Гърция затяга режима за българи, задължителни тестове на "Кулата"

Според местните власти голяма част от положителните случаи са на туристи
183
Гърция затяга режима за българи, задължителни тестове на "Кулата"
Снимка: БГНЕС

Гърция затегна пропускателния режим с България през ГКПП Кулата - Промахон, където от днес от гръцка страна се извършват задължителни PCR тестове на всички влизащи в страната без изключение, съобщава "Труд".

Решението на Националната здравна организация е в резултат на увеличените случаи на COVID-19, които по данни на гръцките власти на 80% са регистрирани на граничните пунктове на влизащи граждани в Гърция.

Още по темата
За последните 24 часа гръцките власти обявиха 27 нови случая на коронавирус, като 14 от новозаразените са туристи, тествани при пристигането им в страната. Според местни медии част от положителните случаи са на българи на остров Тасос.

Твърди се, че българските граждани са пожелали да се върнат в родината си, вместо да бъдат оставени под карантина в Гърция, за което са получили разрешение от компетентните органи.

Конкретно на ГКПП Промахон-Кулата първо се проверяват паспортът и QR кодът, след което превозните средства се паркират отстрани и всички пътници излизат от тях, за да бъдат тествани.

След направения тест те продължават своето пътуване. При установена положителна проба на пътник влязъл на територията на Гърция, той се открива според информацията подадена в QR кодът.

На останалите гранични пунктове Маказа и Ексохи, където могат да преминават гръцки граждани, чужденци с документи за работа и собственици на имоти, тестове не се правят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти остави лятото, ама каква зима иде - социализма рай ще ти се види :)))Точно два месеца си седяхме у дома и великата бойкономика взе да пуши. На т.нар. от теб "стадо", ако му даваха едни пари, както правеха на Запад, да си седи вкъщи, щеше да си седи до другата Коледа :))) Ама в шкафчето само се слага, не се вади. И като свършиха парите, изведнъж и туризъм, и всичко стана изведнъж много важно и айде, 12000 на финала за Купата :)
134
3
 
3
 
! Отговори
ЮриГаргарин преди 3 години
145 По вевликден беше първия зор на заразяване по комунистически и " стадноооо", та точно тогава тестовете не бяха " 100- тина" а средно над 1200- 1300 за 24 часа.
133
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
142 И какво ти се е избистрила картината, че от зараза на " огнища" сега вече е дифузно разпостранението ли? Ами то щеше да е чудо, ако не е защото бг стадото беше полудяло да се срещне с " несъществуващия" вирус, който според цяла плеада лъжльовци като почнеш от Импексова, та стигнеш до никаквеца мангър или там както му е фамилията вкупом с форумните мошеници агитираха за " премахването на диктатурата" на Бойко. На ви сега социалистическо лято по време на чума:))))
132
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
броя на тестовете зависи от размаха на заразатаТоест, по Великден заразата всъщност не е била голяма?
131
1
 
3
 
! Отговори
Бай хой преди 3 години
Браво никакъв достъп за гърбави ***
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ш'Табове, Нощ, Ден,ЕжедневенДив Популизъм и накрая какво,цяла Европа ще ни шкартира!
129
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тази хвалба с "имаме 5 заразени на ден" ни изяде главата :) Защото на всеки с поне малко акъл му беше ясно, че при толкова малко тестове, които правехме, нямаше как да се получи правилната картина. И след два месеца седене вкъщи и броене по 5-10 заразени на ден стана ясно, че пари за повече нямаме и бюджета се задъхва. Ако си бяхме правили коректно хиляди тестове още в началото, щеше да е ясно какво става. А не чак сега да се избистря картината.
128
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да бъде,явно византийците не са гледали и слушали наш Дебел Слънчо(да се свети името му)как заяви,че България е пример за света как сме справили със корона-вируса!
127
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гръцко ли ви е?
126
1
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Е, днес да ходиш на Черно море е расистко ! Ама и на Бяло море да искаш да отидеш - пак било расистко! Ако отидеш на Червено море - много комунистическо звучи.
125
7
 
4
 
! Отговори
мак преди 3 години
Бг хотелиери потриват доволно ръце. Тези, които щяха да ходят в Гърция ще отидат при тях и ще спасят сезона.
124
3
 
8
 
! Отговори
ЮриГаргарин преди 3 години
133 Скаран си с математиката приятел, не го показвай на всички колко си глупав! У нас тестовете и преди и сега са " насочени", с други думи броя на тестовете зависи от размаха на заразата, преди се тестваше по- малко защото заразените и контактните по РЗИ бяха на доста по- ниски нива! Сега тестовете са повече защото повече контактни на заразени трябва да покриеш с тях, нищо повече. Впрочем много ще ни се иска според мен да се върнеме на " онези малко на брой" тестове, уви вече е невъзможно...
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зоро,корекцияЯ Балчик има много пеекрасни неща. Например ботаническата градина. Но не и морето! Има една алея плътно покрай брега покрай миниатюрните плажчета. Вървейки по нея, ще видите отходните тръби на три - чтири хотела, разположени на първа линия. Л-ното плува, тоест е по-леко от водата. Като цяло средта вода + л-на е по лека само от вода, следователно в нея по-лесно се потъв и по-трудно се плува.
122
13
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Да не забравят гърците , когато минава границата им български автомобил , на всички българи да им бръкнат и в ан.уса ! За да запомнят с "добро" курорта в Гърция .870
121
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен,разбираш ли преди 3 години
Доцент Мангъров е шантав,т.е. леко(а дали само леко?) му хлопа дъската.
120
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бяхме стигнали до цифром и словом 5 заразени на денАха, на стотина теста.Да бяхме правили по 10 теста, щяхме да стигнем 0 на ден :)
119
11
 
3
 
! Отговори
Зоро,корекция преди 3 години
По-точно казано пътуващите до Гърция са комплексари.Пулев показа че в Балчик е прекрасно!
118
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
126 Отивай на мангъровско стадно летуване- заразаванка, остави Гърция те да си се оправят, защото са народ и устискаха ограниченията, а ние по време на " мерките" които червените бо.... ци съборихте УМИШЛЕНО бяхме стигнали до цифром и словом 5 заразени на ден и верно ще помним че руската агентура ни провали за пореден път
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗороМене ме брой за луд! За тяоето мнение ми е през хикса, игрека и и-краткото.
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче гърците са голяма работа.След като отнеха като клиенти по нашето море даже самите българи, сега го играят стриктни, докато Ангелкова посреща чуждите туристи с хляб и сол и грам не й дреме имат ли корона, нямат ли, само и само да оставят някой лев тук.Ама така става, като те управляват калинки.

Спонсорирани публикации