Охраната на парк "Росенец" - до 15 септември, искал я шефът на НСО

Борисов: Излиза, че правителството брани имот на Доган
Обновена: 10 юли 2020 15:37 | 10 юли 2020 14:41, Веселина Йорданова
273
Охраната на парк "Росенец" - до 15 септември, искал я шефът на НСО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че излиза, че правителството брани имот на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Това обаче е било направено с писмо на шефа на НСО, обяви премиерът на извънреден брифинг в МС.

Още по темата
Борисов изчете писма, според които исканията към различни служби са да се пази по суша и море територията на парк "Росенец", местност Отманли, от 10 юли до 15 септември. Подписът е на шефа на НСО ген. Красимир Станчев.

След като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълняват, каза премиерът.

Борисов обясни, че в такива случаи след заповед службите действат "по тертип".

Добре че разбрах за писмото и то разбрах, когато говорих с кмета Николов (кмета на Бургас Димитър Николов - бел. Ред.) да демонтират бариерата, ако е незаконна, разясни той.

Борисов отново настоя, че НСО е изцяло под ръководството на президента Румен Радев.

Един ден Румен Радев призовава НСО да направи което смята за правилно и на другия ден НСО изпраща писмо, в което казват какво се иска от нас, и то до 15 септември, посочи министър-председателят.

Той възложи на вицепремиера Красимир Каракачанов да се провери - може ли тази заповед да не бъде изпълнена. Сценарият е ясен, виден. Моята заповед е да се намери законова форма, включително след среща с директора на НСО, да се оттегли, коментира премиерът.

Преди това вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че нито един моряк или съд от Военноморския флот няма да бъде ангажиран с подобни "необмислени писма и предложения".

Той попита обаче ген. Станчев дали НСО няма да вземе мерки с хвърлянето на български флаг, извършено от служител на военизирана служба.

Брегът е изключителна държавна собственост. Никой не може да спре граждани да отидат на плаж, но ако решат за митинг или шествия, това е друго, посочи Каракачанов и допълни, че тогава местната власт решава дали ще разреши.

"Да начертаеш карта и едва ли не флотът да дойде да те охранява - е порнография", заяви Каракачанов.

Вътрешният министър Младен Маринов каза, че във връзка с искането е разпоредил на професионалното ръководство да съблюдава закона.

Транспортният министър Росен Желязков попита защо точно вчера НСО реши да наложи ограничения на тази територия.

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че може много бързо да пламнат искрите на етническото напрежение и призова "дано сме всички с разума си". Той каза, че има начин да се протестира и се надява да няма сблъсъци при митинги. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се гласува как работят службите на кой са подчинени и кого да охраняват ? Волен май ще се окаже прав, като ви каза да обърнете внимание на тоалетните по арестите, че скоро може да ви се наложи да ги посещавате.
40
2
 
14
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
На тоя не му омръзва да лъже по цял ден, и то да го прави по телевизията.
39
2
 
6
 
! Отговори
Бойко, доган те преди 3 години
нарече ***, а ти само му се слагаш.
38
3
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
АЗ РАЗБРАХ ЧЕ НАЗНАЧЕНИЯТ ОТ РАДЕВ, К. СТАНЧЕВ ШЕФ НА НСО Е ИЗИСКАЛ ОТ МВР БУРГАС ДА БЪДЕ ОХРАНЯВАН ИМОТА НА ДОГАН ДО 15.09.20..
37
3
 
12
 
! Отговори
аз преди 3 години
До 25. Доган отдавна не е действащ политик. Не е и на държавна служба. Защо трябва да бъде охраняван на държавна, т.е. на народна сметка? Били му запалили имота. И моята кола изгоря като запалиха тази на един организатор на протести на герп и кандидат за президент. Мен защо не ме охраняват?
36
5
 
16
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Цял ден ли ще дефилира по телевизиите този корумпиран неадекватник?
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че години наред слугуваш на Доган ти си знаеш защо ,явно си делкахте всичко наполовина сега дойде ред да отговаряш.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че до 15ти.... докато Доган е там.. После ще се захлади и той няма да е там и плаж Росенец ще бъде достъпен от гражданите!!!
33
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Радев не знам да е бил шофьор на Маргините за разлика от Толупа с пачките.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре но нека тогава МВР или НСО да пази и бай Пешо от село Крушово когато ромчета го начеколат заради пенсията.
31
3
 
13
 
! Отговори
История Булгаристана преди 3 години
Герб са ортодоксални комунисти по дефоулт,рожби на ДС на БКП!Както и всички други партии и партийки,БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!Десидентите бяха обявени за фашисти и не допуснати в България.И коккото и да триете,и пишете глупости,истината няма кой да я промени.Все още има живи които помнят!!
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо се изприщих от този наглец ! Пак брифинг ! Този човек обсеби всички телевизии ! Народа се събуди Бойко.....дали ще ти се върже пак на манипулациите и лъжите ?
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРП са направили калпави закони и затова е кашата. Доган не може да бъде охраняван от НСО ако Иванов го нападне,а ама Борисов може да го пази МВР когато 200 души протестират че искат любов с ГЕРП пред сарая му в Банкя. За един винаги охрана а за другия не може.
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турчина Доган откъде извади милиардите си за построяването на тези замъци.Та той задмина Бил Гейтс.От такива като него и Пеевски с послушника Винету, пенсиите ви ще са 250 лева.Много олигарси в най бедната държава.Станахме за смях по цял свят.Корабът потъва.
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
незабавно да се уволни и разследва за престъпления по служба човекът, който е подписал заповедта за охрана по суша и вода!!! ОСТАВКА!!! МАФИЯ!!!
26
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да направи мутрата от тук нататък той си отива. отива на съд
25
7
 
20
 
! Отговори
Ин то дъ Трап преди 3 години
Отвратителен гнусенн тип
24
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом има няколко опита за покушения срещу Доган,също и заплахи и покушения срещу Местан и Пеевски,а неотдавна и запалиха сарая на Доган,разбира се ,че са длъжни да ги охраняват,какво се правят на луди тези олигарси,готови са да свалят охраната и избият хората и политиците,за да свалят законното правителство!Оня ден в ПИК изнесоха данни за покушенията,а днес има прясна новина и в Монитор!
23
1
 
27
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 3 години
А КОЙ е отправил ИСКАНИЯТА за охрана на парк "Росенец" по суша и вода ? A защо не и по въздух ? Нашaтa база на ВВС в Равнец е вече в историята, но в Странджа в "приятелска" Турция все още съществува подобна база.
22
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите си вкараха автогол ! Финансирани от В.Божков те преминаха границата на компроматизма дотолкова,че балона да се спука и всеки да разбере за подмолния им план.Хвърлиха гюлето по държавата,но то се превърна в бумеранг по пътя си.Зад всичко стои Божков,този престъпник трябва да бъде разстрелян публично ! Още по-жалко е,че обикновени граждани застават зад него без да подозират ,че са манипулирани....ама как и да разберат,лъжицата никога няма да разбере вкуса на храната !