месец май 2020 г.

Прогнозната годишна цена за топлинна енергия трябва да бъде валидна от 1 юли 2020 до юни 2021 година. Той обясни и че търсенето през зимата на природен газ ще се увеличи, което означава и по-висока цена.

Брифингът беше неприсъствен, но шефът на комисията отговори на писмени журналистически въпроси.

За момента само 6% от абонатите в София можели да бъдат отчитани дистанционно, затова нямало как цената да се променя месец за месец. Иванов прогнозира, че това ще бъде възможно към 2027 г.

Шефът на КЕВР беше категоричен, че в мандата си комисията е спазвала законите и подзаконовата нормативна уредба и е работила в интерес на обществото.

Думите му бяха свързани и с казаното от премиера Бойко Борисов по-рано днес, че мандатът й е изтекъл и се обмисля смяна.

Иванов подчерта, че изборът на нов състав зависи от парламента, но след изявлението на премиера очаквал ускоряване на процеса. Мандатът на сегашния състав е изтекъл на 2 април.

За финал на брифинга пред камерите, Иванов се пошегува, че това може да се окаже последната среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБСП ти ли си?Много драскачи зад компютъра, мишки в действителност!
51
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цената на парното в София се повишава с близо 9%, това разбрах въпреки витиеватите обяснения на този гepбepacт.
50
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Ви ли писна от номерата на Бойко Борисов, да си създава авторитет от всичко, ей така, за да цъка народа, колко умен и справедлив Премиер си имаме! Номера му е следният: Използва някой стиснат за топките от властта министър, или такъв важен като този Иванов, да изръси нещо тъпо и изведнъж Бойко поправя глупостта! Така постъпи вчера и с Министър Ананиев! С който си поиска!
49
0
 
38
 
! Отговори
Дядо ви преди 3 години
Пребройте колко плъха на държавна заплата храните. За това цените са такива.
48
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нас пък ни слагат тръби за газ,нищо че сме квартала до гробищатаама си имаме и канализация,не като в елитните витошки гета е, тротоарите са леш ама така е в цяла София.На фандъчка ще и трябват още сто години да опраикварталните улици,кой е жив Че види и това чудо.
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ Е ясно, кое от всичките твърдени е по-точно : 1. Че мутрата комунист е по-***, отколкото е нагъл, 2. Че агент Буда е по-скромен, отколкото е възпитан, 3. Че ИПОНецът СИКаджия е по-крадлив, отколкото е загрижен за парите на народа, 4. че е по-голям слуга на топ-мафията, отколкото да скубе собствения си народ, 5. че е по-***, отколкото е изискан и т.н. Обобщението е : Начело на държавата е проста мутра комунист и нагъл мафиот !
46
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бoриcoв кaтo ce вдигaт цeнитe нa eнeргoнocитeлитe oбикнoвeнo рeвe,чe КEВР e нaзaвиcимa.Дoри мaхнaхa eднa буквa oт aбрeвиaтурaтa/прeди бeшe ДКВEР/ т.e. Д -oт държaвнa, a ceгa мoжe дa хoкa?Щялaтa дърьaвa ни e нa тoзи хaл -чaкaмe някoй дa нaрeди.Кoйтo нaпрaви нeщo нa cвoя глaвa -лoшo.
45
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По предварителна (изкривена, според Иван Иванов) информация се очакваше увеличение на цените на топлинната енергия за София с 22%, с 15 до 18 на сто за топлофикациите в Бургас, Враца и Разград, с 8-9% за Велико Търново и Варна, с 3 на сто в Плевен.Иван Иванов обясни, че объркването настъпило, защото била сравнена месечната цена за май с прогнозната годишна цена за топлинна енергия, която трябва да бъде валидна от 1 юли 2020 до края на юни 2021 година."Опа, в последното изявление директно, в прав текст, Иванов казва, че прогнозната цена за сезон 20/21 ще бъде по-висока от цена за май 2020г
44
2
 
33
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Значи за София повишението на цената на топлото е 8,8%.От 1 април в София има понижение на цената с 26,47%, а сега от 1 юли пак ще има скок в повишението на цената с 8,8%.
43
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак играят доброто-ченге , лошото-ченге - любимият номер на Борисов.Сигурно лоботомизираните още се връзват.
42
2
 
37
 
! Отговори
Гербелунгия преди 3 години
Сравнявайки по този начин ви казвам това, което искате да чуете по нареждане на банкя.
41
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Али Баба...... и 40 разбойници в ДКЕВР със заплати от 8 до 18 000 лева, гласуват като в парламента високи цени за да осигуряват .... повече крадене на ненаситни гърла. без планови ремонти без подготовка за зимата само прибират, прибират +15-20 милиона от наказателни лихви, плюс фалшиви сметки от "сградна инсталация"-20 до 50% от начислени суми, 10% за външни"счетоводители-отчетници", такси за отчитане без край......БАНДИТСКА история, и частна фирма ще фалира при толкова кражби, кой ти мисли за хората...... кучета ги яли..... защото няма дърво по главите..... мълчание на агнетата.....сега и "
40
3
 
36
 
! Отговори
bocko преди 3 години
ако не беше трагична това щеше да е най-смеховитата комисия, която имаме.Този е за линч, но най-вероятно ще го самоубият или получи някой сърдечен удар след година две, като го позабравим, че много знае.
39
1
 
41
 
! Отговори
Намаление преди 3 години
Намелението на газта от средата на 2019е с 42%, а ни предлагат намалени с 14. Говоруха за намаление от 20-22%.
38
1
 
42
 
! Отговори
Март преди 3 години
ПРез месец март от КЕВР говореха за 20-22% намаление и то от 01.04.2020. Днес сме 04.06.2020 и нищо не се е променило, даже говорят за по-малко намаление. Тези за съвсем безпаметни ни имат. Говореха и пешеха за 20-22%. Стига сте лъгали или на това ви научи бибитко!? Къде ще отиде разликата от 6-7% от първонално обещаното през месец март?
37
0
 
43
 
! Отговори
избирател преди 3 години
То тва,като промоциите в мола...Понеделник вдигат цените със 100% и във вторник...,ги намалят с 50%!!!И така в неколкократни каламбури,народа се обърква тотално,тогава се намесва,"ВЕЛИКИЯ"и намаля нищожно,предварително завишените/до безобразие/,цени!!!
36
0
 
38
 
! Отговори
Ахахаха преди 3 години
Ам бай ти Иван, ако иска да сравнява с цената преди 10 години, тогава сигурно и 200% надолу ще изкара. .... .... ...
35
6
 
37
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Забележете, снощи БСП в предаването лице в лице с Ризова, сигнализираха, че скача с 22 процента Петкова се обади да маже че не е така, днес вече КЕВР е сменен което значи че Министър Петкова ИЗЛЪГА В ЕФИР. БСП правят грешка като посочват предварително простотиите на герб. Оставете ги хората да ги усетят и да се събудят
34
3
 
40
 
! Отговори
до кевр преди 3 години
А ще ни върнете ли лихвите от забавеното връщане на паричките ни?
33
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От разходки с джипката..нагоре надолу всеки ден,немат време да разберат какво става в държавата...Все не чули,все неразбрали....това на нищо не прилича!По цял ден се возят...не работят нищо...ония под тях ..гола вода.За това всимчки министри нищо не знаят и все не са виновни!