СДВР: Бе направен опит да се пролее кръв на протестите

Имало е груби вандалски и хулигански прояви
Обновена: 8 авг 2020 22:40 | 8 авг 2020 16:58, Нели Христова
954
СДВР: Бе направен опит да се пролее кръв на протестите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, павета, бутилки. Тези лица имаха намерение да окървавят столицата. Жени и момичета бяха използвани като жив щит, обяви на брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви, чиято кулминация беше на "Орлов мост", добави той. По думите са къртени пейки, местени кофи за боклук и връзвани с вериги.

Относно желанието за окървавяване свидетелстваше и начина на блокада, който възпрепятстваше дори и преминаването на линейките", коментира шефът на СДВР, коментира шефът на СДВР.

Имаше лица,  призовавали, че е "време да полетят павета". Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста, каза Хаджиев.

Искам да призова организаторите на протестите да спазват законно установения ред. Призовавам медиите да не насаждат напрежение. , посочи той. Ще възстановим конституционния ред в столицата, каза той.

Крайната цел на тези действия бе да бъдем обвинени в полицейско насилие, добави Хаджиев.

Барикадите ще бъдат премахнати. Няма как основни възлови кръстовища да бъдат блокирани. Ще намалим броя на полицаите, охраняващи протестите, посочи той.

Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му, каза Хаджиев.

В 3.30 в 4-о районна бяха доведени 2 лица, съпричастни към хулигански действия добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


954
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Есента ще е страшното .Може пак да има самозапалвания ;) герб изобрати самозапалванията .А гербавата есен ще е отново гладна есен .На есен тиквата направо трябва да бяга на някъде щото много хора ще питат кога му свалят охраната ;)
57
9
 
8
 
! Отговори
- преди 3 години
"На моя ли да вярвам или на тъпана?" -как за полицията бялото е черно и обратно?!?!?!Да се спазва законноустановения ред - разбира се -първо оставка, после съд и присъди, конфискации и т.н. Полицията със същата жар трябва да пази закона и да го прилага спрямо крадливото управление, но уви, не е така. А ТОВА е причината хората да блокират и да протестират! Първо законна оставка, после мир ред и спокойствие!
56
9
 
8
 
! Отговори
Падате с 200 преди 3 години
ВаРели Симеонов се крие зад СДВР и раздава заповеди за ПУЧ. После няма дори очи да си признае.Разочарован съм. Разочарован. Дано СДВР не го послушат, въпреки че вчера ги видях с каски и щитове, готови за метеж.
55
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя чип ли е какъв е, дето говори за бити е... голи и мъртви протестиращи е типичен представител на извратената мафиотска *** която трябва да изметем спешно!!!
54
6
 
10
 
! Отговори
Умен преди 3 години
Във Франция протестиращите се биха един месец в Париж и потрошиха магазините по Шанз Елизе. Затова управляващите внимават в картинката.
53
2
 
15
 
! Отговори
Пускай преди 3 години
Сълзотворния газ и водните оръдия,да се охладят малко!
52
6
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
сигурно е имало опит!..Зер Винкела в прав текст обяви:-"ДА СА СТРЕЛЯ ПО ДЕМОНСТРАНТИТЕ!"....забравихте ли?
51
8
 
6
 
! Отговори
Чипът преди 3 години
Протестърите заслужават плитък, сух и каменист гроб. Много държа да ги гледам утре по новините бити, е... ни, голи и мъртви
50
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо полицията ги търпи тези нагляри?Да отиват полицаите и да респектират.А главатарите на протеста в ареста за предизвикване на безредици.Без глава протеста ще се разпадне.
49
7
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 3 години
Още в първите години след 09.09.1944 г. бе съсипана икономиката на България, която дотогава беше шеста в Европа по темпове на развитие. През следващите 45 г. територията ни бе презадръстена с промишлени предприятия, над 80% от които работеха на загуба.До 1944 г. българското земеделие даваше продукция, достатъчна за да изхрани два и половина пъти по-многобройно население. В периода на ТКЗС внасяхме жито, картофи, зеле и чесън.Образованието бе идеологизирано.Здравеопазване под всякаква критика
48
13
 
5
 
! Отговори
Сериозно преди 3 години
Кога СДВР ще се занимават с чекмеджето на еднокнижния или протестиращите срещу него са "престъпниците" в тая държава.... Утре същите милиционери ще "пият кафе" пред МВР за по-големи заплати, но народът ще е срещу тях! Еднокнижнияг няма да бръкне в чекмиджето да им даде...
47
4
 
15
 
! Отговори
Радев в затвора преди 3 години
Радев в затвора
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди седмица бях свидетел на един подобен опит за блокада на кръстовище в родния ми град. 2-3 полицая безучастно охраняваха "протеста" състоящ се от около 20-25 човека. След 3-4 минути блокировка вече имаше 10-тина чакащи коли, чиито шофьори нервно свиреха с клаксони и вдигаха повече шум от протестиращите. Накрая някои от шофьорите взеха да излизат от колите и очевидно щеше да се стигне до бой. Полицаите безучастно наблюдаваха. Накрая "протестиращите" освободиха кръстовището.
45
19
 
7
 
! Отговори
Революция преди 3 години
Свободата се извоюва само с кръв!!За справка Април 1976!!В момента България отново е под игото на Толуп Паша и трябва да се борим за свободата и!! Ако трябва и кръв ще се лее!!!
44
12
 
7
 
! Отговори
НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА! преди 3 години
Банкянски Пехливански войски и Кръвопролития в центъра на София.Успех - Европа гледа. Май искате да си затриете цялата партия? Давайте оставките, че ще останете в историята като ТЕРОРИСТИ. Още имате шанс.Протеста е МИРЕН.
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа насъсква наркофенчетата си за кръвопролитие, а Радев се прави, че не му е лепнал пурата !
42
7
 
22
 
! Отговори
Чипът преди 3 години
Лицето Румен Радев е национален предател, изменник и савецки копейкаджия. Затвор доживот
41
5
 
20
 
! Отговори
Абе остро вътре преди 3 години
Ало жандармерията, действайте по-твърдо срещу тези наркомани и терористи, какво ги бавите, влизайте вътре и бой, те го заслужават в пълен размер!
40
5
 
13
 
! Отговори
Абе! Верно ли? преди 3 години
Верно ли Бабуина се крие в бункера на Кристал - апартамента, който заграби от Цвъци Василев?
39
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев нарича защитата на софиянци от престъпленията на протестиращите "полицейска държава" !За Радев - Съд и Затвор за държавна измяна - подбуждане, организиране на антиправителствен метеж !