Проф. Григоров: Не вярвах, но вече смятам COVID-19 за биологично оръжие

Ходете на море, яжте плодове с витамин С и не се страхувайте, съветва кардиологът
29 юли 2020 09:13, Елка Василева
155
Проф. Григоров: Не вярвах, но вече смятам COVID-19 за биологично оръжие
Професор Младен Григоров. Снимка: "Труд"

Бъркотията в целия свят в медицината по отношение на коронавируса е пълна. Първо - какъв е този вирус: дали е получен по естествен път или си е чисто биологично оръжие, казва кардиологът проф. Младен Григоров пред „Труд“.

„Няма какво да се лъжем - за мен това си е чисто биологично оръжие, макар в началото да не вярвах въобще на тази теория. Но да наредим фактите. Въпросните прилепи от не знам си кой пазар - в Ухан или в Индонезия, се ядат от хиляда години, но такова чудо не е имало до сега. Икономическите последици са много по-тежки - засега все още, отколкото тези в здравеопазването. Изключвам няколко страни, в които смъртността е доста висока, смята професорът.

Следващото според него е, че все още нищо не е ясно по патофизиологията, която е основата на медицината. „Ясно е само, че се засягат белите дробове и обикновено смъртните случаи идват оттам. В началото ставаше дума за алвеоло-капилярен блок при така наречените интерстициални пневмонии. После това се прехвърли на масивни двустранни пневмонии, после стана дума, че капилярите, които вървят около алвеолите, се задръстват с тромби и т. н. Появиха се заболели дори със сърдечни усложнения, макар и редки. Обърка се симптоматиката - в началото беше температура, пневмония и катарални явления, т. е. кашлица и другите при обикновения грип. След това се появи гръдна болка... Ето как бъркотията е пълна. Същото се отнася до голяма степен и за лечението“, обяснява Григоров.

Още по темата

Не по-малка е бъркотията по отношение на предвиждания така наречен стаден имунитет, припомня той. Оказа се, че след три месеца може да те повтори. Тогава за какъв стаден имунитет говорим? И нищо доказано за сега няма“, заключава професорът.

„Биологичните оръжия осъществяват и чрез тях се водят така наречените безкръвни войни, които са изключително удобни при икономически войни. В момента икономическата война между Китай и САЩ е наяве пред целия свят. Това не ви ли говори нещо“, пита Григоров.

„Не съм любител на конспиративните теории, но пак повтарям: не мога да вярвам, че яденето на някакви прилепи са причината за това чудо, което ни сполетя. Заради тежките икономически последици, до които доведе и направо цапардоса най-развитите държави - най-много САЩ, Бразилия, Индия и Русия, които са част от БРИКС. Плюс ЕС - Италия и Испания, заедно с Англия“, заявява професорът.

„Аз съм за това животът да продължава в обичайния си ритъм, разбира се, като се спазват епидемиологичните мерки. Така или иначе ще трябва да свикнем да живеем с това, колкото и да е лошо. И в училищата, и в университетите, и на работното място, и да пътуваме... Досега единственото нещо, което е доказано, че върши работа до голяма степен, но не 100%, са тези мерки, които се препоръчват, и които горещо препоръчвам. Те са наистина полезни“, казва проф. Григоров.

Нека хората си ядат плодове и зеленчуци колкото искат, да не се притесняват, препоръчва той.

За морето Григоров казва, че е абсолютно безопасно във всяко едно отношение. „Най-малкото поради огромната разтворимост на всичко лошо, което е в него, защото то е огромна водна площ. Това сме го учили по епидемиология като студенти и абсолютно вярно. На плажовете, като се спазват правилата, които важат и за вътре - няма страшно. Място за паника няма, край на паникьосването. Нека хората си ходят на море и на плаж. Освен това слънцето е изключително полезно и то увеличава имунитета“, обяснява професорът.

„Не подценихме вируса в началото, но и сега нищо не познаваме. Нито знаем откъде произхожда, нито знаем изкуствено ли е създаден или по естествен път, нито знаем точната му патофизиология - начинът, по който се стига до пораженията, нито знаем точно фиксирана клиника, дори не знаем точно с кои средства да го лекуваме. Какво знаем тогава? Само хипотези. А хипотезата е предположение, не е доказателство. Говорят за групов имунитет - ами 2-3 до под 5 процента са заразени, за какъв групов имунитет можем да говорим, трябва да има поне 70 на сто. Появиха се случаи, при които след три месеца повтаря. Така че да си носим новите дрехи, да се успокоим, да не се паникьосваме и да се научим да живеем с вируса“, заключава професор Григоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
2
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 3 години
Полазват нагло престъпна дигитално холограмна видео терористична техника ..Убиват в болниците пациенти с проучвано от нас обемно блокиращо жизено важни центрове оръжие.Ударените с него легнали на легло се вижда ясно..Оръжието се вижда като обемен ореол над или под маркирания за убиване ..Подобни нагло престъпни експерименти трявбаше да се заловят от спец службите още след 2000 година.Всички камери по пътищата подържат поразяване на милиарди организми вкл и хора с черна чума масови убиици
28
10
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не познавам професор Григоров, обаче всеки изказва мнение като него не като специалист, а като човек.Моите уважения, но професорът сам си противоречи.Първо казва, че е убеден че този вирус е оръжие, а после че не е любител на конспиративните теории.А накрая казва, че още нищо не знаем за вируса.Е как тогава хем е убеден, хем не знае нищо?Освен това, хубаво, в Китай заразата е овладяна, жертвите са малко.Но така е и в Африка! Значи ли това, че и африканците участват в конспирацията?
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Говориш пълни глупости. Няма доказателство, че изгражда имунитет понеже има хора прекарали го и пак се заразяват.
26
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е поредния коронаджия, който сам си противоречи! Хем има някакво ужасно изключително опасно заболяване с разнообразна симптоматика, хем под 5 % са се сблъскали някога с него. Нали вируса беше супер заразен и практически безсмъртен по повърхности? Повтаря се като мантра думата "ваксина", но същите тези специалисти после реват че имунитета от коронката бил нетраен. Ами, че тази ваксина по два пъти на ден ли да си я слагаме?
25
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мeнтeто Мангъров ми дрънка глупости за имунитет...
24
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един факт е безспорен - при прекарване на коронавирус човек изгражда доживотен имунитет, това е 100%, 1000% сигурно и доказано! Ако е вярно, че имунитетът тук не е такъв, а временен, това доказва на 100%, че е вирус създаден от човек и биологично оръжие!
23
3
 
