Окончателно: Отнемат имущество за над 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев

Имало отрицателна разлика между приходите и разходите му в периода 1987-2012
122
Окончателно: Отнемат имущество за над 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев
Снимка: БГНЕС, архив

Отнемането на имущество за 1 089 473 лв. от Цветелин Кънчев в полза на държавата е потвърдено с окончателен съдебен акт.

Още по темата
С решение от 22.04.2016 г. Окръжен съд - София приема, че по отношение на Цветелин Кънчев е налице отрицателна разлика между приходи и разходи за периода 1987 – 2012 г. и така от него са отнети в полза на държавата суми по разплащателни сметки, влогове, както и от продажба на недвижимо имущество, съобщиха от КПКОНПИ.

На 15.02.2019 г. Софийският апелативен съд потвърждава решението на ОС – София. Според второинстанционния съд съд исковете на Комисията срещу Цветелин Кънчев са основателни и доказани, а претендираните от Комисията имущества са закупувани през целия проверяван период и не може да се направи извод относно влагането на законен доход за което и да е от тях.

Кънчев обжалва решението пред Върховния касационен съд, като твърди, че искът на Комисията е неоснователен, защото е реабилитиран по съдебен ред. С определение на ВКС от 27.04.2020 г. изводите на Софийския апелативен съд са възприети изцяло и не е допуснато касационно обжалване.

Съдът не приема доводите на Кънчев, защото "фактът на извършване на престъпленията от лицето, установен с влязла в сила присъда и произлезлите от тези престъпления отношения не се заличават, а само губят своята гражданственост и обществена оценка".

Производството срещу Цветелин Кънчев е започнало от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), чийто правоприемник е КПКОНПИ. Внесени са искания за налагане на обезпечителни мерки в три съдилища - Софийски градски съд, Софийски окръжен съд и Окръжен съд – Пловдив. Исканията са били уважени изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
9
 
15
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
Не се церемоним и лошите ловим !
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дон цеци е хитър и няма да се даде така лесно на и без това затъналата в циг..ия до шия политическа върхушка в българия...и ще видите,че ще излезе от ситуацията чист като момина сълза и...разбира се дваж по-богат отколкото е сега!мога да се хвана на бас с вас!
83
10
 
5
 
! Отговори
До:Тонката преди 3 години
Абе каиш, Барба Ганьос осъди брат ти Цв.Кънчев, за да си напълни другото шкафче с над 1млн, ко ша прайш са?Дилемата е, да продължиш да прайш сффирки на Барбата и да обидиш брат си или да гласуваш за Евро Рома, срещу любимия ти Вожд. Сложно е, най-добре си прережи вените, защото не си нужен на никого!
82
0
 
15
 
! Отговори
Браво !!! преди 3 години
Най-после...
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо няма да му отнемат!смеят ли?това са все пак основния електорат на герб и бсп!по-скоро бате бойко би станал личен бодигард на дон цеци,а корнелия нинова лична слугиня в покоите му,отколкото му вземат палатите.
80
2
 
6
 
! Отговори
Mdaa преди 3 години
Как на един политик не взеха нящо. Гарван гарвана око не вади нали. хехе
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дължа 5 000 на чез,но всичко е точно!дължа 3 000 на вик,но всичко е точно!дължа 2 000 за нов айфон и лаптоп на виваком,но всичко е точно!дължа на банката 150 000 лв за палата,който е заложен в банката,но всичко е точно!защото аз съм ром аристократ и никой не може да пипне...
78
0
 
24
 
! Отговори
Кочин Остан преди 3 години
Ехх..а сина му в Кембридж,дето през ваканцията бере метал в Бг с другари от майлъта,как ще я кара там милия?!?
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво доживяхме! А защо мълчи Българският Ромейски Комитет?
76
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това ми напомня един прокурор,който се беше настървил да отнеме незаконно придобитото имущество на бат сали в самоков...и вместо това бат сали се с сдоби с още няколко огромни къщи и два-три джипа за по 50 000 лв парчето,с които безцелно да фучи из града под рила и да се присмива на бедните,броящи последните си стотинки българи.смешници!
75
4
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Ха-ха, нищо няма да му вземат защото е ром, а както знаем, ромите са основния електорат на Огнебореца!
74
5
 
16
 
! Отговори
GТR преди 3 години
Докато не обжалва и не осъди България. Тогава ще бъде с над 1 млн. лв. по-богат...
73
5
 
21
 
! Отговори
До: Добре че е преди 3 години
Герб да лови бандитите !======================Ти вярваш ли си? :))))Ако Герб лови бандити, самите ГРОБАРИ няма да излязат от затвора!!!
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не се връзвайтеточно така ....не само че няма нищо да му вземат,а ще видите,че дон цеци ще стане още по-богат.ромите и техните лидери за разлика от нас знаят много добре как да изнудват държавата...и винаги получават това,което искат без да работят!
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимендон цеци е етнически българин осиновен от ромско семейство!
70
1
 
18
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
Не хвърляйте прах в очите на хората бе, ***. *** ще обжалва и нещата ще приключат, в най-добрия случай ще му вземете символичнана сума, а не като тази за която пишете. Знаете, че сме най-корумпираната държава в Европа й сега четкате имиджа на корумпираната Цаца и му вдигате рейтинга :((((( Що не го попитате кой източи КТБ?Няма да ви отговори защото я източи Тулупа, Цацата и Дебелеевски!По-добре се занимайте със съдържанието на шкафчето на Бойчо, вместо да имитирате дейност!!!
69
8
 
7
 
! Отговори
Добре че е преди 3 години
Герб да лови бандитите !
68
2
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Рома Кънчев
67
0
 
10
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До МНЕНИЕ....Ти вярваш ли че Пеевски щеше да ги разкатае...живееш на някаква друга планета...
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
харесвам такива новини и изобщо съм сигурен,че всеки политик участвал в управлението от 1989г досега е за отнемане на имущество в най-лекия случай,повечето са за затвора,имам чувството,че само жан виденов е изключение,единствения дето влезе и излезе от управлението еднакво беден