Нямало как да има ново затваряне на заведенията

Десетки хиляди по площади и улици, никой не спазва мерките
13 юли 2020 11:05, Ния Христова
65
От днес дискотеки, пиано-барове и клубове отново отварят врати. В дискотеките и клубовете ще се допуска не повече от един човек на квадратен метър. На влизане персоналът ще мери температурата на клиентите. За всички нарушители ще има глоби. Маските в нощните заведения не са задължителни. 
 
"Няма как да се стигне до затваряне отново. В един момент така и не разбрахме защо ни затворихме. Решихме, че наистина имаме вина за скока на заболелите, но два дни по-късно виждаме десетки хиляди души по площади и улици, никой не спазва противоепидемични мерки. Няма как да обясним на персонала защо ще стоят затворени вкъщи. Бяхме принудени да минем в режим на отваряне", заяви председателят на Асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR
 
Той смята, че вероятно е нямало да предприемат нищо, ако не са били масовите събития в страната. Според него няма основание единственият затворен бранш да бъде техният. 
 
"Прие се, че ние и футболните мачове сме виновни. Впоследствие се видя, че не сме. Двете браншови организации инициирахме среща със здравното министерство. Инвестираме страшно много пари за дезинфекция, персоналът е обучен и обезопасен. Сигурно има нощни клубове, които не спазват противоепидемичните мерки. Информирали сме всички заведения какви са противоепидемичните мерки. Има си органи, отиват и глобяват него, няма как да бъде затварян целият бранш", каза още Алибегов. 
 
Той подчерта, че единствено им искане е да работят спокойно. А компании, които се състоят от повече от четирима души, ще сядат на отделни маси в заведенията.
 
Председателят на Асоциация на заведенията изтъкна, че от страна на властите има много строг контрол - дори по два пъти на ден. Самият той се е изненадал откъде държавата е извадила този ресурс.
 
"Констатират се нарушения, налагат се глоби. И преди са ни проверявали много, сега е ежедневно. Хубаво е да се знае, че когато някой е нарушил, е глобен", отбеляза той.
 
"Хората са наплашени, това е абсолютен факт. Така ще бъде дълго време, но трябва да започнем да живеем с този вирус. По Черноморието не отварят всички заведения. В София също не са отворили всички нощни заведения", посочи Алибегов. 
 
Според него има разбиране по предложението им за нощния шум - ограничението да отпадне за два месеца, но сезонът по морето тепърва започва и ще трябва да се изчака, за да се прецени ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Пише се "не може", бе, песоглавец! Неграмотен си като на Бойко електората, ама се пънеш, че си успял. С кое си успял? Да си обуеш мръсните чорапи ли, шефче?
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Не може да си по-далеч от истината, но не тук е мястото където да ти се доказвам. Като ти гледам изразните средства ми става ясно от коя прослойка си. Хайде връщай се във фитнес и да не забравиш да ходиш като голямата работа с разперени ръце и да си мислиш, че си голямата работа и всички ти се възхищават :)))
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София не е твоя, че да казваш кой да идва. Морето и планината плащат огромни пари в бюджета, а бюджета най се харчи за София. Такаче едвали ти ще определиш кой е Софиянец. Като почнете сами да се издържате там тогава, ще казвате нещо.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 3 години
Не "затваряне на заведенията", а затваряне на ШАЙКАТА в ЦСЗ!
19
3
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
До Анонимен 16Ако всеки, който идва да живее в София автоматично става софиянец, то тогава не може да има знак на равенство между софиянец и шоп, защото "шоп" е етногеографска подгрупа, характерна със своя диалект, фолклор, традиции и характеристики. Не може хем да са всички софиянци, било то откъдето идват, а и в същото време да са шопи. Абсурдно е. Аргументът ти е слаб, за да не нежа, че нямаш аргумент. Дори това, че ме наричаш "кълвач", не променя това. ФАКТ!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият свят гърми с епидемия... Тея оръхляци ми се събрали там с бирите и много интересни.Поне се научете да говорите правилен Български език в тая София,като имате големи претенции за него.
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си тоя дето се напъва :) Аз бе обсъждам успели хора. Ти си напъващия се ***. И такива, като тебе на площада. Банда безхаберници. Един неможе да си подреди изречението, какво иска. Балъци.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само че не са десетки хиляди, а няколко хиляди.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви шопи са си в София бе кълвач. Софиянец означава човек живеещ там. От къде е дошъл няма никакво значение. Факта е че не спазвате нищо там и се правите само на умни, а сте едни селяяци всичките. Поведението показва повече от думите. Цяла България ви вижда, колко ви е акъла.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такива клошари като този туризъм не се развива.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на *** ли го играе..поредния алчен гербаджия..като влезе в дискотеката заразоносител и без маска в затворено пространство и за цялата нощ ти издишва вируси с термометър ли ще спре заразяване или с виртуални проверки... като дрънка поне да не се прави на загрижен..ясно че си гледа паричките...не сме ***
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу шайката!Съд и затвор!
11
2
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Я смесвай малко валериан с тия анаболи, че ще получиш инфаркт от толкова напъване
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да ме накарате да си седя вкъщи, заради мутри, леки жени и пияници.
9
0
 
16
 
! Отговори
Ина преди 3 години
Търся работещ бръснар да подстриже и избръсне това недоразумение,че е много неприятно да го гледа човек.Плащам веднага.
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3А ти си лицето на неуспешния човек. Никога нищо не създал... Завистлив и ненужен. Като създадеш, нещо и плаща заплати тогава, ще има думата ти стойност :) Сега си само един мишкарник на който всеки успял човек му е крив.
7
7
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Това са 200 човека дето са събрани там да са шумни, вчера минах от там. Нищо не дестабилизират.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу рафито на кънчев, до грамовете сладки има едно малко италианско бистро, където правят най- добрата паста с червен сос в София. В самото рафи съм ходил веднъж, отварям меню ферман, посредствено сготвено, не повторих.
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** шопи. Заради тях цялото море и хората там, ще пострадат. Никакви мерки не спазват в тая София. Тръгнаха по празниците, седат на магистралите, а за капак и се събират хиляди на бемзислени протести... Сякаш знаят, кой или какво ще променят. Поредните малоумнии опити да дестабилизират държавата. Нищо повече не правят. ***. Доакто се правите на интересни България, ще загуби милиарди от туризма.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкот на "Рафи", чийто собственик е тоя. Да се изяде

Спонсорирани публикации