Радев поиска да се установи дали записът с Борисов е фалшив

Президентът го определи като груба брутална атака
Обновена: 16 юни 2020 12:55 | 16 юни 2020 11:02, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че трябва да се провери автентичността на записа, за който се твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на записа е най-малкото странно, защото тук не става въпрос просто за г-н Борисов, а за министър-председателя на България, за държавата ни, която е дискредитирана, коментира Радев пред журналисти.

Още по темата
Според президента записът е груба брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие и демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление.

Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, посочи държавният глава.

Според него, ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства. Той определи като недопустимо България да излъчва подобен цинизъм пред канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които пряко зависи националната ни амбиция за пълноценна европейска интеграция.

Президентът разкритикува и покупката на акции на Първа инвестиционна банка от държавната ББР.

И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива нашите пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това начинание, посочи Радев.

Според него правителството отдавна дължи отговор как и къде се харчат парите ни.

За противоречията в управляващата коалиция за доброволческите отряди, президентът посочи, че въпросът е от "кухнята на коалицията": "Това е бъдещето, което ни очаква - все повече България да се управлява от проблемни коалиции".

Не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков, нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона, каза още той в отговор на журналистически въпроси.

Държавният глава направи коментар, след като присъства на редовни тактически занятия на служителите на НСО, които се състояха на полигона на службата в Доброславци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата добре се беше насмукал със шльокавица...Не пиел той милият...
73
18
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Сат Н.Май селянина от Славяново е по-голям путинолизец от банканския селянин.
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат Н.Естествено че трябва да се провери, но кой ще го провери Каскета ли, дето ходи по селата да конфискува ракия и дърва? А и президента изобщо не е цвете за мирисане и той е толкова корумпиран колкото цялата шайка. Между впрочем генезиса на всички и на Бойко и на Румен и на Каскета и на Васил Божков и на Цветан Василев и т.н. а също и на простата кърджалийска п--ка Цвета Караянчева е един и същ БКП.
71
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те щото цар и антураж,станишевци,лукановци и всички там делови и лъснати политици така хубаво ни оправиха,че ако не беше борда и ЕС,можеше вече и да сме официална колония.Кога и при кого бяхте по-добре бе?От 1989 насам кой реално вдигна стандарта и БВП,построи,санира?Кой бе?Кажете един премиер преди ББ,който е направил нещо икономически значително или инфраструктурно?Ще кажете,когато козата роди лъв!Я чукнете в нета и сравнете цените и заплатите през прехода!
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербисти и комунисти ..всички вие сте крали и крадете държавата или помагате на ваши хора да не си плащат данъци ,да крадят от евро фондове,колкото да отричате всички го виждат само институциите НЕ..
69
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!
68
4
 
12
 
! Отговори
Сат Н. преди 3 години
Той не обижда Караянчева, а я съветва как да излезе от положение - като се праи на про ста и тьпа. Но пък тя наистина е тьпа, щом не може да се сети сама как да се оправдае. А мишлето Гешев се оказва, че благоговее пред подлостта и про стащината.
67
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миризливите партенки на хасковския пъпеш няма няма нужда да се анализират пълна скръб са !!!!
66
14
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... назначаването на любовницата е толкова дребно.... Няма дребни неща щом си държавен глава и се правиш на морален стожер на нацията. Така, че не оправдавай недоразумението от Дондуков 2, което е срам да българското офицерство и за президентската институция
65
11
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Тоя осввн с бодигардовете и с няколко войника, с други не се среща. Чуди се какви да ги "изцопа", че да го отразят медиите.
64
8
 
18
 
! Отговори
Сат Н. преди 3 години
Гербавите *** даже не могат да мислят. Абе, ей, той просто казва да се провери дали е истински! И против установяването на истината ли сте?
63
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румене, кажи си защо отказа на Путин да му подмирисваш *** на 24-ти юни? Кои са виновни? Брюксел? Вашингтон? ЦРУ? МОСАД? МИ6? Или сам реши това като натовски генерал за който се представяше преди изборите а след това се оказа че си руски слуга и кочияш?
62
1
 
11
 
! Отговори
Край преди 3 години
Нали Цвете - дума дупка не прави. Па и да прави не боли толко че да оставиш служебен мерцедес, охрана шофьорче, Цвета се не сърди а президента и защитава честа. Излишно се напъва отдавна е без честена. Като помолиш Бате да те пише в листата декларираш че нямаш чест.Може да те прати като селски глашатай по селата, може да те нарича всякак.
61
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашке, назначаването на любовницата е толкова дребно нещо, сравнено с Бойковата издънка, че изглежда като прашинка на този гон.
60
4
 
7
 
! Отговори
Не е сигурно преди 3 години
Нали всички сме на ясно, че изтече ли запис на други политици ще се чуят още по-брутални работи. Псувните ще да най-малкото.
59
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали си давате сметка, че лицето, на което е гласът от записа, не е тийнейджър-гамен, не е 30-годишен изкопчия и не е 40-годишен пандизчия, а 60-годишен дядо на двама внуци, премиер на 7 млн. държава. Аз лично бих му простил тая глупост, ако го бях чул или ми бяха казали. Не че съм очарован, но бих си затворил очите. Но след като си се издънил да те запишат и да те развяват по медиите, каква милост и какво разбиране ще искаш?
58
1
 
15
 
! Отговори
Край преди 3 години
Бате вкара Караянчева в историята. Като гледам не му се сърди ами му се радва пърхайки скромно с мигли.
57
25
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Селянина от Славяново подивя след като миналата година пуснаха запис как къндърдисва началника на ВВС да потули историята с неправомерното назначаване на Деси на втора длъжност като пиар. И от тогава не може да се успокои и гледа как да си върне на Борисов. И понеже е с нисък интелект си мисли, че сега му се е паднал сгоден случай. Няма да се сбъднат очакванията му и ще подивее още повече.
56
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една народна мъдрост "това,което е на трезвия в ума,на пияния е в устата".Та нашия доволно подпийнал премиер не успял да си сложи цензура на устата,пред вид моментното си състояние и забравяйки,че някой може да го подслушва и записва.Например Цецо.Или негов човек.Той знае как се правят тези работи.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро! С Кръв сме си платили Свободата! И пак ще е!