Колегиален упрек: Участието на артистите в протестите е пасивно

Протестите показаха, че харизмата на Борисов е разградена
Обновена: 30 юли 2020 12:33 | 30 юли 2020 12:32,
28

"Хората са много изнервени, реакциите са нормални. Няма обаче точен екип с точна концепция за 20 г. напред. Трябва хората да измислят концепция. Не ми харесват агресията и обидите, агресията е стар и изтъркан метод", каза за "България сутрин" диригентът Йордан Камджалов.
Още по темата

Той посочи, че е на площада и протестира, и вижда, че в голямата си част хора там не са безработни, а бързат след работа да се включат в демонстрациите.

От своя страна литературоведът и общественик проф. Михаил Неделчев подчерта, че социалният и възрастовият състав на протестите е доста пъстър.

"Имаме емоционален консенсус, което не е същински консенсус, но когато има емоционален - той помита всичко. Няма разумни аргументи, които могат да оборят един емоционален консенсус", добави проф. Неделчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

И двамата гости изразиха тезата, че участието на свободните артисти на протестите е прекалено пасивно. Според Йордан Камджалов няма диалог между протестиращите и управляващите, а България има нужда от нещо радикално ново.

"Протестите показаха, че харизмата на Борисов е разградена. Харизмата има този дефект - внезапно счупване, проваляне, това се случи с Бойко Борисов в хода на тези протести. Пандемията също допринася за всичко това. Всяко поколение трябва да дойде с нови възгледи и това е чудесно", отбеляза проф. Михаил Неделчев.

По думите на диригент Камджалов, младото поколение не се интересува от "ляво" и "дясно" и това са просто "остарели парадигми".

"Хората искат да се развиват, търси се общ коловоз на развитието на човешкото общество. Протестът не е само на младите, виждат се всички генерации, хората не искат да протестират, а да живеят нормално", категоричен бе той.

Проф. Неделчев смята, че колкото по-развита е една демокрация, толкова по-малък е прагът ѝ на търпимост.

"Протестите са публични акции, които са различни по жанр. Синдикатите в момента разговарят с правителството, те приемат, че мерките са правилни. Има и други отсъстващи на протестите, не е така масово присъствието на академическата общност", коментира Неделчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
има много преди 3 години
гладни и пасивно протестиращи и от домовете си заради грипа
25
2
 
3
 
! Отговори
До герб. тролове преди 3 години
Eдинoдyшнo, Koнcтитyциoнният съд взe peшeниe пo Дeлo 1 oт 2020 г., което гласи, че дoĸaтo ca нa пocтoвeтe cи, cпpямo пpeзидeнтa и вицeпpeзидeнтa нe мoгaт дa ce извъpшвaт извънпpoцecyaлни и пpoцecyaлни дeйcтвия, cвъpзaни c peaлизиpaнeнa нaĸaзaтeлнa peпpecия. Te нe мoгaт дa ca oбeĸт нa пpoвepĸи и paзcлeдвaния, нe мoгaт дa им ce пoвдигaт oбвинeния, нe мoгaт дa бъдaт пoдcлyшвaни, cлeдeни и изoбщo дa ce пpилaгaт cпeциaлни paзyзвaнaтeлни cpeдcтвa cпpямo тяx.
24
2
 
2
 
! Отговори
До т.нар б.Мара преди 3 години
До баба мараА ти въобще работиш ли?Вероятно си във ваканция и от скука си измисляш забавления.
23
7
 
4
 
! Отговори
Не им харесва преди 3 години
До Анонимен кресливата агресия на БСП в Парламента на България и неуважителното отношения към инако- мислещите . А Корнелия отдавна трябваше да не е водеща фигура в БСП. Огледайте се - та тя съзаклятничи дори към своите - желанието й е да сме руска губерния , цивилизационният модел е далеч от възприятията и !
22
5
 
8
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Къде са не само артистите , а и тия дето все се бият в гърдите какви интелектуалци са... Ако не на протестите, защо поне в медиите не изразят позицията си, за просташко-мутренския начин на говорене на министър-председателя на България ??
21
1
 
1
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Триете коментарите и се правите на умни?!Вижда се антипатията спрямо истината!Това си е за ваша сметка!!
20
6
 
8
 
! Отговори
Всъщност преди 3 години
в началото много артисти подкрепиха протеста, но много скоро разбраха че ДБ не е дясна партия, а ултра ляво младежко крило на БСП. Естествено веднага се дръпнаха. Десния човек има вродена нетърпимост към хора наричащи дядо му, разстрелян от партизаните "хунта".
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костовистите са предатели!
18
3
 
4
 
! Отговори
Лигльо преди 3 години
До Българин: Иван Козарев е известен партизанин от Гоцеделчевския край!Този си му е присвоил името.
17
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Иван Козарев-Балкан ДГД Балкан , така се казва кучето ми , не разваляй името!!
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви артисти,бееее,мух.льовци.Вижте им министъра на културата и не питайте за тях.ЗА да протестираш,трябва да имаш топки,а на тях им липсват.Виж,на гей парад може и да ги видиш.
15
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Винаги има ляво и дясно! Когато обаче лявото е комунист е трагедия и да не се правят на луди , че не разбират , от това само КОМУНИСТА печели , никога народа!!!
14
4
 
7
 
! Отговори
Тодор преди 3 години
До АнонименАртистите и всички останали по скоро са недохранени и сега действа автоцензурата за да не загубят и малкото което получават. На пръсти се броят тези които получават много....
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харизмата може внезапно да се счупи, ако от самото начало е менте.Истинската харизма е непреходна.
12
2
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Снишили са се,докато мине бурята.И после ще се молят за помощи.
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно бе,къде са артистите?Аааа на моренце,може би.После да не плачат,че са им празни залите.Щом не подкрепят протеста,няма да им стъпим в салоните.И без това не ни предлагат кой знае какво.
10
5
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
искат пожизнени пенсии а сега ги няма никакви не желая моите пари да сераздават наляво надясно
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези протести се чувствам като преди мач на ЛС - ЦСКА
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са всичките известни личности, актьори, музиканти, творци, академици? Нямат ли лично менение за това което се случва? Еми нямат, то се вижда, те явно никога не са имали такова!
7
12
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 години
Какво ви говори това, че няма истински артисти и научни хора на протеста? Повечето хора са си ок и виждат, че държавата се развива като цяло, но има и проблеми, които трябва да се решат, а това не става с магическа пръчка и оставка на правителството. След като падне служебния кабинет не можа да приема нови закони защото няма парламент и продължаваме в хаос...

Спонсорирани публикации