Ананиев: Ще възстановим мерки, ако болните надхвърлят 200 на ден

Министърът каза, че тогава ще настъпи ескалация
Обновена: 7 юли 2020 11:57 | 7 юли 2020 11:30, Веселина Йорданова
488

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че мерки ще трябва да се възстановят, ако болните от коронавирус дневно надхвърлят 200 души.
Още по темата
По думите му ескалацията ще настъпи, когато това стане в по-продължителен период от време. Той каза, че ситуацията се наблюдава и има готовност за връщане на мерки във всеки един момент.

"Преминавайки границата от 200 души на ден, ще е сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро", заяви Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

През последното денонощие новите случаи са 174 при направени 2775 PCR тестове и така общият брой стига 5914. Има и четири смъртни случая.

"В София бяха 86 души, но това съпоставимо с другите областни градове, не е някакъв пик. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса", уточни министърът.

Той подчерта, че най-важно остава дистанцията и дезинфекцията, да носим маски, както и контролът, без който нямало да минем.

Ананиев каза и че при достигане на капацитета на болниците, които приемат болни с коронавирус в София, това не означава, че останалите нямат капацитет.

Няма да оставим пациент без лечение. В момента заетостта в инфекциозните отделения е някъде 37-38% за страната, каза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
7
 
7
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До SuCkMyD1ck - братле само едно ще ти кажа - ***, *** необразован и ***. В България не се прави нищо по-различно от в целия свят. Само ти ли си най-умния и образования, че да решаваш кой, какво да прави. Има си лекари и специалисти, ти си ходи по строежите или по кофите, като не ти се седи във вас, че да не останеш гладен. Елементарно образование ти липсва на теб.
309
4
 
21
 
! Отговори
тулупче преди 3 години
този "умник" знае ли разликата между носител(заразен) и болен ? И това е министъра на здравеопазването?!?
308
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАПИШЕТЕ ЗА ИНЦИДЕНТА СЪС САРАИТЕ НА ДОГАНЯ, ПРОДАЖНИ МИШЛЕТА
307
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12 месеца остават.
306
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дядо е поредния *** в управлението. Институциите тотално ги няма никъде. Добре че има що годе останали кадърни лекари, да им замиват помиите.
305
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (320)Е, не си прав. Достатъчна е 3-ка от гимназия, за да станеш студент ... в БГ. Дори и да не можеш да си напишеш името правилно
304
3
 
15
 
! Отговори
Кучето от квартала преди 3 години
Точно така - трите дъта да ги затвърдим: Дезинформация, Дружни лъжи, Дълго баламосване. Едно К остава, така ли беше?? Е, с K е лесна думичката- тя е С ТРИ БУКВИ и е за всички нас, които наивно си мислим че политиците някога са били загрижени за нас!
303
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българите са вирусолози по рождение
302
4
 
10
 
! Отговори
ОХ преди 3 години
с вирус или без - целта е да ни изтребят! И да го отричате, не значи че ще го пропуснете.
301
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е готов за ваксината да се запише!
300
7
 
10
 
! Отговори
препатил преди 3 години
Всяка година има епидемии от различни щамове грип.Коронавирусът е просто един от тях.Никой нямаше и да разбере че го има.Давайки си сметка че тези вируси отнемат толкова животи предимно на тежко болни хора и така не се усеща че ги има,световните правителства решават да въведат тежки ограничения,с цел да се спре придвижването на терористични групи ,които са в състояние да запалят огромна война.по този начин също дават жега на медицината за да напредне и да противостои на непознатите болести.
299
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защото целият екип е неспособен да напише и едно изречение без правописна грешка, така че трудно ще могат да си намерят работа другаде, а нямат и шанс за прием в университет.
298
18
 
9
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
бе как може да има още деебили, които си мислят, че го минават леко като грипче и после имат имунитет цял живот? 1. заразените нямат никакъв имунитет (имунитет добиват тежките форми)2. имунитета е 2-3 месеца и айде наново3. преболедувалите (т.н.излекувани) са с увреден бял дроб на 1/3 заминал - значи някоя средно тежка болест и айде в моргатаЕббахти и деебилите, то бива бива иидиоти, ама хора с зарършен 3-ти клас, защо се напъват тук за чукча-писатели!
297
5
 
11
 
! Отговори
Отдавна минаха 200 преди 3 години
Дистанция, Дезинфекция и Дезинформация!
296
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото бройки искате, толкова ще изкарате. Не е за вярване, че търпим всичко това. Ех, кога ще дойде най-щастливия ден, когато с камъни ще ви прогоним от удобните продажни кресла
295
9
 
16
 
! Отговори
доцент Кумчев преди 3 години
слагайте маскитеи под юрганаче аз трябва да ходя на плажняма с вас да се занимавамнедисиплинирана пассмина
294
1
 
6
 
! Отговори
До 311 преди 3 години
Ще се учудиш ли от факта,че КОВИД 19 се проследява с рентгенови методи
293
5
 
16
 
! Отговори
Kowid 2020 преди 3 години
ескалация ще има на жълтитие павета със сигурност:)
292
8
 
15
 
! Отговори
Tемпература преди 3 години
Днес от 30 на 18 падна максималната температура в София, ветровито и облачно. Още утре ще се появят настинали хора - и всичките ще са с ковид. И да бягат от болницата, връщаме, интубираме, погребваме - без аутопсия.Мерзост!
291
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На седмична база сега са среднодневно 154 заразени, а над 200 ще са другият вторник. Иначе над 200 ще са още през тази седмица, после в събота и неделя ще има спад. Само да не стане, както с Бойко Коронавируса, който заяви, че ако случаите станат над 100 ще се затягат мерките.

Спонсорирани публикации