Борисов пред ГЕРБ: 11 пъти сме печелили избори, но какво правим без НС?

Лидерът на партията призова за протести без провокации
Обновена: 5 авг 2020 13:42 | 5 авг 2020 12:38, Веселина Йорданова
319

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова да спрат провокациите на протестите и те да са мирни.

Това е демокрацията, не сме отишли да пречим на никого нито на Пленума, нито на Бузлуджа, коментира той.

Борисов подчерта пред актива на партията, че събранието е в София Тех Парк, като място, в което е много видимо какво е направено от правителството. Успяхме да вдигаме БВП с милиарди на година, много усилия вложихме и последно почти равни с Естония - най-малък външен дълг, подчерта премиерът.

Още по темата

Борисов заяви и че правителството се е справило най-добре с пандемията от коронавируса, което се постига с огромни усилия на здравната система.

Всяка година вдигахме доходите, всяка година на учителите двойни заплати, каза още той.

Той призна, че борбата с корупцията е тема, която заслужава внимание.

Борисов подчерта, че ГЕРБ е печелила 11 пъти избори, три от които при служебно правителство, вкюлчително на президента Румен Радев. По думите му управляващите не вярват на Радев, но проблемът не е в назначаване на служебно правителство, а в липсата на парламент, който да актуализира бюджет, да прави нов за догодина, да взема решения в условия на пандемия и т.н.

Събранието е в 29-ия ден от протестите с искания за оставка на правителството и главния прокурор.

То се провежда в София Тех Парк, но навън заради пандемията. Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Същевременно се провеждат и протестни действия в София, като по-рано беше блокирано кръговото кръстовище при 4-ти километър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
2
 
7
 
! Отговори
оставка преди 3 години
мафията вън от властта
232
4
 
6
 
! Отговори
Понякога преди 3 години
се чудя. Боко хитър ли е, умен ли е, добри съветници ли има, или просто е голям късметлия. Ако сега си подаде оставката тези които толкова натискат против него ще се окажат напълно неподготвени и в ролята на онзи дето с всичка сила натиска отворена врата. Даже президента, който е готов със служебно правителство, не може да осъществи задачите си, защото, ако Боко сега подаде оставка изборите ще се правят по начина определен от ГЕРБ за предишните и съответно за тяхната победа.
231
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбра ли,че хората не се вълнуват от тъпият ти асфалт, от пречисвателни станции и суперкомпютъра ти, дето го няма. Кажи нещо за Доган,за Пеевски, за прокуратурата която действа като ОПГ. Справка:случаят Осемте джуджета.Прокуратура, ВСС, Съд, НАП, МВР, ДАНС, а и доскоро НСО се управляват от тези двамата, а ти им суфлираш! Това го няма и в латино държавите. Ние сме много по -зле от положението на Италия 80 -те години.
230
3
 
2
 
! Отговори
Допълнително преди 3 години
в негова полза работи и отпускарския сезон. На повечето хора въобще не им е до избори, а служебния кабинет има месец-два за да ги подготви. Отделно няма да има машинно гласуване където бяха насочени силите на хибридната атака,ако парламента се разпусне сега. Ако обаче се остави да го кандардисат да "работи" и да прави машинно гласуване сам ще се насади на пачи яйца. Да ги зарязва всички и да им гледа сеира.
229
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствените избори които спечели бяха 2009. Тогава излъга хората,че вече ще има нов морал в политиката. Другото ти обещание беше,че ще вкараш Доган в затвора.А какво се получи-не нов морал, а наложи мутренските ти похвати и схеми.Доган вместо затвор получи охрана от НСО и ТЕЦ -Варна от който само за последните две години е взел 50 мил. лева без да работи. Борисов, ти не осъзнаваш ли, че доведе не само до разпад на държавността, но и до разпад на общество и морални ценности? !
228
8
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
има шанс да изненада противниците си и да го бие в собствената им ако сега подаде оставка. БСП са в цайтнот, защото не са си организирали още конференцията и практически са всеки срещу всеки, пък камо ли да правят избори, проекта на Цветанов е доникъде, ДБ се шляят по България и вече са се компроментирали пред старите си избиратели, сега разчитат евентуално на нови. ДПС са добре подготвени и благодарение на атаката на Хр.Иванов са консолидирани, протестния вот за Слави е малко съмнителен...
227
3
 
