КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза

100 000 работни места са закрити, до края на годината ще станат повече
168
КНСБ прогнозира: Вече сме в началото на тежка икономическа криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички у нас трябва да си дадат ясната сметка, че в момента България е в началото на една много тежка икономическа криза, която вече е затворила 100 хиляди работни места, каза пред БНТ лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

"За около 200 хил., вярно запазихме им работните места с мярката 60:40, но временно. След няколко месеца не е ясно какво ще се случва. Хората искат ясни знаци от всички - правителство, президент. Явно трябва да има и други мерки - има редица изговорени проблеми, действия трябват оттук нататък, с решения, които хората очакват", настоя синдикалистът.

Според него до края на годината икономическото положение у нас ще се влоши.

"Тези прогнози за 7% и повече спад, ще станат реалност от октомври насетне, когато сезонната заетост изчезне. Трябва отсега да се мисли как да се реагира изпреварващо във всички сектори, които са на масата на властта. Дълго си говорим за кредити, в същото време фирмите се оплакват, че това не се случва“, коментира Пламен Димитров

Той настоя, че новината за влизането ни в „чакалнята“ на Еврозоната е изключително важно, но точно сега тя не може да бъде комуникирана, защото българинът се интересува за бъдещето си.

"А България получава всъщност стабилност на банковата си система и на бизнеса, който трябва да оперира на пазара", посочи президентът на КНСБ.

Пламен Димитров допълни, че днес на Тристранката ще се обсъждат промени в Кодекса на труда, за които от синдиката отдавна настояват.

"Има поне три групи промени. Първата група, по която има голямо съгласие, е усъвършенстването на колективното договаряне. Това е много важно, когато се договарят минималните прагове по браншове. Втората група промени са свързани със санкциите над неизрядните работодатели. Третата група - изчисляването на работния труд. Искаме ясна регулация и по малко нарушения от страна на некоректния бизнес, който експлоатира работниците си", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората искат ясни знаци от всички - правителство, президент.И какви знаци очакваш от т.н. президент бе? Единственото, което го интересува е как да се отърве от затвора за корупция в огромни размери.
98
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрограмистДанъците ще скочат на 50-60 %.а много оъ ИТ ще фалират.
97
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КНСБ и Подкрепа са абсолютни казионни организации. Само се сетете за Янка Такева и ще разберете за какво става въпрос. Аз не знам някога синдикат да е помогнал на някой работник. Нищо общо със западните синдикати и профсъюзи.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БМВ, Мерцедес и Ауди... В София да, може би. Отделен въпрос е на каква възраст са тези коли. Ама я излез извън Околовръстното и ми кажи какво виждаш?Миналата година бях в Белгия и като видях какви коли карат и на каква средна възраст, лошо ми стана.Дори в една Чехия автопарка е на светлинни години пред нашия.
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самия Борисов го прогнозира, че ни чакат ужасяващи години е и тогава за какво са ни Борисов и КНСБ и другите хрантути.
94
0
 
9
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До Поручик РжевскиНикого не са защитили. Обаче как е сложил трикольора на челото. Просто нямам думи.
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Херо Мустафа е в МС.Ко стааа??
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КНСБ са слуга на ГЕРП и страната загива а те си честитят еврозона и не знам какво още. Излиза, че България загива, за да живее ЕС и еврозоната.
91
12
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Не видях нищо да пише за тия дето правят опашка на кулата. А за това че всяка трета кола по улиците е БМВ, Мерцедес или Ауди? Ами като са го закъсали толкова да си отложат почивката и да си продадат БМВ-тата.
90
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ни план Б на България за връщане към комунизма и военно положения, защото страната ще загине ако продължваме с тия кризи и най-вече демографската е ужасяваща. ЕС и НАТО както се вижда нищо не помагат.
89
4
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Виждате ли да има един ред написан за 50-те хиляди сънародници, които вчера изпълниха улицата с една цел - оставка на Мафията ? Тази медия докога ще обслужва партийните интереси на мафията от ГЕРБ, а не на суверена на държаватата, а именно българският гражданин ? Предлагам протестът да мине през всички мафиотски медии и да им изрине офисите в най-скоро време, защото това е пълна подигравка с народа!
88
6
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Сто хиляди са малко. ОЩЕ!
87
8
 
5
 
! Отговори
КНСБ=БСП преди 3 години
КНСБ са маши на БСП.
86
3
 
17
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Абе к*рви на властта ? За вчеашния 50-хиляден протест на народа няма една думичка написана, а ни занимавате с разни платени синдикатчета ?!!! Кризата е от 10 години, просто тепърва ще става по-лошо, и ще е така докато галите с перо Бойко Борисов, престъпникът , който ви плаща заплатите на всички в тази о*рана медия!
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ни доведоха до тук след 10години управление
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така е герп се провали с вируса и икономиката
83
2
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Това не са синдикати а бледи сенки на истински синдикати които има на запад.Истинските синдикати са силата, която в западните държави преговаря за заплати, съкращения и извращения. Затова хората на запад живеят добре. БЕЗ БОРБА НЕ СТАВА.Тези са напълно безсмислени казионни организации.Кой работник са защитили те?
82
0
 
4
 
! Отговори
знаем бе преди 3 години
Вече изясни ли ви се кои са каскетите, начело с бай Каскет, и кои са агитмаймуните мили деца? Още ако не сте разбрали си слагайте въжето и на дирека.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се изкаже и тома биков и да си повтори изказването от 2012 година когато беше с мигленчето кунева-"борисов е единствения премие който ще влезне в затвора ако не спечели изборите"още от тогава е ясно какво е герб - е тогава ги спечели а томата му стана слуга и сега всеки ден обикаля телевизиите да го защитава да дава пример на всички които са решили да слугуват на мутрата че няма значение каво са говорили преди това
80
1
 
14
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 3 години
И тези охлюви вечни слуги на управляващите изпълзяха от под камъните, за да ни кажат очевадното, което и децата го знаят.

Спонсорирани публикации