117 са новите заразени с коронавирус, шестима са починали

19 души са излекувани, 13 са в интензивно отделение
Обновена: 21 юни 2020 11:38 | 21 юни 2020 07:00, Анисия Иванова
360
117 са новите заразени с коронавирус, шестима са починали
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

117 са новозаразените с коронавирус за последното денонощие, 6 души са починалите, показват данните от Единния информационен портал. Направените тестове са 1360. Излекувани за последното денонощие са 19 души.

Така общият брой на заболелите става 3872, от които активни са 1646. Излекувани са вече 2027 лица.

Отново най-много заразени има в София-град - 30 случая. На второ място след столицата с 19 заразени е Кюстендил. София област е с 9 заразени, Пловдив с 8, с по 7 са Смолян и Благоевград и Шумен, във Видин - 5, Варна - 4, Кърджали и Бургас - по трима.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 322-ма пациенти, при които е констатиран коронавирус. От тях 13 са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че у нас общият брой на лицата-медицински персонал, при които е потвърден COVID-19, е 343. През изминалите 24 часа са установени 2 нови случая на медицински сестри.
 
Общият брой на починалите лица от вируса у нас са 199.

През последното денонщие са починали мъж на 61 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 58 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 45 г. със сърдечно заболяване и диабет, мъж на 54 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 60 г. с пневмония и мъж на 65 г. със сърдечно заболяване.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
0
 
3
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Вчера в едно градче около София /където ми е къщата/ ,хората си щъкат без маски и никакви дезинфектанти! Гледат ме като треснати ,че съм с черна маска и слагам дезинфектант в магазина и вътре в заведението докато пазарувам! Казват "....., нали не било задължително вече" ! Е как искате да нямаме заразени,като вирусът май се е поотслабил,но не е преминал! Вчера го има- днес го няма! Я стъпете на земята,помислете и пазете поне околните,ако не себе си!
312
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** не вярва! На българския Бай *** му е по-важно да се отворят дискотеките и кафетата, А и също така да няма Кпп-та да може Бай *** събота и неделя да си ходи на селоо,пък после ще напише по медиите, Абе къв вирус бе,дават им пари да казват,че са болни Още в налачото на пандемията цял свят беше в паника,но Бай *** мислеше,че нещо го въртят хах......
311
0
 
2
 
! Отговори
Михаил(а) преди 3 години
Май май на то само мъже умират ха.Ако не си мъж НЕ умираш ..хмм интересно а?Затова ли се казва к.оронаЗначи е време за трансформация
310
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-важно е да си носите шапките от кухненско фолио против 5джи радиация като излизате. и специален железен костюм против чипиране от Бил Гейтс.
309
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелият"спасител"(крадец)нямали да почва с брифингите?
308
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен325Видяхте ли как ги нагласи Мангърчето! Сега Боку ще му дава бонус :)))))
307
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Язък за електората на БСП, ще *** яко. Предполагам за това Боко махна карантината. Идват избори.
306
2
 
7
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Ситуацията е такава в почти в цяла Европа . След тоталният спад на случаи сега, след отпускането се увеличават. Никоя държава не може да си позволи вечен локдаун . НО тука е голямата разлика. И голямата отговорност , която НИЕ носим за нашето здраве. Ако ние не се пазим сами , никой не може да ни опази. Да една голяма тояга помага , но това ли е само начина за нас ????
305
8
 
8
 
! Отговори
д-р Байгънов преди 3 години
Няма вирус! Искат да ви чипират насила!!!!Това е влияние на 5G технологията! Маските са обработени така, че да са антени за 5G и да ви направят роби!!
304
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНикво удряне на никви кепенци! Свобода! Свобода! И 10 хиляди да умрът - свобода!
303
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман с тоя вирус.....Заразени не означава болни. Болни не означава такива за болница....Ама иначе на есен пак ще ударите кепенците, нали....
302
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София, Кюстендил, Благоевград. Ами то е заради границите, откъдето идват макета и гърци. Веднага затваряйте границите. И заведенията и бардаците. Завинаги. Там се ширят дрога и разврат. Всички просяци и певци по улиците, в лагери. Всички чужденци, обратно в Азия и Русия. Всеки недоволен от мерките, в затвора. Спасввайте нацията.
301
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотален контрол на народа, щом няма самосъзнание. Гривни на всеки, за да се знае къде ходи. Връщане на карантината за прибиращи се българи и забрана за влизане на чужденци. Сега е време правителството да го направи и да остане в историята като герои, като Левски и Ботев.
300
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А главния *** на републиката какво мисли по въпроса?Заразените може и да са 2 пъти повече,защото се изследват само "клъстъри",т.е.компактни групи,където има заразени.А останалите?
299
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 316....300 000 печалбари дето се върнаха от еврогея.......Да бе, 500 000 са се върнале в държавата БКП_ЛАЙЙННАРИЯЯ защото в нея няма геьове изобщо а само расови български хронини ганиувееее, блеещи и пеещи!:))))))))))))))))))))))
298
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писах аз че Власите накрая на Дунава се давят. Защо три месеца ручааме жабетата като се знаеше че тези 300 000 печалбари дето се върнаха от еврогея ще ни донесат армаган куРона вируса. Сега какво правим след като Буда Слънцето еднокнижник олаби мерките и се видя че заразата тръгна с пълна сила. А сега си помислете като се приберат онези ескурзианти от Гърция какъв огън ще ни донесат. Такъв огън ще се разгори че и самият Господ Бог няма да ни спаси. Благодарете на Буда Банкянски за проказата.
297
1
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Като се батисате свето нема да се свърши.
296
7
 
7
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До м дааааКажи го това на тапетите коментиращи тук.1300 теста има няма - 117 ... Ако бяха 2300 като Петъка примерно - над 200 .За съжаление икономиката ни няма да издържи и за това второ затваряне няма да има...Докато хората не им писне да мрът и не се стигне до Френска Революция.....Ешафода ще бъде сглобен много на бързо близо до Коня.....
295
2
 
12
 
! Отговори
112 преди 3 години
НАЗДРАВЕ. ДРУГО НЕ НИ ОСТАВА.
294
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 283Хайде кажи какъв им е смисълът в момента да плашат? Интересите са за отваряне на всичко, за работа, почивки и т.н. И това се прави, туризъм искат да правят, самолети да летят. Фондовете са си ги уговорили вече. Та за какво плашат? Или някои още ги е страх, че може и да има вирус, па те не могат да си представят това и се надяват, че на тях не може по никакъв начин да се случи? Пък и да се случи какво от това? Един умрял в повече, нали?