Стойчо Стойчев: Полицията не трябва да допуска да има блокади

Той смята, че те настройват нормалните хора срещу протеста
18 авг 2020 23:00, Нели Христова
221

Къде е границата между гражданското неподчинение и нарушаването на закона?

"Трябва да се разделят протестите на две - активните протести срещу институциите и политическите сили, и другите, които пречат на гражданите да водят нормален начин на живот", посочи политологът доц. Стойчо Стойчев.

Според него блокирането на улици и булеварди има силно въздействащ ефект, но когато това стане ежедневие вече придобива измеренията на тормоз.

Стойчев определи действията на протестиращите като самоправство, след като той самият стана обект на словесни нападки от страна на протестиращите през изминалата вечер.

"До този конфликт се стигна поради липсата на полиция. От началото на протестите виждам странни действия, от страна на органите на реда", каза още социологът Светлин Тачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него вина трябва да се търси и у двете страни.

"Полицията не трябва да допуска да има блокади, тъй като те са напълно незаконни. Органите на реда трябва да въдворяват ред", допълни Стойчев.

По думи на Тачев ситуацията с протестите се преексопинира.

"В Европа можем да наблюдаваме много по-тежки форми на протести и безредици, като жълтите жилетки във Франция, които запалиха центъра на Париж. Подобно нещо в България би станало много трудно", каза още Тачев.

Стойчев смята, че блокадите настройват нормалните хора срещу протеста, а според Тачев за властта е по-лесно да остави да има конфликт между гражданите. Двамата гости са на мнение, че настроенията на избирателите са настроени към извънпарламентарни кандидати, тъй като гражданите търсят нещо ново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
8
 
8
 
! Отговори
мутренски протест преди 3 години
Николай Хаджигенов и Минчо Спасов са адвокатите на мутренския протест. Те са черните и отровни адвокати. Работят за мутрите, това се вижда от действията им. Протест, за който цената е сълзите на две малки деца, е червив и античовешки. Този протест е насочен против жените и децата. Целите му са също така брутални и низки, както и действията на протестаджиите. Хаджигенов, ей така да плаче и да се превива от страх семката ти, както правеха децата от нападнатата кола! Толкоз!
126
4
 
11
 
! Отговори
ДО 137 преди 3 години
А какво са според теб ритниците и ударите по колата, уплахът на децата от агресивните мъже вън, какво е и спирането на колата, вместо да и се стори път? Понеже окупирането е НЕЗАКОННО! За да го разбереш, дано дяа се случи и с твоите деца и те нищо да не могат да направят, да са безпомощни, както онези невръстни деца в колата. Толкоз!
125
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросния социолог също дойде на протеста от към тел. кула и се опита да мине с джипа си през тълпата. Обиждаше хората, но понеже вече имаше полиция той не посмя да мине през тълпа. Жалък поддръжник на властта.
124
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са мирни протести! А това, че полицията е виновна за нарушаване на закона от страна на "граждани" е пълна безмислица!
123
2
 
12
 
! Отговори
КЪДЕ ПИШЕ преди 3 години
Блокирането на улици и други обществени места е незаконно! В ксой закон пише, че е разрешено, и то в прав текст? Къде пише, че може при протест да се блокират улици?
122
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички, който твърдят, че е имало насилие над жената и детето в колата пред румънското посолство са или дезинформирани или просто провокатори.
121
8
 
10
 
! Отговори
до Иван Козарев преди 3 години
Още името ти говори за ориентацията ти - червена. Не ме интересуват качествата на Стойчев, интересува ме фактът, че в случая е прав! Онези, които вчера потрошиха кола с жена и деца вътре, тях ги изпрати Хаджигенов да окупират незаконно. Хаджигенов е детеубиец! Детеубийци са и мъжгете от протеста, които нападнаха жената и децата.
120
9
 