11
 
! Отговори
Рос преди 3 години
Мафия, оставка, писна ни от вас и вашите номера! Патриоти, вън, няма да помиришете парламент! Оставка на правителството!
226
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевски и Гешев защо ги нямаше?
225
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не сте спечелили не може с една шеста или една пета от гласовете изобщо да кажеш че си спечелил
224
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази стабилност, просперитет и икономически растеж в България.Ще затрият тринадесет вековна държава с тяхната любов и чувство за отговорност пред народа.Не чухте ли?#ОСТАВКА и #ЗАТВОР
223
3
 
6
 
! Отговори
до 255 преди 3 години
ни трябва това народно събрание то не върши работа за народа .....работи за Доган Пеевски и Борисов....веднага оставка.....да си ходят слугите на мафията да дойдат слуги на народа след изботите!---------------някой от вас да посочи поне трима - аз мога да посоча Нинова и Пеевски са били в едно правителство, Р.Овч също, Олигарски ....
222
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте пак за Курето! Работа, работа, работа за партийните калинки в държавната и общинска администрация
221
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни трябва това народно събрание то не върши работа за народа .....работи за Доган Пеевски и Борисов....веднага оставка.....да си ходят слугите на мафията да дойдат слуги на народа след изботите!
220
15
 
5
 
! Отговори
Николай преди 3 години
Да викаш "Боко тиквата е мафия", защото или:- искаш оставка, просто защото искаш честни управляващи (честито, много сме като теб), но да дадеш властта в ръцете на кадъра на БСП Резил Радев, за да се надяваш да постигнеш това, граничи с наивност и искрена глупота.След следващите избори отново ще управлява ГЕРБ, а бляновете на БСП, ДПС, руската олигархия и ДСБ (Костовистите) ще си останат една недостижима мечта!
219
9
 
4
 
! Отговори
Николай преди 3 години
Да викаш "Боко тиквата е мафия", защото или:- искаш проруска политика в България - тоест, БСП и ДПС дружно да крадът, докато прокарват проектите на руската олигархия!- искаш Костов и хората му отново за премиер - тоест си забравил престъпната приватизация и как на всички избори - всичките ДСБ-та в купом не могат дори да влязат в парламента, защото хората помнят престъпната приватизация!
218
5
 
12
 
! Отговори
С черпаци преди 3 години
ГЕРБ не са десни. ГЕРБ обраха цялата най-долна,проста и амбициозна *** на бившето БКП. Парвенюта отвсякъде. Гербаци с големи черпаци.
217
4
 
9
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Бат Валери,ти какъв търсиш на това милиционерско събиране!?Предаде и тези които са останали в нфсб.
216
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накратко историята е следната:Прокуратурата и Гешев започнаха да търсят съдебна отговорност за приватизацията, след което олигарсите,които са грабили,убивали организираха пуч срещу Гешев и ГЕРБ и тихи атенатати,защото не искат да бъдат осъдени за престъпленията си.Борят се предимно психодесни(които не искат да има правосъдие) срещу десни.БСП е слаба и няма тоя потенциал да събори ГЕРБ,но има голям електорат и тя е само съучастник в събитията,използват електората и,за да съборят ГЕРБ
215
4
 
4
 
! Отговори
не ръкопляскаха преди 3 години
Защото им каза ,че ще маха дирибеите ,те какво си мислят ,че ги е извикал да им каже ,че ще ги маха ,е тук таме има и някой свестен човек .....Ако се абстрахираме от шкафа с еврото и кюлчетата и предишните записи и сегашните щеше да ми хареса , НО в сегашния случай всеки има право да си реши какво да мисли !
214
17
 
8
 
! Отговори
пенсионер от БСП преди 3 години
Както е тръгнало още 11 пъти ще спечелят.

Спонсорирани публикации