Борисов нареди презапасяване с маски и повече легла в болниците

Националният оперативен щаб заседава при премиера
Обновена: 30 юни 2020 10:00 | 30 юни 2020 10:00, Веселина Йорданова
270
Борисов нареди презапасяване с маски и повече легла в болниците
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов нареди да има презапасяване на здравните заведения с облекла, маски и очила.

"Всичко трябва да е достатъчно и предостатъчно", заяви той на свикано от него работно заседание на Националния оперативен щаб с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В рамките на срещата в Министерския съвет е била докладвана актуалната ситуация с разпространението на COVID-19, както и засилването на капацитета на болниците с интензивни легла, така че да бъдат в готовност при необходимост, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Министър-председателят разпореди на министър Ананиев да проведе допълнително разговори с Националната здравноосигурителна каса и с Българския лекарски съюз относно заплащането на тестовете и клиничната пътека за COVID-19, за да имат болниците достатъчно финансиране.

Премиерът отбеляза, че по света има милиони заразени, а Европейският съюз продължава да няма единна политика, включително за отварянето на границите за туризма.

"Няма специалист, който да каже, че този бич на съвремието ще отмине", посочи министър-председателят. В тази ситуация по думите на Борисов е особено важно да се следи заболеваемостта в клъстерите и да продължи контролът върху мерките.

Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски също се съгласи, че е от голямо значение да се укрепи капацитетът на болниците. Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев изтъкна, че вълната на вируса расте в Европа и на Балканите, като подчерта, че усилията в България са насочени към противоепидемичните мерки.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев напомни, че капацитетът на лабораториите е сериозно увеличен в сравнение с началото на епидемията.

По думите му е необходимо внимателно да се следи за първи случаи на заразени в големи колективи. Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че разпространението на COVID-19 тръгва и от провеждането на празнични и религиозни тържества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Има си здравен,това е негова грижа.*** Мисирков,какъв го играе?И кои болници,всичко падна отново върху държавните.Малко ли им е мизерията.Частните си приемат леките апендеситчета,точат си касата и бей гиби.Айде малко оправете тоя поток на средства ,така да се каже.Ако не вдявате ,да ви вдена аз?
13
20
 
7
 
! Отговори
Помислете преди 3 години
Абе Мангърофили, защо в Китай от където тръгна тази лудост сега отново е блокиран, затворен защото имат нова вълна и хиляди заразени всеки ден. Какво казват те официално? - че имунитет срещу к19 няма.Хайде стига вече с дрънкащия врели некипели Мангъров. Кой ли е по-запознат с този вирус - той или китайците в епицентъра на събитията?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Щом премиера поисква презапасяване - очаквайте сериозен скок на болестта в идните месеци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
1
 
21
 
! Отговори
инспектор Борисов преди 3 години
След заседанието отивам да инспектирам:1. Американското посолство2. Фабриката за печене на кестени в Карнобат3. Завода за производство на клечки за зъби в Смолян4. Месарския цех в Силистра
11
5
 
19
 
! Отговори
adsf преди 3 години
Това ли е новата държавна политика? Оставяме да се заразят колкото може повече за да не плашим ресторантьорчетата. Пък като се препълнят болниците ще му мислим?
10
4
 
15
 
! Отговори
iLLy преди 3 години
"Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че разпространението на COVID-19 тръгва и от провеждането на празнични и религиозни тържества."Значи това е причината, а не претъпканите дискотеки и футболните срещи.. ааааа и нали е финал все пак може 12 000 човека, то там вирус няма да има.
9
2
 
32
 
! Отговори
Нареждане преди 3 години
Леглата в болниците - задължително с нощни шкафчета.
8
9
 
5
 
! Отговори
Дп честен преди 3 години
Изборите са след половин година, айде смени опорките
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затова имаме рекорди по заразяванеПроцентът на заразените спрямо тестваните е по-нисък от този преди 2 месеца.
6
2
 
16
 
! Отговори
Честнен преди 3 години
Предложението е веднага да се купят маски по 4 лева да се презапасим щото избори идват. Поне за 10 милиона парчета. Щаба да ги купи через онзи фирма за по тази цена а фирмата да си ги вземе както е редно по 4 цента щото те толкова си струвата *** нали няма да има търг.....
5
14
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Да, понеже хората са много "уплашени", затова имаме рекорди по заразяване
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров каза, че около 70% от хората трябва да го преболедуват вируса, другите 30% със тях какво се случва ? Cтрахуваме се.
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След записите се скри ,появи се и почна да плаши с корона вируса!
2
2
 
36
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
Баце С ПЪЛНИ ШКАФЧЕТА С НАРОДНА ПАРА.КВИ НАРЕЖДАНИЯ КВИ 5лв.СЪСЕДКАТА РАБОТИ В ПИРОГОВ НА 1 ЛИНИЯ ДАЖЕ НОЩНИЯТ ТРУД НЕ СА И ПЛАТИЛИ.ТОЙ НАРЕЖДАЛ (МАЙМУН)
1
3
 
28
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
Боже, прибери си вересиите!