Пореден протест в София и още един палатков лагер

Медицинските сестри са недоволни от здравния министър
Обновена: 17 авг 2020 08:59 | 17 авг 2020 08:53, Камелия Цветанова
49
Пореден протест в София и още един палатков лагер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден проест в София и още един палатков лагер.

Синдикатът на медицинските специалисти обяви, че негови представители ще разпънат от днес палатков лагер пред Министерството на здравеопазването.

Още по темата


"Абсолютно има неглижиране на медицинските специалисти от страна на властимащите. Подписва се НРД, по който страна са само лекари. Ние, медицинските специалисти, отново сме изключени. Нямаме абсолютно никакви правомощия", обясни Мая Илиева, председател на Синдиката на българските медицински специалисти.

Блокирани продължават да бъдат трите възлови кръстовища в центъра на града - на Орлов мост, при Ректората на "Софийския университет" и при площад "Независимост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
Кога най накрая ще увеличат до обещаните 900 лв на сестрите във 2ра мбал и смешни нощен труд
36
1
 
3
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
Във 2РА мбал София директора винаги отговаря че няма пари до мечтаните 900 сме далеч нали се отпуска пари няма ли контрол
35
1
 
3
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
До 34 безобразие. Ти сигурен ли си че взимат обещаните 900 не си от обещано до дадено и а голяма разлика във 2ра мбал едва сега ги вдигнаха със 100 лв но до обещаните 900 сме далеч не говори като не знаеш а ела и карай едно дежурство в интензивно отделение
34
3
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
До АнонименВ Германия не знам как е, но в Англия не признават нашето образование за медсестри. Много е сложна процедурата да работиш като сестра, трябва и изпити да се държат, което значи трябва да знаеш добре езика. Освен като болногледачки и гледачки на стари хора. Бегайте протестиращи сестрички! С перце ще ви галят там, а ако искате, там протестирайте, да ви видим тогава.
33
1
 
10
 
! Отговори
преди 3 години
До Безобразие!Те не знаят какво искат, трябва да питате подстрекателката им.
32
2
 
15
 
! Отговори
жалки преди 3 години
е нали тия сестрички щяха да напускат България , щяха в чужбина да ходят (там ше ги ценяли много )да работят ! е що още са тук ?! еейййй , колко сте прозрачни ! независимата на 40 ден успя да ви убеди да протестирате ! що не протестирахте от първия ден бе ?
31
1
 
6
 
! Отговори
Пфффф преди 3 години
До НачиАбе, мамул смотан, правиш ли разлика между "лекар" и "медицинска сестра" ?!?
30
8
 
18
 
! Отговори
Безобразие! преди 3 години
От 1 януари 2020 г. минималната работна заплата на медицинска сестра е 900 лв.Имат сдружение, което защитава интересите им.Какво още искат? - Радев, Министър-председател?Връщане на социалистическия строй? Или нещо друго?
29
2
 
2
 
! Отговори
виж сега преди 3 години
До Ф.С.В.Изчакайте го и утре и тогава ревете за оставка.Иначе излиза,че ти си по важен от него-ти след 2 дни ще си уволнен,а той веднага.
28
3
 
8
 
! Отговори
е да де,начи преди 3 години
До НачиАма после викат правителството ни пренебрегва,искаме още!!!
27
4
 
8
 
! Отговори
666-до анонимника 22 преди 3 години
До АнонименАлоо...ти в ред ли си???Медицинските специалисти мериха температурата на всички точно за 10 минути,квесторите седяха очи в очи с учениците 4 часа,с инструктажа и предаването на протоколите стават поне 5,и парите са 80 лева ,не 400.Аман от лъжи и измислици,все сте неоправдани....пфуу!!!
26
4
 
8
 
! Отговори
Начи преди 3 години
Звъни ми личния и ми вика има свободни направления!Аз стъписан почвам да заеквам,не схващам!Той ми вика ще те пратя на иследзания за чернодробна и бъбречна функция.Ама аз нали ходих,щото съм с проблеми.А той,да усвоим парите че ще изгорят.Отговарям твърдо Не.Той ми вика голям инат си,дай да вземем парите!Та така драги мои се точи здравната каса!
25
4
 
25
 
! Отговори
.. преди 3 години
Болниците ни са търговски другжества. Държавата дава пари за по 2000лв на сестра, проблема, е че вместо да ги дадат на лекарите и сестрите, главните лекари на болниците си ги прибират по джобовете. В Пирогов сестрите са на по 1000лв а главния лекар взима 50 000 и вечно нещо се ремонтира за да има за усвояване. Тоя бюджет къде отива? *** са главните лекари! И с 500% да увеличи държвата средствата пак няма да им вдигнат заплатите! Протестират на грешното място!
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички протести все на емблематични места носещи руски имена - Пирогов, Дондуков, булевард Руски, покрай руската черква, Троянския конник, паметника на съветския окупатор, град Сталин,...!
23
6
 
17
 
! Отговори
преди 3 години
До АнонименДа не дава Господ да попаднеш за лечение при ген. Мутафчийски. Ако съм аз на негово място, няма да те лекувам, но той ще забрави обидите. Да те лекуват тези, които си въобразяваш, че не са мутри. Радев, например, дето ти дава кураж да ги плещиш такива. ***!
22
1
 
8
 
! Отговори
Димов преди 3 години
Деклатон харесва това.
21
1
 
13
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Бездарници.
20
4
 
32
 
! Отговори
преди 3 години
До АнонименПознайте от три пъти кой организира протестите на медсестрите. Понеже не можа да се реализира на другите протести, организира нови със стари муцуни. Безочлив човек е тази жена, най-напред - майките, а сега - сестрите, дето се катериха по партийния дом и ги пазеше НСО.
19
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА на Бойко и Гешев, Съд за Доган, Пеевски, Божков и Цветан Василев - толкова е просто!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Добре ли сте?