Петима в гладна стачка пред МС, на 58-годишен здравето вече е разклатено

Свободата е над здравето и живота, убеден е един от гладуващите
4 авг 2020 09:25, Анисия Иванова
606

Ден 27 от антиправителствените протести в София започна с палаткови лагери и блокирани кръстовища. Към 2:00 през нощта силен вятър е бутнал част от палатковия лагер пред Министерския съвет.

Това не попречи на гладната стачка на петима души.

Сред тях е 58-годишният Владимир Генов, който вече 4 дни е без храна и вода. Вчера той бе прегледан от лекар. Протестиращият обаче отказа да се съобрази с препоръките от лекаря - да приема поне вода. На Генов му е измерено кръвното налягане, взета му е и кръвна проба.

"Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят каза, че нещата са доста зле и ще вървят прогресивно. Нищо не струва човешки живот или да се рискува здраве, но има идеи, които стоят над тези неща - справедливост, свобода. Тази кауза си заслужава всичко", категоричен бе Владимир пред екип на Bulgaria ON AIR.

Близките му нямат контакт с него, тъй като батерията на телефона му е паднала. По думите на Генов обаче, те знаят защо е предприел гладна стачка. През август 2019 г. отново чрез гладна стачка той протестира 7 дни пред Министерския съвет, ноември месец също търси справедливост.

"Това е третият ми протест. Само с викане през мегафона не искат и няма да те чуят. Крият се, лъжат те, казват се обещания, които след това въобще не се изпълняват. В България няма държавност. Има закони, които се игнорират, имам купчина доказателства. Няма да има компромис, ще продължа. Няма да прекъсна това съзнателно", сподели още протестиращият в ефира на "България сутрин".

Генов не крие, че се чувства отпаднал и има нужда да лежи. Усеща замайване и нужда от сън.

"Притеснявам се, че не говоря свързано, но съм в добра кондиция. Силен българин съм и затова до момента все още оцелявам", каза той за финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


606
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"58-годишният Владимир Генов, който вече 4 дни е без храна и вода" -- Като общо правило, човек може да оцелее без вода за около 3 дни!!! Тоя да не консумира само слънчева енергия? За 4 дни вече трябваше да е аут. Уникално!
331
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да ги изклатят...Ти май си кандидат да те опънат...Щом ти е в главата такава мисъл, ясен си - питай д-р останджиев, сексолога!
330
3
 
46
 
! Отговори
Провал преди 3 години
Гладна стачка през деня, луканки и бири през нощта. Както едно време....
329
2
 
31
 
! Отговори
ЕЛАТЕ С НАС! преди 3 години
ДА БЛОКИРАМЕ ЦЕНТРАЛАТА НА БКП/БСП ,ЗАЩОТО ТАМ СА СМУТИТЕЛИТЕ НА РЕДА В ДЪРЖАВАТА!ДА БЛОКИРАМЕ , ЦЯЛАТА УЛИЦА ПОЗИТАНО , С ДОСТЪПИТЕ И ПОДХОДИТЕ ДО ПОЗИТАНИ-20!НЕКА НАКАРАМЕ КОМУНИСТЧЕТАТА , ДА ПРЕСКАЧАТ ОГРАДИТЕ ...КАТО У ШУМКАРСКИТЕ ВРЕМЕНА!ЕЛАТЕ С НАС...ЩЕ Е ВЕСЕЛО И ЗАБАВНО ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА!
328
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Храната се заменя с кебапчета, водата с бира.
327
1
 
37
 
! Отговори
столичани в повече преди 3 години
Ако си спомняте в филма и Рангел правеше гладна стачка....а вечер Радко му носеше в палатката тавата с ядене... и той се бунтуваше....пак ли кюфтетта.... омрънахами вече...кажи на майка си да ми сготви друго за утре....
326
3
 
40
 
! Отговори
НИКАКВА ОСТАВКА преди 3 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ ГИ ОРГАНИЗИРА, ЧЕРЕПЪТ ГИ ПЛАЩА- ИНОВАТИВНА ПРОТЕСТНА ИКОНОМИКА- НЯМА ЛОШО И ТАКА ДО МАРТ.
325
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да им сложи белезниците какво чакат заради 20 платени *** всички ли ще страдаме,като гледам тези некадърници никой не работи от тях,пък не приличат на гладни.........
324
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя от снимката е бая дебеличък. Явно ще си прави детокс.
323
1
 
30
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
този тип се бори за званието активен борец против капитализма и фашизма и народна пенсия
322
14
 
3
 
! Отговори
Давай Бойко! преди 3 години
Защо многото изказващи се, не подкрепят Бойко? Не ви стиска май, а?! Ще се изсипе върху вас много помийка.Може да се създаде всенародно движение "Давай Бойко!" А зад граница "Common Boyco!" Но си давате сметка че няма да е популярно - всички ще си трайкат!Но все пак добре е и това, което правите!
321
0
 
12
 
! Отговори
Осмислен Живот преди 3 години
Колко осмислени животи покрай протестите?! Но кой ще е първият в историята умрял от глад? И то от гЛад а не от някакви странични заболявания. Бяхме свидетели на много гладни стачки - силни хора, решават да покажат на света воля. Понякога дори имаше сравнително добре каузи. Но на никого не се получи да умре.Целта е да умреш и някой друг да е виновен за това! Ще бъдеш победител!
320
2
 
39
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Стига циркове вече! Угоени гладници , майки на болни деца, заевали децата си и хукнали да се чекнат пред камерите, агитки от футболни хулигани, блокирани кръстовища, терор над хората по улиците... Стига вече!И всичко това заради засегнатите агентурни интереси на ***, финансови интереси на Черепа и Мазния Бабикян и цял сонм криминални адвокатчета и PR-чета. Политически игри на Сливата и Бойкикев. Нечисто! Изринете ги тия от улиците!
319
0
 
26
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Е са некой да ми каже,че този гладно стачкуващия не е ***:):):):)Преди време Бойко точно такива имаше впредвид като го каза за"***":):):)
318
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИМА ЛИ ТЕЛЕВИЗИЯ ДЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ???
317
1
 
24
 
! Отговори
Двуличник преди 3 години
Владимир Генов на 58 години е закачил от свободата, демокрацията и справедливостта на Тодор Живков и комунистическия режим, но за разлика от сега нито е страчкувал нито е гладувал нито дори си е отварял устата по негово време за да ни агитира за справедливост и свобода.
316
2
 
33
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Хахахахахаха този 120кг толстолоб бил на гладна стачка:):):):)Са некой,ако ми каже,че му верва:):):)
315
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този да е спокоен, няма да го пишем умрял от глад, а от ковид
314
1
 
29
 
! Отговори
Този преди 3 години
Филм сме го гледали,Генов!Следващия сценарии!А Бабикян кога ще гладува!Викай Арменския поп!
313
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
356 Щом те четем, значи сайтат допускат всички,дори теб.Истината боли, вие не сте всички българи.Протестът ви е платен от Черепа и компания.