9
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Стойчо, гледахме те, мойто момченце на клип;))) Ами, какво да ти, кажа, мойто момченце, трябва в университета да си бил сол-*** на някой проф. за да си станал толкова бързо доцент;))) Щото аз, само за физиономия и изказ (абсолютен ***) не бих ти позволил дори да завършиш. В теб няма нищо интелектуално, а ти си дори доцент! Стойчев, ти си заплаха за националната сигурност само защото си политолог и доцент, нема какво да говорим повече!
119
8
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
ДА ПРЕКРАТИМ БЕЗЗАКОНИЯТА НА ШЕПА , ЛУМ.***.НИ , ПИЯНИЦИ, БЕЗПРИЗОРНИ И АУТСАЙДЕРИ ВНОС ОТ ЧУЖБИНА!----*** колко те е яд само на тези деца, които за ралика от тебе и твоите деца са се изучили в чужбина, знаят езици и сега имат възможноста да работят за високи заплати, където си поискат? Колко много злобееш само а? Нищо, не ми пречиш, пълни се със злоба и отрова.
118
6
 
15
 
! Отговори
НАПРЕД БЪЛГАРИ! преди 3 години
ДА ПРЕКРАТИМ БЕЗЗАКОНИЯТА НА ШЕПА , ЛУМ.***.НИ , ПИЯНИЦИ, БЕЗПРИЗОРНИ И АУТСАЙДЕРИ ВНОС ОТ ЧУЖБИНА!ДА ВЪЗСТАНОВИМ РЕДА , ЗАКОННОСТА И ДИСЦИПЛИНАТА В ГРАДА СИ И ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!ВРЕМЕТО И БЪДЕЩЕТО Е НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В ЕС!
117
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък до сега един мутренски джип не се престраши да мине *** блокадите,пазени от момичета и момчета...полицията я е страх,Борисов също...защото знае,че зад тях стои мнозинството от народа и за нула време ще разпертушинят крадците от ГРОБ,мутрите и техния бос Боко тиквата...
116
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ново изникнали на бунището гадатели от "Шесто чувство",изцяло зависими от Борисов който им раздава наши пари да го величаят,си врат гагите тук и там,за да си заслужат лептата.И кьоравият вижда дереджето на България,но разни глистеи изопачават действителността до нейното счупване.Идва Видовден,къде ще се заврете кучета герберски,когато кучкарника ще е зает!?Да "браниш" кликата натикала ни на най жалките места в Европа,е истинска идиотия и предателство към основната прослойка от българите.
115
11
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
ММА-Социолога-Доцент Стойчу айде да не се обажда. Видяхме му и културата и социологията. Тоя е ДИСКРЕДИТИРАН ВЕЧЕ, не го канете никъде. "Ела бе, излез кат си толко'а отворен бееееее" - е това има ли смисъл от коментар, къде сте виждали социолог-доцент да говори по този начин.
114
7
 
8
 
! Отговори
Монолог на властта преди 3 години
Пропаганда на проправителствените медии и коментари от гербави активисти!
113
6
 
13
 
! Отговори
селтаци преди 3 години
Само ако се появат 50 джипа на ИПОН няма да остане и едно яйце в гащите на протестиращите.
112
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Стойчо му се искаше да мачка с джипа като онази откачена провокаторка от ГРОБ с децата ,но не посмя,защото знае какви ще са последиците за него и колата му...
111
10
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
Когато 50 студента окупираха Софийския университет и не пускаха останалите хиляди да провеждат редовни занимания, герберите ги определиха за герои. Нищо, че на студентите се пречеше на обучението и окупацията беше незаконна. "Умните и красивите", които 300 дни пикаеха платено из София бяха "борци за справедливост". Тогава не пречеха, въпреки че протестираха срещу едно несъстояло се назначение. Ежечасно медиите ни облъчваха с преки предавания. Сега мълчат или отразяват негативно протестите.Оставк
110
12
 
13
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Доц. Стойчев.а не мислете ли , че подаването на оставка от г-н Борисов е по нормалния начин да спрат протестите ???
109
6
 
13
 
! Отговори
Ето кой е инициатора преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ
108
10
 
16
 
! Отговори
из вер ги преди 3 години
Гледайте изстъпленията на протестаджиите в района на румънското посолство от вчера. Група разбеснени мъже нападнаха жена и две деца, удряха колата на жената, а децата вътре плачеха. Това са протестаджиите - долна см рад, мутри, детеубийци! За каквото и да протестират, не си струва! Щом като затова плащат две изплашени деца! Лицата на нападателите се виждат на камерата, а са арестувани само трима!