Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота

Експерт: Обществото е силно радикализирано
197
Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има силно политизиране на ситуацията, която ще завърши с изборите. Това коментира Евелина Славкова от изследователски център "Тренд" пред БНР.

Протестите ще се опитат да удържат максимално, за да покажат своята мощ. Нямаме заявка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме втвърдяване и нов образ на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до предстоящите избори, каза още тя.

Още по темата
Славкова подчерта радикализирането на протестите и в страната с блокиране на важни точки.

"Прогнозите са трудни, но има такива за появяване и на социални искания, тоест, друг тип протестиращи да се присъединят към протеста. Тогава може да се влезе в ситуация на подаване на оставка", посочи Славкова.

По думите й жената с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на изключително поляризирано общество, което може да доведе до по-тежки ситуации.

Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията, а най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран.

"От "Демократична България" биха спечели място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт", прогнозира експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ??? 139. Не ,няма, " УМНИКО" , нито чалгаря 7 /8, нито болшевишката хунта БКП-БСП, нито хиената Х. Иванов и СИЕ, нито сестера на " братя " Галеви : Мая манолова! Всички изгладнели за кокала хиени! Кой " умнико", кой, може би ти, хайде канидатирайсе, и тогава ще я опапаме на цяло, "УМНИКО " ! Само Бойко, никой друг !
140
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се втвърдява-----------------------------------------------Когато посинее и изстине ще го мислим
139
9
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Никакви позиции не губи ГЕРБ. И с ковид и с протестите се справят отлично. Какви ли глупости щеше да сътворят на тяхно място всички гладни чакали за власт дето разпъват палатки.
138
0
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До Анонимен160-щото е ПАТЕРИЦА .Като Магарешки,далавери смионов,и други.
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това младо и умствено ограничено поколение ще бъде употребено и излъгано,а после и ограбено.Я от дългия,я от 💀,все ще се намери лъжец и крадец,нали сега е тяхното време.
136
10
 
10
 
! Отговори
До този с Пеевски преди 3 години
Сигурно ББ се целуваще с Местан.Гласуваш БСП-получаваш ДПС плюс фалит.Гласуваш ДА(й)България-получаваш Инстанбулската конвенция.ГласувашСлави-ще се лее словесна чалга.За Мая божкова да не говорим-трудно можеда намерим по-отвратителен политикслужбогонец от нея.Тогава?
135
1
 
1
 
! Отговори
До 155 преди 3 години
Абе, ти невменяем ли си?Само питам?! Я се информирай малко с кого действа откак съществува ДПС. Ще ме умориш от смях. ***, като не разбирате от нищо, що коментирате?
134
12
 
6
 
! Отговори
Протестни рискове преди 3 години
Даде ми 50лв. Бойко и вчера, и днес, а един протестър вика:-Късай тези 50лв. и ела да търсим 100 лв.-А знаеш ли кой ще ми даде 100? -викам аз.-Абе,един човек от Дубай обещава и на нас,.. ама друг път.Засега само на някои дава! -В къщи чакат сега да им занеса ядене!-Като не щеш да ги заложиш, дай поне да ги изпием! Ако те изгонят от апартамента, има шалтета на Орлов мост, и пияни мифли.
133
2
 
19
 
! Отговори
От трънка на глог преди 3 години
Слави чалго-мутрата в Парламента - Хахахахаха. Не, няма таква държава. Хахахахаха
132
1
 
4
 
! Отговори
до 150 преди 3 години
Че, какво му е лошото на този прогресивен почин!? Кой и кое ти пречи да си член на Герб и да се наредиш на яслата! Цалувай ръка и каквото ти подадат за цалуване и ще си окей, а не да висиш по протести да ти се смеят троловете и бездомните кучета! Па, ако вземе да падне от власт, ще се прехвърлиш при новият губернатор на територията!
131
5
 
6
 
! Отговори
до 147 преди 3 години
Значи, Бацун като раздава с джипката даржавни пари - рейтинг! Христо Иваннов като раздава - ужаст!
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
145 Вашите спонсори разграбиха България-череп, 470 милиона, Цв. Василев с ч милиарда... Имате още червени мутри.
129
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе верно ли Христо Иванов давал по 200 лв. за да нощуваш на площада? Чета тука по разни форуми.
128
7
 
5
 
! Отговори
много радикали преди 3 години
Чакат протестите да стигнат тяхното разбиране и да ,залеят площадите сега отпред са по- меките които просто молят да бъдат чути . ако стане работата идеално ,ама скоро на всички ще им писне и ще се види какво ще става .! Знаете приказката за търпеливите българи....Оня бил инат от всеки има ПО !
127
9
 
19
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Още хляб има в Борисов , но не като премиер , скоро ще се втвърди окончателно!Който сее бури , рекетира и убива накрая се втвърдява!
126
7
 
17
 
! Отговори
До 138 преди 3 години
Ами така ще стане, да. Но машинното гласуване го искат най-вече червените. После пак те ще се оплакват от него. Както сега Мая Манолова-Галева се оплаква че изборите не били опорочени, а те са правени по нейния изборен кодекс.
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да съберем подписи за партията на безпартините, да може младия премиер с харема да дойде и да управлваме нормалните а не тия с мераците , тия с мераците само кражби а с младия премиер с харема само природа, високи доходи,строжи, развитие, избирайте кражвите или природата,строежите, високите доходи, развитието
124
10
 
19
 
! Отговори
Пълна лумпенизация преди 3 години
ако чалгара ще е алтернативата на тиквата, определено по-добре е тиквата да остане ... повече от ясно е че това са протести манипулирани от хора като черепа и близки до тях, най-вече от огладнялата БСП, която 10 години не бърка в меда
123
6
 
3
 
! Отговори
машинното гласуване преди 3 години
До Тикволандиямашинното гласуване е поредното безумие на бостАнските тикви. Още по-малко тикви от преди ще успеят да гласуват, ще се изпотрошат залудо много милиони и от цялата работа нищо няма да излезе, а ще се отмени много скоро.Но трябва да се изгориш, иначе тиквата ти няма да разбре!
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов образ на барба Ганьос?Няма как госпожо разбирачке, това е патентован образ, неповторим.Тоя колкото и да го плюват, мисли че божа роса го роси.