5
 
! Отговори
не мислете че има преди 3 години
стаден имунитет няма такъв - за да се разболеят милиони българи ще минат години и то само ако се целуваме по улиците и си плюем в лицата, ако ви стиска давайте лесно ще ви разпозная *** по улиците:)))
22
2
 
6
 
! Отговори
САТЪНИЗЪМ преди 3 години
ИCПAНCКИТE CAТAНИCТИ ПOДГOТВЯТ ЗAКOН В КOЙТO ЩE ИМAТE CAНИТAРНИ КAРТИ ВКOИТO ЩE E OТБEЛЯЗAНO КOЙ E ПРEБOЛEДУВAЛ КOЙ ИМA AНТИТEЛA И C ТAЗИ КAРТA БOГOИЗБРAНИТE ЩE ИМAТ ДOCТЪП ДO КИНO ТEAТЪР CПOРТИ ЗAЛИ И Т.Н. 10O ПЪТИ CA ПOВТOРИЛИ ЧE ТOВA НE БИЛO ДИCКРИМИНAЦИЯ A ИCКAЛИ ПРOCТO ДA НИ ЗAЩИТЯТ.CЛEДВAЩA ФAЗA E ВAКCИНИРAНИТE ЩE CA БOГOИЗБРAНИ КAРМEН ДИAЗ E ВНOCИТEЛЯ НA ЗAКOНA КAЗВA ЧE ПЪРВO В ИCПAНИЯ И ПOCЛE В ЦEЛИЯ CВЯТ CЪБУЖДAЙТE E ИЗМИТAЙТE ВCИЧКИ CAТAНИCТИ КOИТ
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май няма по-вярна поговорка от "Старост - нерадост". Познавам и лекари, които вярват в хомеопатията, занимават се с астрология, говорят за карма и прераждане. Дипломата не е гаранция за разум, но пък за годинките е ясно, че натежават неизбежно.
20
7
 
4
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Еи тоя социализъм разсипа и продължава да съсипва България.Амън от измислени професори от соц. времето.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радьо го докара от Космоса докато летеше с кораба Милениум Фалкон БКП_Манивела. Било е някъде около Нептун където намалил скоростта за да не блъсне синята птица и един галактически прилеп налазил звездолета.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че е биологично оръжие! Пуснаха го жълтите. Светът трябва да обяви война на Китай и да спре всякакви дипломатически отношения с тях!
17
0
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Един професор -кардиолог,които редовно канеше за кардио-съвети,водещият на предаване проф.Вучков.Явно силните и по...умните ще се...приспособят.Пречистването на света е в ход,с това...биологично оръжие.Който не го е разбрал си е за...негова сметка.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера колектив от руски учени публикува в две международни специализирани списания резултати от изследвания, доказващи,че вирусът е животински, но е мутирал, поради което е станал опасен за хората, но нашия професор явно не е чувал за това. В изследванията си те сравняват новия вирус на Ковид-19 с доста стари вируси- този на грипа, на Ебола и т.н.
15
8
 
4
 
! Отговори
Парадокторче преди 3 години
Професора и той се включва подмолно в истерията наречена Ковид 19. А вирусът е социално-икономически разпространяващ се основно чрез медии и дезинформация. Това хиляди симптоми, лечения , са за объркване и невъзможност да се получи ясна картина за ситуацията.Професоре, време е хората в медицинските среди с някакъв авторитет да се стегните и да кажете истината, а не да обслужвате истерията!
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно човекът е объркан. Това не му дава право да обърква другите. Още повече, че се води професор.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък се чудя как е възможно аномимен заварчик от форума да опровъргава или да налага своя теория и да отстоява,че това е истината и нормата за обществото.Бряяях,то под всяка статия философи,разбирачи,капацитети,изследователи....и т.н.Да се чуди човек как в такава бедна и хаотична държава живеят толкова много умни хора !
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса е пуснат от Бил Гейтс във Китай, хем да удари по Хуавей хем по Андроид и мобилните телефони идващи от Китай. Бил Гейтс не можа да произведе нищо кечествено за мобилните телефони и 5 Джи мрежите.
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СветозарЯ прочети статията и тогава коментирай, специално за груповия имунитет. За цял свят вируса е непознат, само Мангъров бил наясно с него, щото чел старите си учебници.
10
19
 
3
 
! Отговори
daweda преди 3 години
Тоя човечец явно не знае, че има няколко такива вируси в последните 20 години... Защо подяволите му дават поле за изява след като не е запознат много с фактите?