Ден 29 на недоволство: Протестиращите искат нов политически проект

В него не трябва да участват хора, които вече са били в управлението
6 авг 2020 21:35, Нели Христова
444

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Протестиращи се събраха и тази вечер в триъгълника на властта.

Техните искания остават същите - оставка на цялото правителство и на главния прокурор. Появи се и нова идея - с голям трансперант протестиращите бяха призовани да се обединят в нов политически проект с хора, които не са участвали в управлението през последните 30 години

И днес трите ключови кръстовища в София - при Орлов мост, при Софийския университет и при новата сграда на Народното събрание остават блокирани.  Така наречения Орлов град, който се заформи на кръстовището на Орлов мост, става все по-голям и с повече удобства за протестиращите, съобщават от БНТ.

Там днес се появи момче със своето пиано, което разказа, че причината, поради която е тук, е да посвири и да се погрижи за доброто настроение на протестиращите, които са пренесли и работните си места на Орлов мост. Заяви също, че подкрепя техните искания, а именно - за оставка на министър-председателя и на цялото правителство, както и на главния прокурор.

Протестът протича мирно.


Към 21 ч. протестиращите се отправиха към "Раковски" с намерението "да направят омлет" на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Някакъв пък иска да се изберели "нормални млади хора да ни оправели"Ми тия нормални хора милионери не искат ли да станат. Богати/макларън/беинтли не щат ли. Като вземат да им тикат пари в ръцете за да мигнат - няма да мигат ли.Народ от инфантили.
53
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Язък за "фронта", който всичкото гербераст организира да ги пази от протестите. Кьорав герберат не виждам, а боковите ченгесари само седят под доматите и яйцата като типични герберастки Караянчеви. Ха ха ха.
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНад 1500 души се включиха в антиправителствения протест в Пловдив днес, предаде репортер на Радио Фокус- Пловдив.само толкова ли бе? Утре ше излезат поне 2 милярда!
51
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля, че Герб не може да изкара и 100 души платени при това на митинг.
50
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Народ дето не може да събере две и две -не заслужава добър живот свобода и демокрация.Изборът е сведен до:1. налагаме мажоритарни избори и променяме партиитеили2. гласуваме за Герб за да има Бате 130-150 депутата и да се еманципира от ДПСили3. при всички други варианти ни управлява коалиция от БСП с ДПС или коалиция от Герб с ДПС с някакви маргинали за цвят - нещо дето го гледаме вече 12г.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВъв вторник, след деня с най-много починали от началото на кризата, всички очакваха да чуят какво прави кабинетът оттук нататъкти какво очакваше да чуеш бе наркоманче? Всеки ден ти повтарят да спазваш дистанция и да си миеш ръцете. Пиша баааавно дано да го разбереш.
48
7
 
4
 
! Отговори
Нормален млад човек преди 3 години
Предлагам да изберете нормални млади хора да им вярвате, а те да ви оправят.
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На вас ясно ли ви е, че каквото и да правите, и с оставка и без оставка, за който и да гласувате да дойде де ви оправя, никога няма да се оправите и все по-зле ще живеете? Това още ли не сте го разбрали? Няма проблем, можете да протестирате колкото си искате, да сменяте едно, две, три правителсва, леви десни центристи либерали и какви ли не - луд умора няма.
46
4
 
8
 
! Отговори
мдааа преди 3 години
Както са се засилили проучвателните агенции , следващата коалиция ще е ГЕРБ + СЛави + Христо Иванов евентуално и с любезното съдействие на ДПС Пак ще има протести явно след изборите Иначе Слави казва " нямал да се коалира с Борисов " .Кой ли му вярва обаче . Ще каже " в името на стабилността и с оглед кризата трябва да се коалираме с Борисов" или нещо такова . Интересно какви кадри може да извади Станислав Трифонов
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После нови съседи, по-добри държави и хора по света, няма да има ислямисти след исканията, ще се прегърнат всички и Радев ще се захване и с вселената. Бг в чужбина не случайно мият чинии там, а тук искат промяна. Ама и ние ходим по чужбина бе. Вече тия у англия ние ... това не върви.
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако младите са нормални ще направят партия на безпартийните, иначе знаете какви партии искат да дойдат
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркоманчета, деца не искате ли да ви направят?
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във вторник, след деня с най-много починали от началото на кризата, всички очакваха да чуят какво прави кабинетът оттук нататък, но вместо това здравният министър излезе да ни съобщи, че отваря стадионите. "Не можем да спрем да живеем", повтаряше като навит механизъм професорът, който на Цветница ни плашеше, че няма да стигнат чувалите за трупове. Оказа се, че катарзисът му е предизвикан от Борисов, който разпоредил "фалшивите новини за затягане на мерките и за въвеждане на извънредно положение да бъдат опровергани с факти".
41
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 1500 души се включиха в антиправителствения протест в Пловдив днес, предаде репортер на Радио Фокус- Пловдив. Заради протеста бе спряно движението по четири пловдивски булеварда. Протестиращите се събраха на знаково място, при Паметника на Съединението на едноименния площад.
40
4
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Предлагам на направим партия на безпартийните, защото безпартийните не крадат ами ще ни дигнат мерезето на 2500 лева.
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията на безпартийните която ще се създаде , иначе няма за кой да се гласува
38
2
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Румен Радев гласил Еленко Божков за министър на енергетитиката:):):)Малиииии,тоа освен да спре тока на Метрото няма нищо друго общо с енергетиката:):):)Тренира Еленко за министър като дърпа шалтера на Метрото:):):)
37
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За поредна 28-*** вечер във Варна се проведе протестно шествие из централните булеварди, предаде репортер на Радио Фокус Варна . Към 18,30 часа варненци започнаха да се събират пред общината в града. Палатковият лагер все още е блокирал ключовото кръстовище пред сградата на администрацията в морската столица. Исканията на протестиращите са - оставка на правителството.И тази вечер имаше хора, които се изказваха пред насъбралото се множество.След това варненци тръгнаха по централните улици и булеварди, блокирайки още няколко кръстовища.С викове Оставка и развети знамена, шествието
36
2
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Никой няма да те краде ако направиш партия на безпартийните , но ако докараш оня костовист или чалгаря ще те крадат и ще протестираш
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА Бойко като подаде оставка кой ще изберем да ни краде?е как кой - дъртите крадливи камyняки около Фигуранта и Черепа премиер :)