Акцията срещу палатките - политическа грешка

Била в най-неподходящия момент от протестите
268
Акцията срещу палатките - политическа грешка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията на силите на реда срещу палатките на протестиращите на централни софийски кръстовища е "огромна политическа грешка", смята Деян Кюранов, доктор по философия.

"Ако не друго, това е изключително сгрешен момент за този политически акт. Те го подготвяха, подготвяха, правиха си устата и го направиха в най-неподходящия момент, когато протестът очевидно се разраства", коментира той пред БНР.

Още по темата
Според Кюранов у нас имаме фасадна демокрация и засега властта иска да запази фасадата, но тя се е пропукала и се вижда диктаторското лице.

"След като имаме - показаха го агенциите, мнозинство, което симпатизира на протеста, то не излиза на протест, но симпатизира, можем да сме сигурни, че след тази сутрин това мнозинство ще стане още по-голямо“, коментира още той.

Деян Кюранов е изследовател на политическите процеси в Беларус. Преди президентските избори там той направи аналогия между Беларус и България. "Отровно женско трио" се изправя срещу настоящия президент на страната, обясни Кюранов.

Сега Светлана Тихановская е кандидат на опозицията, което по думите му е "нещо нечувано за Беларус, както и да има митинг от 70 хиляди души".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
15
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си зададете въпрос, защо толкова време никой не е предприел съдебна реформа в най-корумпираната страна в ЕС, отговорът е колко политици лежът по затворите заради корупция. Отиват там стават богати и си тръгват, а вас само трафикът в София ви интересува.
177
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 200"Добре съгласен съм с теб, но защо в 4 сутринта!"Щото са умни. Провеждат акцията с минимално изпозване на сила и минимално нарушаване на реда.
176
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хм"То за едни палатки не можем да се обединим, та кво ли остава за нещо по-голямо?"Как искаш да обединиш хората като им пречиш да бачкат и да си изкарват хляба? Като не харесваш боко тероризирай него а не 2 милиона българи.
175
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 208Французите протестираха срещу властта и подпалваха банки. Нашите "протестъри" тероризираха само обикновените хора.
174
12
 
47
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ком*унист като ти говори, значи е точно обратното.
173
14
 
53
 
! Отговори
Беларус преди 3 години
Кюранов ли си,червенотиквеничковче ли си? Седи с в Беларус и си пръцкай там на воля до Лукашенко.България е в ЕС и НАТО и не ни интересуват сънищата на червените кхмери!
172
15
 
49
 
! Отговори
Него преди 3 години
Я си намерете работа и спрете да се оплаквате, че сте бедни. На калпавия водолаз и водораслите му пречат.
171
18
 
46
 
! Отговори
До тоя в Лондон преди 3 години
А ти виждал ли си в шкафчето на Борис Джонсън един милион евро, пистолет и едно кило злато докъто в англия пенсията е 80 паунда, и след един месец протести, правителството да се прави че нищо не е станало. За другите работи няма да пиша.
170
18
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като падне Бойко, няма кой да ви плаща да тролите, разбираемо, криза е.
169
20
 
50
 
! Отговори
ДИАМАНТ преди 3 години
Големият отворко Симеонов РАДЕТЕЛ НА ЗАКОННОСТТА ДА ИЗПОЛЗУВА СНОЩНАТА полиция и да проведе акция БАГЕР на АРКУТИНО,НА АЛЕПУ,НА БУДЖАКА .АЙДЕ ДЕ до къде ви са мераци.САМО да смачкате една шепа беззащитни,които и без друго са смачкани от диктатурата ВИ.ВИЕ ще излезете по-големи негодници от тиквата.
168
20
 
60
 
! Отговори
543 преди 3 години
Фамилията Кюранови е ясна. Не можем да очакваме друго. но не е грешка. щеше да бъде грешка, ако оставят тези пияници да вилнеят из София, да пият и пикаят по чуждите дворове и в храстите. Трябваше по-рано да ги разкарат. Шепе безделници нарушават правата на 2 милиона софиянци.
167
25
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малко ни е боя... вижте французите и гърците как протестират, вижте испанците... Тука търпим една шепа търтеи дебели да крадат и лъжат всички ни. ДОКОГА???
166
32
 
73
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Грешка е наистина - да позволяват 30 дена на шепа деградирали червени гейове, наркомани и квартални престъпници да тормозят близо 2млн човека в София. Трябваше още на 5-тата минута да им счупят палките задниците и да ги вкарат за 48 часа в ареста за хулиганство!
165
24
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
излизайте и ги помитайте тия ***, които са се окопали във властта и действат против народа и страната!!!
164
16
 
55
 
! Отговори
хм преди 3 години
Справят се много добре с разделението на народа, за да си вържат гащите за още някой-друг месец. То за едни палатки не можем да се обединим, та кво ли остава за нещо по-голямо?
163
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ били мафия , какво ще кажете за режима в Беларус ...
162
18
 
44
 
! Отговори
До 200 преди 3 години
Добре съгласен съм с теб, но защо в 4 сутринта!Програмиста вика преди работа ами да го бяха направили снощи към 19 часа като предават на живо в Новините от какво се крият!Аь съм си набелязал 2 *** Полицаи и тази нощ в 4 ще им нарежа гумите утре да не могат да отидат на работа и да фалира държавата като не работи полицията
161
16
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като МВР са прави защо го правят в 4 сутринта!?Защо не в 19 часа за да го излъчват в Новините и всички да видят, че в България има Демокрация и се спазват законите .
160
23
 
37
 
! Отговори
194 преди 3 години
Ооо ама ти си от филмарите за ковид ли, виж скрий се у вас и си вярвай колкото искаш, не пречи на останалите да живеят с вашите мерки, няма смисъл да споря с теб, приятно миене на ръцете по 30 60 100 пъти на ден, и да не забравиш по20 секунди, не по малко
159
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им кажат къде няма да пречат Например на площада в БрезникБрезнишката Полиция ще ги завива в палатките да не настинат.

Спонсорирани публикации