Бизнесът иска да се определят местата за протестите със заповед

Блокирането на кръстовища усложнявало икономическата обстановка
Обновена: 7 авг 2020 16:24 | 7 авг 2020 16:24, Камелия Цветанова
81
Бизнесът иска да се определят местата за протестите със заповед
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България иска да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта.

Още по темата

В писмо до премиера Бойко Борисов от КРИБ благодарят за бързата реакция, след като на 4 август са писали до вицепремиера Томислав Дончев, до здравния и до социалния министър с настояване за ред, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност.

Блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19, смятат от КРИБ.

Естествено неотменимо право на българските граждани е правото на протест, но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности, се казва още в писмото.

Считаме, че освен това по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чийто хоризонт е изтичането на мандата на това правителство, завършва писмото до премиера Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно.Ако имат какво да кажат, ще бъдат чути.
56
1
 
3
 
! Отговори
Кметът преди 3 години
Бизнесът иска да се издаде заповед за законно ограбване на българския народ. Същата ще се подпише от Бай *** и ще се изпълни от каскета и неговия антураж.
55
2
 
9
 
! Отговори
МАФИЯ преди 3 години
БИЗНЕСА си има ДЪРЖАВА
54
4
 
18
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Така де, викайте си колкото искате, но не пречете да се правят далаверите !
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КРИБ - олигархична организация от мутренски тип. Къде бяха когато дружките им от правителството залостиха цялата държава?
52
2
 
9
 
! Отговори
Помня преди 3 години
В началото на демокрацията всички си мислеха че могат да бъдат бизнесмени. Искаха продавач на краставици на маса с висше и английски език.Тези отдавна са безработни и сега са по кръстовищата.От всяко дърво cвирка не става.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.н. "Бизнес" в България е сдружение на незаконно забогатели мутри, които от ден на ден стават все по-нагли. А правителството е техен послушен пудел. Затова протестира вече цяла България!
50
11
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 години
А бе, определете им една поляна на Витоша - хем ще си крещят и скандират колкото им душа иска, хем ще дишат чист въздух, хем няма да пречат на никого.Като данъкоплатец не възразявам Общината да им инсталира там химически тоалетни, а те да почистят поляната след като се напротестират и решат да се приберат по домовете си.
49
0
 
16
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Бизнесът какво друго би желал?! Например 7 дневна работна седмица, минимална РЗ за всички, мин. 2 вишУ и 4 езика. А, и ако може всеки месец да има ден без заплащане, ей така, подарък от работника за благодарност че работи. ДРУГО ДА ИСКАТЕ МОШЕНИЦИ ТАКИВА! БИЗНЕС, ТОВА НЕ Е БИЗНЕС А ШАЙКА ЗАБОГАТЕЛИ ПО НЕЗНАЙНИ НАЧИНИ СЕЛЧОВЦИ!
48
4
 
2
 
! Отговори
Ама преди 3 години
Разбира се,поле да искаш!Отиват копат по една дупка и почват да викат Оставка"
47
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Домуса благодари на Боко - каква идилия!
46
0
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Дюде,на тоя свят не всички са АйТи-та, програмисти и кодописачи. Що не питаш момичета в най-близкото кафене/магазин колко получават и дали, и доколко им стига заплатата? Да не изреждаме и други...
45
3
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Бизнеса и БСП само искат.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите ли са истината ???
43
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Бе тоа бизнес дава работа, умнико. Поинтересувай се колко хора си изкарват хляба в частния сектор, може и да ти просветне.
42
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 3 години
Кои са тези подходящи места, някъде на май.ната си, нали, хора от "бизнеса"? А най-добре ще е да протестират пред телевизора, зърнат ли баце да речем, могат да пс.уват на воля. Хем ще им олекне на душите, хем няма да пречат на никого.
41
7
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
По добре е да се забранят протестите със заповед.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Да и Земята е плоска, и Луната е абажур на конец, и вирус няма. Нещо за илюминатите и рептилите да кажеш? Начетохте се на щуротии в Интернет, а умствения багаж никакъв го няма, не различавате истината от фейковетв. Че и се изказвате... Скрий се и не ръси дивотии.
39
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя пландемията беше създадена да разруши съществуващия икономически модел на всякъде. Да се създадат полицейски държави, които в последствие ще се обединят в едно световно правителство . Свобода никога не е имало дори и в настоящия модел. Когато нормалните граждани решеват всичко чрез референдуми, тогава може да си говорим пак.
38
4
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Следва да им разрешат на сметището!